27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

Sanne van den Boomen

De plannen voor een watervliegtuig op Curaçao worden steeds concreter. Het watervliegtuig heeft woensdag voor het eerst een landing op het water gemaakt.

Eigenaar Steven Chin-A-Kwie zegt tegen Nu.cw aan de laatste fase van het certificeringsproces te zijn begonnen, waarbij dagelijkse starts en landingen gedemonstreerd worden op verschillende wateren rond het eiland.

Fly Dutch Caribbean is al gecertificeerd als luchtmaatschappij en mag commerciële vluchten uitvoeren vanaf Curaçao International Airport. Een verzoek om op te stijgen met passagiers vanaf het water, is nog in behandeling. “Het zal ongeveer drie maanden duren voordat ook dit mogelijk is”, aldus Chin-A-Kwie.

De piloot heeft de afgelopen periode een serie lage verkenningsvluchten uitgevoerd boven Curaçao met als doel om verschillende vliegroutes te testen op veiligheid om ervoor te zorgen dat de vluchten over bevolkte gebieden vermeden worden in verband met geluidsoverlast.

Chin-a-Kwie: “Op het moment zijn we vooral bezig met het testen van waterlandingen en of alles goed en veilig gebeurt.”

De eerste testvlucht met waterlanding werd uitgevoerd op de Fuikbaai met het model Lake LA-250. De vliegtijd van Curaçao International Airport naar Fuikbaai was slechts 5 minuten.

Uiteindelijk zal het toestel op 51 locaties mogen opstijgen. Waar dit echt gaat gebeuren, hangt af van de weersomstandigheden.

Het eerste watervliegtuig dat op Curaçao landde in 1923, was een Amerikaans watervliegtuig. In de Tweede Wereldoorlog werden Curaçaose watervliegtuigen ook ingezet. Zij speelden namelijk een belangrijke rol in de verdediging tegen Duitse onderzeeërs.

Volgens Chin-a-Kwie ontdekken steeds meer luchtvaartmaatschappijen opnieuw de voordelen van watervliegtuigen.

Vorig jaar maakte Milieuorganisatie Green Force bekend het plan om watervliegtuigen in te zetten op Curaçao een gevaar vindt voor mens en milieu. De reactie van Fly Dutch Caribbean daarop was dat luchtvaart met strikte internationale veiligheidsnormen bedreven wordt. Daaronder vallen voorrangsregels en afstanden tussen watervliegtuigen en mensen, dieren.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties