27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 04:50

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Curaçao moet besparen op medicatie

De regering kan jaarlijks tot 40 miljoen gulden besparen door apotheken te dwingen generieke geneesmiddelen te leveren.

Er wordt onvoldoende bespaard op medicijnen. Dat zei het College financieel toezicht (Cft) gisteren tijdens een persconferentie. Volgens het Cft moeten er in 2021 nog substantiële stappen gezet worden.

Een besparing op medicijnen zou moeten leiden tot een lagere landsbijdrage van de overheid aan sociale fondsen. Curaçao moet volgens het Cft zijn uitgaven beperken en de inkomsten verhogen om verdere schulden te voorkomen.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Kijk, als men niet op de (top) salarissen, en baantjes van F&F, consultants wil bezuinigen moet het elders vandaan gehaald worden…

 2. Dat advies is een bittere pil om te slikken!

  “Laten we er allemaal een gezonde levensstijl op na houden.”, ik hoor het haar nog zeggen.

  Mijn vriend heeft ouderdomssuiker. Dat komt veel voor. Daar kan hij niks aan doen. Hij heeft geen obesitas, eerder is hij te mager. Hij is sinds de Covid-19 uitbraak werkeloos.
  Hij is in een leeftijd dat hij volgend jaar zijn ‘pensioen’ (AOV) krijgt. Andere pensioenen heeft hij niet opgebouwd. Zijn werkgevers zijn ‘vergeten’ de afdrachten daarvoor te doen.
  Zijn laatste werkgever heeft zelfs ‘vergeten’ de sociale lasten te betalen. Daarom zit mijn vriend nu met een steunkaart en zonder werkeloze uitkering. Die werkgever zit nu hoog en droog in NL met de Now uitkeringen.
  Het gaat niet goed met mijn vriend. Hij is sterk vermagerd. Zijn suiker is zo hoog dat de dokter hem ook naar een diëtiste heeft gestuurd. Zij heeft mijn vriend opdracht gegeven om geen koolhydraten meer te eten en dagelijks 3 stukken fruit.
  Mijn vriend kan niet meer vooruit. Zijn suikerspiegel is niet gezakt, maar hij is wel weer kilo’s verloren, terwijl hij toch al niet veel had bij te zetten.

  Hij krijgt van de overheid 300 gulden steun in de maand.
  Nu moet hij voor elke dag 3x fruit kopen. Daar gaat een groot gedeelte van het steungeld aan op. Hij koopt ‘brood van de vorige dag’ , zoals vele dat hier doen. Gas heeft hij niet, dus kookt hij zijn rijst zonder bonen op houtskool.
  Hij is al een paar keer naar de psycholoog geweest en die heeft aangegeven dat hij zich niet zo druk moet maken.
  Die diëtiste en de psycholoog worden door de SVB betaald. Zij hoeven niet te koken op carbon, komen met de auto naar hun kantoor en krijgen daar gratis koffie.

  Mijn vriend kan er niks aan doen dat hij een aantal jaren niet heeft bijgedragen aan de SVB. Dat was de ondernemer die alleen maar voor de winst ging en zijn personeel benadeelde. Hoeveel van deze lui zijn er? Teveel!

  CFT, deze pil is niet te slikken!

 3. Bij dat voorraad medicijnen op de foto zien wij de bekende blauwe pil. De vraag is waarom moet de verzekering daarvoor betalen? Deze moet toch onder de categorie pret pil vallen zodat mannen daar zelf voor betalen anders moeten ze terugvallen op de oude recepten zoals de “sopi di Juana” of de “webu di tortuga”.

 4. De SVB, hospitaal en doktoren zijn er voor iedereen, dus ook voor ilegalen en buitenlanders, maar de laatsten dragen niets af aan de SVB-kas. Laat ze nu zelf opdraaien voor de kosten. Op geen van de eilanden in de regio kun je zomaar bij een dokter of een hospitaal geholpen worden zonder ervoor te betalen. Ook niet in zuid- midden- of noord Amerika. Daar telt de motto: money makes the monkey dance.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -