28 C
Willemstad
• zaterdag 4 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

ParadiseFM | CPR doet onderzoek naar informatielek

Caribbean Petroleum Refinery laat onderzoek doen naar het lek van vertrouwelijke informatie. Daarvoor heeft de beoogde operator van de raffinaderij twee bureaus in de arm genomen.

Een lokaal en een Amerikaans bedrijf moet achterhalen wie verantwoordelijk is voor het verspreiden van de documenten. Ook roept de groep van de Amerikaans Venezolaanse Luis Giusti de overheid op om zelf ook een onderzoek in te stellen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

10 reacties

 1. In ieder slechts enigzins ontwikkeld land heeft men een klokkenluidersregeling en zou degene welke dergelijke misstanden publiek maakt alle support en minimaal een medaille krijgen. In een bananenrepubliek worden net zoals in Noord Korea en Rusland de zaken volledig omgedraaid en wordt een verhaal gespind, dat blijkt ook hier maar weer. Of zoekt men gewoon een uitweg om Nederland de schuld te geven?

 2. Het moet niet veel gekker worden dan dit.
  Dat de jacht op de informatielekker wordt geopend impliceert dat, nu daarvan geen melding is gedaan noch ophef over is ontstaan, dat de plegers bekend zijn bij de verantwoordelijken en gezagsdragers en in het verlengde daarvan de autoriteiten. Expliciet zo uitgesponnen nu dat het om drie onderscheidingen gaat.
  En het blijft daarover angstvallig stil, terwijl ledige berichten de ether in worden geslingerd naar het volk.
  Brood en spelen.
  Zoete broodjes en carnaval voor het volk.
  Klaas vaak komt dan s’avonds nog even langs om ook voor de diehards, met name op dit forum, splinker, splanker, glitter, slaapzand in de ogen te strooien voor hen die nog overeind zijn gebleven.
  Het moet niet veel gekker worden op deze Caraibische rots, thans full blown in de ban van de Chéf du Afrique tam tam creolisering.
  Het kon erger.
  Elders was het erger met de ton ton macoute, de gespuis politie van de gekleurde elite die de voormalig kolonisator aan de macht had toegelaten in ruil en ter waarborging van haar onzichtbare belangen.
  Of dat klopt?
  Waar vluchtte Baby Doc naartoe en kreeg daar asiel?
  Ooit de Franse Ambassade in Port au Prince gezien? Megagroot met als een als een fort zo hoge muren aan de overkant van een volksvermaak paviljoen.
  Of de Amerikaanse ambassade in Paramaribo?
  Ook megagroot kwam ik te weten toen ik ooit de afslag naar mijn favoriete bordeel had gemist met rechtstreeks uit China en Hong Kong overgevlogen guitige, willige en zacht naar Japanse kers en ylang ylang geurende schoonheden die het meer voor hun plezier deden en om de Chinese middenstand, machthebbers, autoriteiten, expats en ambassadepersoneel daar te behagen.
  Arme stakkkers die het hier maar moeten doen met de vieze, vunzige, vette, lelijke en plat en vulgair Spaans pratende Dominicaanse sletten die het uit economische noodzaak moeten, ja moeten doen, met doodgeslagen pantoffelhelden die de terreur van moeke, matriarchale moeder de gans, zonder enig greintje sensualiteit noch sexualiteit, ontvluchten om even bij te tanken om hun rol als pispaal en leeggezogen vermogensverschaffer in de schijn van happy wife, happy family in well to do gezinsverband te voldragen. Bah, ik moet al kokhalzen bij het uitspreken van deze moedig gedragen verborgen realiteit.
  Tot slot, en terzijde, ook in Tunesië is dit van hetzelfde laken en pak, verklapte mijn inheemse taxi chauffeur mij en grapte dat voor iedere beslissing van enig belang de Tunesische president éérst met Macrón moest bellen voor zijn zegen. Terloops wees hij mij op het naar Parijs model nagebouwde hooguit twee tot drie verdiepingen onroerend goed in het centrum. Allemaal Frans kapitaal. Wij zijn op papier onafhankelijk van de voormalig Franse kolonisator, maar daarmee is dan ook alles gezegd oreerde deze bon vivant en levensgenieter en kunstenaar.
  Ik ben die man voor eeuwig dankbaar voor zijn camaraderie en openhartigheid. Dit zou ik nooit niet, zelfs op de beste universiteiten hebben geleerd. Hij heeft mij bovendien naar de beste bordelen gebracht en ingewijd, waar ik zelden een blanke zag en zeker geen buitenlanders.
  Ik ben dankaar voor deze verworven wijsheden die het anker vormen voor de nietsverhullende aan de oppervlakte opgevoerde toneel van de windowdressing en kan niet anders zeggen dat ik daarbij
  Goed heb gegeten,
  Goed heb gedronken en
  Goed, mijn ziel en zaligheid, heb geneukt.
  Wat wilt u nog meer als man in dit leven?

  Dan terug naar de ellende hier.
  Dit krijgt u als generaties lang bepaalde groepen uit het centrum van de macht, kennis en ontwikkeling zijn gehouden en mega achterstanden hebben opgelopen en ter compensatie uit alle macht en met alle middelen; intimidatie, machtsmisbruik en nepotisme niet uitgesloten, de schijn met succes ophouden dat zij een ieders gelijke zijn. Op zich niets mis mee. De menselijke waardigheid, vertaalt in het voor niemand, en zeker niet de beteren willen onderdoen zit nu eenmaal ingebakken in de menselijke drift om te overleven. Zo goed mogelijk wel te verstaan en zo nodig, hen die in de weg daartoe staan, uit de weg te ruimen.
  Uw allen treft geen blaam voor de infrastructuur die de voorgangers hebben uitgesponnen om hun vermeende raciale en culturele superioriteit te vestigen en een mijnenveld van mentale blocks en kronkels hebben gelegd
  waar velen in vastlopen.
  Iedere buitenstaander of sukkel kan zowat blind zien en beseffen dat het de voormalige koloniale denk en werk infrastructuur is, destijds bedoeld als instrument hier in dit wingewest, het moederland te dienen, de achillespees is voor menig getalenteerd jui di Korsow.
  Decolonising the mind. Nu nog een brug te ver.
  Afrikaanse schrijvers hierover zijn voor het uitdragen in de bak beland…door hun eigen mensen.
  Ze lachen zich rot daar in Den Haag
  hoe wij hier met dit afgedankte vehikel ploeteren maar niet evenredig naar inzet en inspanningen vooruit komen.
  Zou Doctóor Maria van de Dóctoor Moises universiteit dat niet doorhebben?
  Mark my words, het gaat veranderen.
  Ik zal dat niet meer meemaken.
  Helaas zitten wij nu in het tijdperk van symboolpolitiek, respect, excuses, eredoctoraten, spiegeltjes, kraaltjes, statusverhogende, kapitaalverslindende consumptiegoederen en dito extroverte lifestyle en een genadeloze pikorde onder de gekleurde bevolking en elite die haar weerga niet kent. Verdeel en heers. Ze liggen dubbel daar in Den Haag. Self defeating prophecy.
  Ware meesters waren dat die dat toen bedacht hadden.
  Met onze machthebbers, vaak daar gestudeerd en geïndoctrineerd, niet zelden met oogkleppen stug doorgestudeerd in de vlucht naar voren uit een bekrompen mindset en opgesloten op kleine studentenflatjes als tweederangsburgers en voornamelijk met de blik naar binnen, in eigen kring hebbend vertoeft met een enkel weekend uitstapje naar London, Parijs of een groepsreis, ook in eigen verband, is het dan kwaad kersen eten. Studiá, lees het papiertje halen, wordt dan gelijk gesteld met breed ontwikkeld en met brede horizon gestuwde dieptegang, dit land leiden en sturen.
  De ondergeschikten en afhankelijken worden dan naar dat werk en denkniveau gedwongen. Slikken of stikken. De getergde reacties op dit forum over onontkoombare te ondergaan primitiviteit met dito raciale trauma kronkels kan ik mij voorstellen.
  Stilzitten. Don’t rock the boat.
  Wij plukken nu de vruchten van wat er destijds gezaaid is.
  De haast van Den Haag is voorstelbaar.
  Ontwakende Haat is het laatste wat wij op dit multi culturele, multi raciale en alle variëteiten daartussen, gezegend met een ongekende geloof en godsdienst vrijheid, willen.
  Het komt goed.
  Wij weten als geen ander te overleven op dit eiland.
  En el camino se arrégla la carga.
  Blijf echter van het dominospel, tambú, carnaval, novela en het buitenechtelijk spel af. Dat is onze uitlaatklep hier.

  Tot slot over overleven gesproken..
  Mijn loodgieter van destijds, afkomstig uit de marine en na zijn contract, hier blijven hangen met een Antilliaanse schone en mede door zijn afkomst, gedrevenheid en kleur de loodgieter van de marinebasis Parera, wist te verhalen:

  Hij werd in de avonduren uit bed gebeld en moest stante pede naar de marinebasis komen.
  Er was zowat muiterij uitgebroken.
  Cito cito daar aangekomen verklaarde
  de leider van de opstand:
  Er is geen warm water!
  De jongens kunnen niet douchen.

 3. Dan weet je al hoe fout het zit met deze club. Zogenaamde Amerikaanse investeerder, Vervalsen van documenten en nu ipv transparant willen ze de messenger oppakken.

 4. Een Gijsberta reactie.
  Wat is nu van belang;
  Wie de waarheid, zoals die tijdens onderhandelingen op tafel lag wereld kundig gemaakt heeft?
  Of dat de onderhandelingen, ondanks dat er al bekend is dat de koper niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, door gaan?
  Wiens belang moet er gediend worden die van de onderhandelaars/politici of die van de bevolking?
  De genen die de documenten “gelekt” heeft heeft de bevolking een dienst bewezen, ookal deet hij het uit rancune, dat hij niet, of in zijn optiek onvoldoende, mee mocht delen.
  Omdat de onderhandelingen in een “beslissend” stadium kwamen is het bewust opblazen ook een mogelijkheid de zoektocht naar een exploitant, op zichzelf en de niet werkende status quo, is voor sommige bijzonder lucratief.
  Nu is hun positie weer gegarandeerd voor enkele jaren.

 5. Afleidings manoeuvres. Gewoon stoppen iedereen oor de gek te houden terwijl iedereen weet dat deze roestbak nooit meer op zal starten.

  Berguensas om maar belasting geld in deze overheids nv te blijven pompen.

  Jaren geleden had men al in zee moeten gaan met investeerders die het gebied wilden saneren voor bouwplannen.

 6. Tja, de CPR kiest de aanval in plaats van de verdediging. Dat noemen ze een “dekoy”, een lokmiddel om weg te blijven van de kern van de zaak (vervalste bankgegevens). Daarom wil CPR graag alle relevante documenten scharen onder “non-disclosure”. Daarmee kun je kennelijk dit kabinet belazeren of onder druk zetten, want dhr. Pisas was ook heel snel op zijn “Pikkie” getrapt toen hij de aanval zag aankomen. Ben benieuwd naar de komende rechtszitting (kort geding) en hoop dat CPR kan aantonen dat vervalste bankgegevens “onder de pet” gehouden moeten worden, zodat het Parlement hier geen kennis van kon nemen. Stel je voor, transparantie en openheid van zaken geven is toch geen manier van werken…..of wel, toch wael ! No hodé!

 7. Dus het is belangrijker onderzoek te doen over wie de documenten heeft verspreid maar NIET wie ze heeft vervalst en waarom CPR die hiervan al lang wist,niks hierover heeft gezegd!!! En het ergste is dat CPR en de premier verder gaan met de “deal”. Kill de messenger maar niet de message!!!! Leugenaars!!!!!! Hypocrieten!!!!! Het moet een grondige onderzoek gedaan worden tegen CPR en de overheids betrokken personen in deze zaak.

 8. Moet het verspreiden van documenten dan de reden worden waarom het weer niet gelukt is de roestbak op te starten ??.
  Mooi argument voor CPR omdat ze niet hoeven te melden dat er geen geldschieters zijn en onze Pias kan naar een ander wijzen waarom het weer niet gelukt is en zijn handen in onschuld wassen.
  Als het waar is hebben hebben de partijen het ongetwijfeld gezamenlijk zo bedacht. Ik ben benieuwd en zie Pias het al huilend melden. krokodillentranen en een zondebok uitschelden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -