27 C
Willemstad
• donderdag 1 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Elevated highway’ moet files Caracasbaaiweg oplossen

De investering wordt terugbetaald door gebruikers voor de weg te laten betalen, aldus Cooper

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper wil de files op de Caracasbaaiweg oplossen met ‘elevated highway’, een soort tolweg. Zo meldt de minister in de Amigoe.

Die weg zou deels op palen moeten worden gebouwd, omdat het idee door een conserveringsgebied gaat. De heuvels mogen daarnaast niet vervangen worden door een weg. De weg zal volgens Cooper minimaal invloed op de natuur hebben en wordt volgens het principe van ‘Design Bid Build’ en ‘Design Build Finance Operate and Maintain’ gebouwd.

De investering wordt terugbetaald door gebruikers voor de weg te laten betalen, aldus Cooper.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

30 reacties

 1. “Op last van verkeersminister Charles Cooper zijn de wegafzettingen weggehaald, omdat auto’s massaal hun spiegels er afreden. Het lasapparaat bleef echter staan.”
  Persbureau Curacao 31/10 KKC

  Kijk eens aan , een minister naar jullie hart, doet ook aan symptoombestrijding; spiegeltje eraf, markering weg; file : elevated highway, of zie hieronder, allemaal symptoombestrijding.
  Lastig toch, kijken naar oorzaak betekent misschien wel zelf iets moeten veranderen.
  Kiest u maar, de minister wil ook niets veranderen en kiest ook voor Koning Auto.
  @BS,ik ben vaker met OV geweest, dan je zelfs maar kan bedenken, niet alleen hier zijn er files trouwens.

 2. “Trein van Oostpunt naar Westpunt.
  Brug van Curacao naar Klein Curacao
  Brug van Curacao naar Aruba, Bonaire en Venezuela.”

  als wij naar Martina hadden geluisterd was er geen issue geweest: dan had je gewoon met spacetravel naar de maan kunnen vliegen, en daar overstappen naar de volgende vlucht naar Aruba

 3. Volgende plannen van Cooper.

  Trein van Oostpunt naar Westpunt.
  Brug van Curacao naar Klein Curacao
  Brug van Curacao naar Aruba, Bonaire en Venezuela.

 4. Dat krijg je met regeerders die slechts 4 jaar vooruitdenken.

  En met denken bedoel ik: Pakken wat je pakken kan in die 4 jaar!

  Voor jezef en f&f, en als het even kan ook nog even als minister een flink “post regeerperiode” contract @ 25k per maand uitdelen aan je dochter, echtgenoot of stiefkinderen.

  En natuurlijk zijn er alternatieve mogelijkheden om het verkeer te ontlasten,!
  Voordat je met een ” €l€vated w€g” aan de haal gaat!

  Gevarieerde schoolstarturen, schoolbussen /pools per wijk,
  een trambaan aanleggen van fuik naar westpunt!! Gelijk minder van die honderden roekeloze , alle verkeersregels overtredende busjes.

  Gewoon goed en creatief nadenken hoe de huidige wegenroutes geoptimaliseerd kunnen worden. En daar is nog best wat rek uit te halen!

  Het zou ook zeker helpen dat er wel strakke wegen zijn, met goede wegbewijzering.
  In plaats van die bolombonchi wegen met los asfalt

  Maar croeker wil natuurlijk een ondoordacht megaproject “estilo” hospitaal nobo! Het is immers goed vissen in troebel water.
  Nog eén keer goed graaien voor dat ie naar costa rica verkast!

 5. @Shimariku: ik laat iemand die uitparkeert bij OP = OP of bij de NAPA er uiteraard gewoon tussen. Maar die eikel die het stukje ventweg bij de Heineken snek pakt om 5 auto’s op te schieten komt er bij mij niet tussen.

  En natuurlijk sluipwegen dicht. Een simpele oplossing om een groot probleem te voorkomen.

  Waarom moet ik eerder vertrekken? Om eerder in een onnodige file te staan?

  Openbaar vervoer? Die staat in dezelfde onnodige file.

  @Shimariku: think before you type!!

 6. Als men nu gewoon iedereen die geen autoverzekering, keuring heeft, of geen wegenbelasting betaald van de weg haalt is het gelijk een stuk rustiger op de weg.

 7. Wat een brains hier, ongelooflijk; zolang je autootje maar kan blijven rijden, nog wat rotondes erbij, bruggen in de mondi, wegen op zee, tunnels, sluipwegen dicht, niemand er tussen laten. Koning auto is de baas.
  Ooit van openbaar vervoer gehoord? Vroeger/later vertrekken? Carpoolen? Deelauto’s?

 8. Rotonde bij Eden Mall, sluipweg via het Klooster afsluiten/eenrichting maken, sluiproute door Botelier onmogelijk maken en de ventweg bij de Heineken snek eenrichting.

  Een andere mogelijkheid is om niemand, maar dan ook niemand meer voorrang te geven. Dan is het nut van die sluiproutes ook nul.

 9. obesitas blooper C spoort steeds minder.
  Hij heeft F&F natuurlijk warm gemaakt zodat zij aan het begin vd weg meteen de tol in hun zakken kunnen proppen.
  Ok bloop plan C, D etc

 10. Cooper, er is geen lijn meer te bekenenen op de bobbelwegen van je, en nu houd je het plebs voor dat je een elevated high way gaat aanleggen.
  is dit Martina 2? eerst Space en koeien en nu een elevated highway.
  iedere regering dat koeper heeft gezeten is er verdiend met rubberen drempels op gatenwegen, of wat anders.

  De bevolking verdient geen beter curacao, Curacao verdient een betere bevolking, die deze draaideur charlatans elke x weer opnieuw kiezen

  het is al 10 jaar duidelijk dat deze regeerders niets doen voor Curacao, ze willen het niet, maar ze kunnen het ook niet, blijkt steeds sterker

 11. Toendertijd heb ik geopperd om een rondweg in zee langs Curaçao te maken. Met afslagen op belangrijke punten. Zo wordt niet alleen oostpunt maar ook westpunt beter bereikbaar. Geen slecht idee toch?

 12. Het aanleggen van nog een rotonde bij de Edenmall is een goed idee maar om daar pas te gaan keren is een beetje ver en zomaar links afslaan moet inderdaad beperkt blijven tot strategisch aan te leggen draaibermen tussen de twee rotondes Janwe & Eden Mall. Dit is eenvoudig aan te leggen en vele malen goed koper.
  Op de plaats waar de draaibermen moeten komen wordt de weg met een extra baan symmetrisch verbreed. In de onstane middelste baan worden de draaibermen voor zowel links als rechts keren geconstrueerd met voldoende voorsorteer ruimte zodat de auto’s daarop geen obstructie vormen voor het rechtdoorgaand verkeer.
  Tolweg op palen is geen optie en niet nodig.
  Kan helaas geen tekening plaatsen.

 13. De laatste 2 zinnen geven aan, dat alles al in kannen en kruiken zit. Waar heb je deze post weer vandaan gehaald cooper?? Heb jij ‘n geheim regeringspotje of zo . En denk je dit ook alleen te kunnen beslissen halve gare en er wordt net niks opgelost , neehet wordt veel erger, “minvvrp” er worden die kant veel resorts , huizen, bungalows, hoerenkasten etc gebouwd, moet jij toch weten cooper en had op die weg maar lijnen gezet zodat de mensen weten waarheen.

 14. Wat denkt u van een metrolijn copie conform de noord-zuidlijn van Amsterdam? Te beginnen bij postkantoor Punda en eindigend te Janthiel?

 15. Gewoon een brug over de monding van de zoutpannen jan tiel: de rotonde Jantiel langs chogogo resort over de brug en achter ocean resort en dolphinsuite aansluiten op dr.M.L.King boulevard.
  Dan heb je 1 lange touristische strip van piscadera naar Jantiel.
  Heel veel simpeler kan het niet.
  En elevated wegen onnodig duur maar geven wel de hoogste kickback aan de opdrachtgever.

 16. YDK zal geen tol betalen, gewend alles gratis te krijgen, dus die blijven op de reeds bestaande weg rijden. Toegang tot Elevated highway uitsluitend met speciale pasje op de voorruit. Kost f. 60,— per maand, dar is 2 gulden per dag. JanThiel bewoners kunnen dat makkelijk betalen. Degenen die zeuren blijven maar in de file op de bestaande weg. Prachtig idee van Charlie.

 17. Volgens de schoolkinderen is Chali Bolo in een high flying park geweest en nam een drankje aan van een van zijn bro’s, maar wist niet of juist wel dat het “spiked”
  was. Hij is nog steeds niet terug van zijn ” spacetrip “. Hij zal wel nog een tijdje onzin uit kramen.

 18. Het valt mij wel op dat de ene mafkees na de andere mafkees van de politieke partijen MFK en PNP bijna elke dag meet een wonder idee op komt draven wat niet te realiseren is aangezien er geen geld voor is, hoe kan je het klootjes volk in de zeik blijven nemen, ze vergeten een ding het klootjes volk is niet meer zo dom als dat de kloten regering denkt, dus dit word einde van de rit voor Pik en Holle Bolle Gijs C Cooper Papier hier $$.

 19. Sommige mensen ziet ze vliegen .
  Weer zo,n laag vlieger , was te verwachten no sense and no brains .
  Inderdaad wie gaat dat betalen .

 20. De joke van het jaar. Hahaha. De voormalige hellingbaan van grote knip wordt nu gebouwd op de caracas baai weg.
  Geen wonder dat die kop van cooper dikker en dikker wordt van al die dollar tekens in zijn kop. Nog even en zijn kop ontploft en door de kracht zal heel dit eiland vermorzeld worden.

 21. “De investering wordt terugbetaald door gebruikers voor de weg te laten betalen, aldus Cooper.”

  en wie gaat de brug betalen? Nederland en vervolgens gaat niemand tol betalen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -