26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 06:25

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Geen accreditatie Aqualectra voor productie drinkwater

Jonis zegt dat de financiële situatie van Aqualectra dermate slecht is, dat besloten is de audit door de RvA uit te stellen en om schorsing te vragen | Antilliaans Dagblad

Nutsbedrijf Aqualectra heeft al meer dan een half jaar geen accreditatie voor de produktie van drinkwater. Dat blijkt uit documenten van de Raad van Accredidatie (RvA) die in het bezit zijn van NU.cw. Het wordt bevestigd door directeur Darick Jonis.

Volgens Jonis heeft het bedrijf om vrijwillige schorsing van de accreditatie verzocht in verband met ‘financiële beperkingen’. Hij zegt dat de financiële situatie van Aqualectra dermate slecht is, dat besloten is de audit door de RvA uit te stellen en om schorsing te vragen. Die werd per 1 september verleend.

Om in aanmerking te komen voor accreditatie door de RvA worden audits gehouden. Daarbij worden ondermeer de processen in het laboratorium doorgelicht. Uit de documenten blijkt dat monsternemingen, anorganische analyses en microbiologische analyses (de gehele scope) van het drinkwater op Curaçao momenteel niet geaccrediteerd zijn door RvA.

Op de vraag of de bevolking nog wel kan vertrouwen op een goede kwaliteit drinkwater, antwoordt Jonis dat het Landslaboratorium als back-up wordt gebruikt.

- Advertentie -

Februari jongstleden is een hernieuwde (remote) audit gedaan waarbij afwijkingen zijn geconstateerd. Welke dat zijn, heeft Jonis niet paraat, maar hij verklaart bereid te zijn de afwijkingen op een later moment openbaar te maken. Eind maart zou er weer een audit worden gehouden.

Verantwoordelijk minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) was onbereikbaar voor commentaar.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. En nu zijn de meeste Nederlandse (wannebe) politici still die de eilanden in hun portefeuille hebben. Want de schuld ligt bij Nederland

 2. Geen geeld voor een audit die het proces op de kwaliteit van het drinkwater toetst!

  Kun je nagaan hoe deze plant er uitziet na 100% autonomie, als alle checks en balances van nederland wegvallen.

  Politieke elite heeft dan generators en waterzuiverings installaties aan huis.

  Volk drinkt riool water.

  Jonis is moet lef tonen en toegeven dat deze CEO functie een paar tandjes te hoog gegrepen is voor hem. Hij krijgt het niet voor elkaar.

 3. Hoeveel schandalen en rampen moeten er bij aqualectra nog plaatsvinden voordat mensen hun verantwoordelijkheid gaan nemen?!

  De huidige aqualectra directie is exemplarisch voor het doorgeslagen vriendjespolitiek en nepotisme binnen Curacao. Deze mensen waren in ieder land behalve Curacao nooit verder gekomen dan medewerkers or hooguit teamleider.

 4. Een van de primaire levensbehoefte is schoon drinkwater. Op Curacao draait blijkbaar alles om geld. Hoe kan het zijn dat er niet genoeg geld is om schoon drinkwater te garanderen? Hier moet de regering toch echt naar zichzelf kijken!

 5. Eerst uren in een rij moeten staan om 100,00 terug te krijgen ( ben niet gek ) terwijl je voor 500, 00 eten uit je vriezer heb moeten weg pleuren, je denkt toch niet dat ze meer betalen dan 15,00 gulden!. Trouwens ze zijn de boel aan het belazeren tot in de top bij Aqualectra, kreeg deze week een rekening van 1000,00 Aqualectra en 1000,00 water in mijn mik, betaal al 2 jaar electra via zelf betaling via het kastje en water bij de chinees.

 6. Minister van Ec.Ontw. , je hebt er niets aan. Schittert van afwezigheid wanneer hij kordaat moet optreden.

  Is er een opening/receptie/ dienstreis of wijnproeverij. Meneer is er als de kippen bij.

 7. Wat zou controle met de financiële situatie te maken moeten hebben. Weet men al dat de uitslag negatief zal zijn en dat de oplossing geld gaat kosten?
  Dus maar weer drinkwater koken.
  Ooit vertelde aqualectra mij na een periode van vervuild drinkwater (waardoor mijn man in het Sehos belandde) dat er gewerkt werd volgens WHO normen.
  Ooit.

 8. Ik produceer nu mijn eigen electriciteit middels zonnepeanelen en LiFePo accu’s en ook mijn eigen drinkwater, ionenwisselaar, UVc desinfectie, Zeoliet en koolfilters, 100% onafhankelijk als ik wil en dat geeft een heerlijk gevoel els het licht overal weer eens uitgaat en ik gewoon de vaatwasser, airco en koffieautamaat aanzet.
  Na drie keer onterecht afgesloten te zijn geweest en drie keer in de arrogante smoelen van medewerkers te hebben gekeken na nummertje trekken en uren wachtkamer was ik er wel klaar mee, en weet je? dat flik je een ex marinier geen tweede keer.

 9. Het ‘lands laboratory wordt als back up gebruikt.
  Volstrekt abnormaal dit.
  WT een wanprestatie al jarenlang, en langbenige Martina is ‘onbereikbaar’ tja vragen vragen en geen antwoord erop weten.
  Gewoon clowns dit zootje bij elkaar.

 10. Echt waar, dit soort mongolen zitten op top functies en verdienen een godsvermogen. Ze roven deze rots leeg en presteren helemaal niets……. Kunnen we dit niet gooien op rascisme ofzo????

 11. @ Jons , is in een ding goed de boel belazeren, verdraaien, beliegen en voor 100% de hele zooi bedriegen maar wel 20 k in de maand in zijn zak proppen ondanks zijn wand belijd.

 12. Ik wil geen controle, ik kan geen controle betalen.
  Wat een kolder.
  Zou het zin hebben om wat aan het “lek verlies” te doen? Dan gaat er meer geld binnen komen en of hoeft er minder geproduceerd te worden.
  O ja, geen technisch directeur dus de directie die geen weet heeft.
  En de minister? Stel je eens voor dat de minister zijn directeur ter verandwoording roept. Of de staten die de minister ter verantwoording roepen.

 13. En wederom, waarom weet de burger dit niet…. Geen transparantie, geen openheid van zaken, as always. Volksaard. Hoe kan het dat deze man nog steeds in het zadel zit, idem de verantwoordelijke minister. Schandalig.

 14. ….”Verantwoordelijk minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) was onbereikbaar voor commentaar”….

  Die man van het “duizend en één” koeien sprookje is alleen bereikbaar op “selfie momenten”..

 15. ….”Jonis zegt dat de financiële situatie van Aqualectra dermate slecht is, dat besloten is de audit door de RvA uit te stellen “….

  Leuk geprobeerd!

  Hier moet staan:
  Het management, waar ik de aanvoerder van ben, is dermate slecht waardoor de financien , waterproductie, controle, beheersing, waterveiligheid ook evenzo slecht zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -