28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

AntilliaansDagblad | Klimaatverandering treft Bonaire keihard

Een vijfde van het eiland dreigt in zee te verdwijnen Kralendijk/Amsterdam - Bonaire wordt hard geraakt door klimaatverandering als er niet wordt ingegrepen. Dit blijkt uit een gisteren...

AntilliaansDagblad | ‘Cft op stoel van Staten’

Oranjestad - De Arubaanse parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) vindt dat het College financieel toezicht (Cft) te veel op de stoel van bestuurders en Statenleden zit en eigen...

AntilliaansDagblad | Fundashon Verriet belandt in de min

Directie: Zorgvuldige aansturing heeft verlies lager gehouden Willemstad - Fundashon Verriet, dochterstichting en onderdeel van De SGR-Groep, heeft het jaar 2021 afgesloten met een exploitatietekort van bijna vier...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Toerisme als vak op school

Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen. De introductie van toerisme als vak op school zal helpen...

AntilliaansDagblad | ‘Afhankelijkheid steeds groter’

Tijdens Ipko: Calamiteiten verstoren de cohesie en samenwerking Willemstad - Na elke calamiteit wordt het afhankelijkheidsvraagstuk binnen het Koninkrijk benadrukt. Dat leidt niet tot meer cohesie en samenwerking. Ipko,,In...

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Dolfijnentransport op 28 juni weer voor de rechter

Dolfijn Machu is onderweg naar Saoudi Arabie | Zenzi Willems

Animal Rights gaat door met procederen. Op 28 juni buigt de rechter zich over het verzoek van de dierenwelzijnsorganisatie om de vergunningen voor de transport van vijf dolfijnen naar Saoedie-Arabië op te schorten en te vernietigen. Gisteren werd bekend dat de dolfijnen van het Sea Aquarium het eiland al hebben verlaten en onderweg zijn naar hun nieuwe onderkomen, het Fakieh Aquarium.

Dit gebeurde een dag nadat de dierenwelzijnsorganisatie haar verzoek bij de rechtbank had ingediend. Volgens de advocaat van Animal Rights, Bertie Braam, wordt gewoonlijk de procedure afgewacht. Braam vindt het dan ook flauw dat de eigenaar van de dolfijnen als een dief in de nacht de vijf dieren op het vliegtuig heeft gezet.

De rechter legde Sea Aquarium vrijdag nog een dwangsom op van 200.000 gulden per dolfijn als deze de dolfijnen uitvoert zonder geldige en toereikende uitvoervergunning. Nu blijkt dat de eigenaar van de dolfijnen, Tursiops Investments met daarin onder andere Dutch Schrier, al sinds januari over de benodigde vergunningen beschikt.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Rodolfo Alexander Pizziolo jr (rechts), erfgenaam van de inmiddels overleden Rudy Pizziolo (midden) is mede-eigenaar van de dolfijnen
Eigenaar van de dolfijnen is de holdingmaatschappij Tursiops Investments B.V., waarvan Adriaan Schrier Supervisory Director is. Kvk Tursiops Investements BV: Dutch Antilles Management, Laetitia Smits Van Oyen, Adriaan Schrier en Rodolfo Pizziolo jr.en

Artikel delen

11 reacties

 1. Heeft advocaat Braam hier niet een steekje laten vallen? Had hij kunnen weten dat de heren al een vergunning om die beestjes te exporteren had? Weet hij dat doorprocederen nu geen zin heeft?

  Is er wellicht een MBO rechtenstudent van de UOC die met de antwoorden kan helpen?

 2. Heeft advocaat Braam hier niet een steekje laten vallen? Had hij kunnen weten dat de heren al een vergunning om die beestjes te exporteren had? Weet hij dat doorprocederen nu geen zin heeft?

  Is er wellicht een MBO rechtenstudent van de UOC die met de antwoorden kan helpen?

 3. We weten allemaal dat de dolfijnen nooit meer terugkomen. Daarom zijn ze nu ook snel en in geheim van het eiland laten vertrekken

 4. Heeft procederen nu wel zin? Deze dolfijnen kunnen toch niet in zo een korte tijd twee maal zo een lange reis maken? Eén ding is zeker deze dolfijnen zullen het daar in Saoudi Arabië niet makkelijk krijgen. Het Fakieh Aquarium in Saoudi Arabië is open van 10 AM tot 11 uur in de avond.

  Het is bekend hoe Arabieren met buitenlandse arbeiders omgaan, lange werkuren en slecht betalen terwijl de Arabieren zelf letterlijk in het geld zwemmen.

  Met deze dolfijnen is de kans groot dat ze van uitputting sterven want die zullen 13 uur per dag hun kunstje moeten tonen.

 5. Heeft procederen nu wel zin? Deze dolfijnen kunnen toch niet in zo een korte tijd twee maal zo een lange reis maken? Eén ding is zeker deze dolfijnen zullen het daar in Saoudi Arabië niet makkelijk krijgen. Het Fakieh Aquarium in Saoudi Arabië is open van 10 AM tot 11 uur in de avond.

  Het is bekend hoe Arabieren met buitenlandse arbeiders omgaan, lange werkuren en slecht betalen terwijl de Arabieren zelf letterlijk in het geld zwemmen.

  Met deze dolfijnen is de kans groot dat ze van uitputting sterven want die zullen 13 uur per dag hun kunstje moeten tonen.

 6. Bijzonder spelletje is/wordt hier gespeeld. Hoe eenvoudig was het geweest in het geding vrijdag de vergunningen op tafel te leggen ondanks dat de gedaagde niet de juiste persoon was.
  Je zou haast denken dat er tijd “gekocht”is om snel de dolfijnen het land uit te krijgen omdat er wellicht een luchtje zit aan de verleende vergunningen in januari.

 7. Bijzonder spelletje is/wordt hier gespeeld. Hoe eenvoudig was het geweest in het geding vrijdag de vergunningen op tafel te leggen ondanks dat de gedaagde niet de juiste persoon was.
  Je zou haast denken dat er tijd “gekocht”is om snel de dolfijnen het land uit te krijgen omdat er wellicht een luchtje zit aan de verleende vergunningen in januari.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -