27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

HomeEconomieEnergiesectorNu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) het Integraal Waterbeleid van Curaçao met de verschillende doelen voor de Waterconferentie van de Verenigde Naties.

De pijlers die genoemd worden in het beleid zouden voor 2030 bereikt moeten zijn. De verschillende punten die worden genoemd, zijn dat alle burgers het water efficiënt moeten gebruiken, alle Curaçaoënaars toegang moeten hebben tot schoon drinkwater dat betaalbaar is voor iedereen en dat water op welke manier dan ook geen risico mag vormen voor de gemeenschap.

Integraal Waterbeleid van Curaçao is in 2016 in het leven geroepen en in 2022 door de ministerraad geratificeerd.

Het doel van de conferentie is om sneller maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde en de daarbij horende stijging van de zeespiegel. De organisatie van de bijeenkomst is mede in handen van Nederland.

Donderdag is de laatste dag van de waterconferentie van de Verenigde Naties in New York.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. De peilers die genoemd worden zijn sprookjes die verteld worden voor “gewillige” internationaal politieke oren.
  En staan verder van de realiteit dan de verhalen van de gebroeders Grimm.
  Nationale pers zou er bovenop moeten springen en van de regering eisen dat “alle Curaçaoënaars toegang moeten hebben tot schoon drinkwater dat betaalbaar is voor iedereen “.
  En dat ze dit waar zouden maken.
  Niet dat ik denk dat de locale journalisten dit gaan doen of media het gaan publiceren.

 2. Waterbeleid? Ik heb er een hard hoofd in. Niets gaat met beleid bij Aqualectra of de politiek. Brandjesblussers zijn het.

 3. Goede post @Robert
  Ik dacht hetzelfde toen ik het stelletje nitwits op de foto zag staan. Maar dacht ook dat zij zich moeten schamen zich daar te vertonen zeker nu het land gedagvaard is juist om het feit dat duizenden mensen op Curaçao zonder schoon water zitten.
  Hoe achterlijk allemaal.
  Aqualectra wast de handen van verantwoordelijk ceo Jonis in onschuld want laten we wel wezen de schulden aan dit bedrijf door grote organisaties lopen in de tientallen miljoenen.

 4. Zodra er gereisd mag worden…. hebben wij opeens een ‘Integraal waterbeleid’. Vrijwel niemand weet er van, draagvlak boterzacht, plan van uitvoering; kiko? enz. Het zal weer stil worden. Zodra zij weer geland zijn wel te verstaan. A propos; hoe staat het met de Arabieren van Pisas? Zouden miljoenen gaan investeren te BandaBou! Iets met zandkastelen wellicht. Wat een humor. Bon wikent!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties