27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 08:34

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Een jaar corona op Curaçao: hoe gaat het daar nu?

Economische gevolgen hakken er stevig in | Victor Prince-ANP

Een jaar geleden werd de eerste coronabesmetting vastgesteld op Curaçao. In de afgelopen 365 dagen telde het eiland 4.915 besmettingen en zijn 22 mensen overleden aan COVID-19. Cijfers van het RIVM laten zien dat de besmettingen sinds maart rap toenemen.

Na weken van versoepelingen heeft minister-president Eugene Rhuggenaath afgelopen maandag strengere maatregelen aangekondigd.

Voor heel Curaçao geldt sinds maandag een avondklok tussen 22.00 uur en 4.30 uur, waardoor de horeca om 21.00 uur moet sluiten. Ook blijft de mondkapjesplicht van kracht en moeten mensen 2 meter afstand tot elkaar houden.

- Advertentie -

Curaçao telde in de eerste week van maart 44 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners, waarmee het aantal bijna verdubbelde ten opzichte van een week eerder. De stijging lijkt door te zetten.

In totaal waren er afgelopen zondag 112 actieve besmettingen. In driekwart van de gevallen gaat het om de Britse variant. Ook heeft het RIVM de Mexicaanse virusvariant aangetroffen op het eiland. Eén coronapatiënt lag op de intensive care.

Economische gevolgen hakken er stevig in

Hoewel de gevolgen voor de gezondheid op Curaçao lange tijd beperkt waren (pas in september stierf de eerste persoon – een Nederlandse toerist – op het eiland aan COVID-19), hakken de economische gevolgen er al langer stevig in. De eilanden in het Caribisch gebied lijden onder het weggevallen toerisme.

Nederland betaalt daarom miljoenen aan voedselbijdragen op Aruba, Sint-Maarten en Curaçao. Tussen mei 2020 en mei 2021 gaat het om 41,7 miljoen euro. Het Rode Kruis coördineert de voedselhulp op de eilanden.

- Advertisement -

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) liet daarom deze week aan de Tweede Kamer weten nog eens 15,2 miljoen euro vrij te maken om de hulp tot en met juni voort te kunnen zetten.

Bron: NU.nl

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. Een jaar na Corona:
  Ministers verhogen salarissen.
  Parlementariers verhogen salarissen.
  De rest moet 20% of meer inleveren.
  Gijsbertha gunt zijn dochter een 3-jarig contract van 23.000. Per maand als consultant.
  Scholen in verval.
  Wegen vol gaten.
  Zita is met Wechi en brug bezig
  Lang leve onze corrupte politici.

 2. Gelukkig dat het Rode Kruis coördineert!
  Anders was het ongetwijfeld in verkeerde handen(diepe zakken)terechtgekomen.
  Wel jammer dat het geld wat nu beschikbaar komt niet gecoördineerd wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -