32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Trustkantoren en stakeholders nauwelijks betrokken bij samenstellen nieuwe Landsverordening op kansspelen

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Trustkantoren en stakeholders nauwelijks betrokken bij samenstellen nieuwe Landsverordening op...
Glenn Rellum, president Stichting Unie Trustkantoren voor online gaming in het parlement

Minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), heeft tijdens een briefing van Stichting Unie Trustkantoren Curaçao in de Staten flinke kritiek gekregen.

Het conceptmodel van de nieuwe Landsverordening op kansspelen (LOK) is verre van af, waardoor het volledig onduidelijk is welke stakeholders verantwoordelijkheid hebben en in welke mate.

In het ontwerp van de LOK wordt in zijn geheel niet ingegaan op de FATF Recommendations (FATF ontwikkelt internationale normen en aanbevelingen voor de bestrijding van witwassen van geld en de financiering van terrorisme, red.) en hoe de nieuwe wet wordt afgestemd met andere wet- en regelgevingen.

“Het gaat om een rapport van tweehonderdennegentig pagina’s, maar het ministerie van Financiën blijft aangeven dat vanwege Mutual Evaluation (MeVal) het ontwerp nu snel moet worden aangenomen. Dat is een smoes”, aldus Stichting Unie Trustkantoor Curaçao.

Momenteel is er geen sprake van een goede samenwerking tussen het ministerie van Financiën, de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, de FIU, de Trustkantoren, notarissen en overige stakeholders. Zo zou er amper overleg hebben plaatsgevonden. De minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), organiseerde onlangs een informatiesessie. Echter zou de bijeenkomst vooral bestaan hebben uit eenrichtingsverkeer en werden vragen uit het publiek magertjes of onbevredigend beantwoord.

Slechts een klein gedeelte van de stakeholders zou betrokken zijn geweest bij gesprekken met Silvania achter gesloten deuren. Een groot gedeelte van de sector, met name de kleinere trustkantoren, werd in eerste instantie niet uitgenodigd voor de gesprekken. Uiteindelijk werden zij na aandringen uitgenodigd op het kantoor van de minister en konden zij hun zorgen uiten over de conceptversie van de LOK.

De online gaming sector voelt zich tot op heden niet meegeteld bij de samenstelling van de nieuwe wetgeving. De onzekerheid die zij voelen, had volgens hen voorkomen kunnen worden als Silvania regelmatig overleg had gevoerd met de trustkantoren.

Stichting Unie van Trustkantoren Curaçao zet zich in voor trustkantoren en komt op voor hun belangen. De stichting zegt dat te doen door het delen van informatie, bundelen van middelen en ontwikkelen van gezamenlijke standpunten en aanbevelingen.

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

  • De illegale sublicentie arresten van de Hoge Raad vindt u hier en hier
  • De illegale sublicentie adviezen van de Hoge Raad vindt u hier en hier
  • De illegale sublicentie vonnissen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie vindt u hier en hier
  • Illegale sublicentie vonnissen van het Gerecht in Eerste Aanleg vindt u hier, hier, hier en hier.

Lees ook: Curacao.nu | Curaçao verlengt onrechtmatig gokvergunningen

Lees ook: Dossier Koninkrijksrelaties | Hoge Raad: Illegale Curacaose goklicenties mogen illegaal worden genoemd

Lees ook: Curacao.nu | Geen van de ‘masterlicentiehouders’ op Curaçao heeft een geldige vergunning

Lees ook: Follow The Money: Cryptomiljarden en illegale goksites: ‘Russisch’ 1xBet verovert vanuit Curaçao de wereld

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Malafide trustbazen over misbruik van trustvergunningen voor illegale online goksites.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | First Lady over innige banden tussen politici en de georganiseerde misdaad.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de illegaliteit van Curacaose online gok masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de illegaliteit van Curacaose online gok sublicenties.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebaseerde en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Waar zijn de miljarden van Curacao? over belastingontduiking met behulp van een illegale en ongereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Overzicht: het Curacao Goksector dossier

Verdieping: De Koninkrijksbelangen blogserie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties