26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | 200 uur taakstraf voor dubbele aanrijding met fatale afloop

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | 200 uur taakstraf voor dubbele aanrijding met fatale afloop

Darren K. is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. De jongen reed op 20 augustus 2022 twee wegwerkers aan op de Schottegatweg-Noord.

Bij het verkeersongeval kwamen beide slachtoffers om het leven. Naast zijn taakstraf kreeg de 22-jarige automobilist ook een rijontzegging van 18 maanden. Volgens de rechter zou hij te hard hebben gereden, waardoor hij de waarschuwingsborden niet op tijd zag en de macht over het stuur verloor. De straf die is opgelegd is lager dan de eis van de officier van justitie. Het OM eiste een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 2 jaar. Volgens de rechter is er geen sprake van dood door schuld.

Wel zat de jongen fout door de maximale verkeerssnelheid met 20 km per uur te overschrijden. Darren K. is diep aangeslagen door het verkeersongeval. De rechter heeft geen smartengeld toegewezen aan de nabestaanden, omdat deze niet goed was geformuleerd. In een aparte civiele procedure kunnen ze deze alsnog eisen.

Bron: ParadiseFM

9 reacties

 1. Los van de belachelijk lage straf. Hoe is het mogelijk dat de schade, los van begrafenis kosten en leed ook nog de inkomstenderving hier niet fatsoenlijk WA gedekt is. In Nederland kom je niet weg met een WA dekking van minder dan 7 MILJOEN euro… Is een mensenleven hier zo weinig waard???

 2. Wel zat de jongen fout door de maximale verkeerssnelheid met 20 km per uur te overschrijden.

  Ik las dat hij 120 of harder aan het rijden was (wat verklaart dat zijn hele voorkant weg was) en 89 is de maximale snelheid.

 3. Dit is nu echt een model voorbeeld van klasse justitie, het rijkeluis kindje wordt hiermee wel erg mild aangepakt. Ik mag hope dat er echt karma bestaat en dat de gewetenloze familie K van de grote bekend aannemer …………bouw hun straf op deze manier wel krijgen. Dit is echt schande, in welke rechtstaat leven we hier?

 4. Lees ik het nou goed? Bestuurder reed te hard, zag de waarschuwingsborden niet en rijdt daardoor 2 personen dood! En de rechter zegt dat er geen sprake is van dood door schuld! Is het niemands schuld dan? Hadden die 2 slachtoffers daar maar niet moeten lopen of zo? En op basis van wat kreeg die bestuurder die , absurd lage. straf dan toch? Het was immers niet zijn schuld, toch?
  Die rechter moet mijns inziens door een psycholoog of beter psychiater grondig onderzocht worden!

 5. 2 wegwerkers waarvan 1 van 68 met de achternaam Martina en een in Haiti geboren meneer van 53. Niet echt in het geld geboren. Nabestaanden zullen inderdaad geen geld hebben voor een advocaat en de verzekeringsmaatschappij zal er alles aan doen om de slachtoffers als dader te zien. Als de rijke familie van Darren enig fatsoen hebben dan betalen ze een bepaald bedrag aan de families.

 6. Vinden jullie het vreemd? Dit is toch duidelijk?
  Een civiele zaak aanspannen kost de familie alleen maar geld die ze al niet hebben.
  De eventuele verzekeraar zal zich vermoedelijk in allerlei bochten wringen om onder dit uit te komen, of zullen zich als het niet anders kan, beroepen op het verzekerd bedrag voor w.a. schades van maximaal, pak hem beet Ang. 90.000,00 of Ang.150.000 ,00, mits deze specifieke verzekerde een hoger bedrag heeft bedongen. Zal wel niet.
  Simpel rekensommetje: Ang. 90.000,00 gedeeld door twee is Ang. 45.000,00 per gezin.
  Trek daar de begrafeniskosten en de gage van de advocaat van af, de gerepareerde schade aan de muur in casu, de schade aan de pick up, en het vervangen van het beschadigde straatmeubilair ook van af, en van wat overblijft zal de familie het maar mee moeten doen in de toekomst. Ik hoop dat er geen minderjarige / schoolgaande kinderen mee gemoeid zijn………..

 7. Deze knakkebol reed 2 mensen aan gort. Hardwerkende mensen waar de samenleving wat aan had. Waarschijnlijk van eenvoudige afkomst, goud eerlijk en bereid voor dag en dauw op te staan om hun steentje bij te dragen. De rechter meent dat 200 uur taakstraf afdoende is. De familie is opgezadeld met hoge kosten en verlies van kostwinnaar. Om een futiliteit mogen hun nog meer kosten maken om wat centjes terug te krijgen. Het recht heeft wederom niet gezegenvierd. Net als de moordenaar van mijn schoonvader komt de dader er goed vanaf. Over een poosje is hij alles vergeten en raast hij weer over de wegen heen. Alleen als het slachtoffer van Hooghe Comaef is zal er iets gedaan worden. Je zou het bijkans wensen.

 8. Dit is heel pijnlijk voor de nabestaanden.
  Het zou toch heel redelijk zijn om de nabestaanden
  financieel te ondersteunen. Civiele zaak ?
  Welke non profit advocaat wil dit doen ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties