29 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 12:46

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | CMC stelt niet-urgente operaties uit

- Advertentie -
Volgende week komen 12 verpleegkundigen uit de Verenigde Staten naar ons eiland om tijdelijk aan de slag te gaan in het ziekenhuis. Nederland betaalt voor die extra mankracht.

Het CMC stelt een aantal niet-urgente operaties uit te stellen. Dat is nodig om goede zorg te kunnen blijven bieden, zegt woordvoerster Germaine Gibbs vandaag op Paradise FM. Op dit moment zijn de personeelstekorten in het ziekenhuis te groot: meer dan 100 werknemers zijn besmet met het coronavirus.

De patiënten die nu niet terecht kunnen voor hun operatie zijn eerder vandaag gebeld door medewerkers van het CMC. De intensive care afdeling is op dit moment vol en de druk op het personeel blijft toenemen door het toenemend aantal covid-patiënten dat wordt opgenomen.

Volgende week komen 12 verpleegkundigen uit de Verenigde Staten naar ons eiland om tijdelijk aan de slag te gaan in het ziekenhuis. Nederland betaalt voor die extra mankracht.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Geef de toeristen maar de schuld! Dat is makkelijker dan navelstaren en bedenken welke maatregelen nodig zijn binnen de context van de problemen in het land(je).
  – explosie aan besmettingen onder landgenoten. Tref dan maatregelen zoals zelf-test, zelf-quarantaine.
  – hoog ziekteverzuim. Tref dan maatregelen het verzuim aan te pakken en kijk wat mensen nog wel kunnen, i.p.v niet kunnen.

  Bij elk probleem wordt gekeken of gewezen naar Nederland. De vraag is of die reactie in lijn staat met autonomie en zelfbestuur.

  Pisas roept dat het RIVM de regering niet op tijd heeft gewaarschuwd voor omicron, leeft die man in een grot? Leest hij de kranten wel? Kan hij lezen?

  Het Parlement van Curaçao is wel erg stil de laatste maanden….terwijl zij een sterke rol hebben in het creëren van oplossingen voor 160.000 mensen. Doe iets!

 2. Meer dan 100 CMC personeel besmet met Corona virus doet de vraag rijzen : hoe gaat het ziekenhuis om met besmettelijke ziektes ? CMC blijkt een bron van infecties te zijn. Incompetent, onverantwoordelijk en crimineel is de beeldvorming die bij mij opkomt wanneer ik iets lees of hoor over CMC.

 3. Ze zitten op hun plek en je krijgt ze niet weg!
  Toen andere neef Martina min v EZ werd was Gilbert snel verdwenen bij de klup v Ansary waar hij ook niets presteerde.

 4. Kan iemand uitleggen wat de logica is om iemand zonder medische en ziekenhuis ervaring en zonder succesvol track record binnen de gezondheidszorg (Martina) tijdens een pandemie een ziekenhuis te laten runnen?

 5. Wanneer dondert de raad Gilbert Martina uit het CMC? De bezem erdoor!.
  De familie (Don) Martina heeft al zoveel geroofd, net als Maria,H. Wiels & bros & sistas en Charlie bolo Pooper
  Onder deze mensen is curaçao geworden wat het is vandaag de dag.

 6. Er zijn genoeg ook kundige mensen die solliciteren bij het cmc , vacatures worden gewoon niet opgevuld , dat kost ze dan salaris.
  Dus gaan bij Nederland bedelen en dan wordt het betaald voor ze .
  Slimme rakkers

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -