31 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 16:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Transparantie en communicatie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Van de week las ik in de krant van 18 augustus jl “Staten willen niet wachten, er wordt nadere uitleg van de regering geeist met betrekking tot de COHO”.

- Advertentie -

De wereld staat in brand, we hebben op ons eiland steeds meer besmettingen, er overlijden steeds meer mensen, de inbraken vooral op Bandariba rijzen de pan uit het is dagelijks wel raak, op nog geen 1;30 uur vliegen van Curacao is voor de zoveelste keer een zware aardbeving geweest waarbij veel doden en vermisten betreuren zijn. In Afghanistan zijn honderdduizenden mensen op de vlucht, mensen die met hele gezinnen het land willen ontvluchten, aan vliegtuigen hangen en zelfs naar beneden zijn gestort toen de US Airforce vertrok.

Ik kan deze Staten precies vertellen waar het ‘volk’ zoals zij ons, de bevolking van Curacao, zo denigrerend noemt behoefte aan heeft.

Duidelijke COVID-19 informatie, duidelijke nieuwsvoorziening vanuit de overheid, duidelijk aangeven hoeveel er nu echt financieel is bezuinigd op alle sectoren binnen deze overheid, zowel van de SG’s als anderen, hoeveel mensen nu in grote sociale nood zitten (voor COVID-19 leefde al 32% ver onder de armoedegrens).

Als de Staten en regering ons duidelijkheid kan verschaffen misschien is dan de COHO ooit een keer van belang. Hoewel ik mijn twijfels heb.

- Advertisement -

Ik vind jammer dat het gehalte binnen Staten en regering zo bedroevend laag is.
Shame on all of you.

Josef Martina,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @Eric toch. Armoede geen gezicht?
  Dan heb je niet goed opgelet hoor dat in 2017 hulporganisaties op C al aan de bel trokken.
  TV direct? Dat kan hè toch niet serieus nemen, net zo’n crap zender als de rest.

 2. Er is natuurlijk veel gelijkenis met Afghanistan , ook daar zijn miljoenen hulpgeld in de verkeerde zakken verdwenen. De Amerikanen waren voor de Afghanen wat de Nederlanders voor de Curaçaoënaars zijn. Nederland zal er goed aan doen om een keer “nee” te zeggen maar Nederland houdt liever de corruptie op de eilanden in stand.

  “Voor COVID-19 leefde al 32% ver onder de armoedegrens”. Het probleem is vaak dat de armoede geen gezicht heeft, het blijft vaak onzichtbaar. Kijk maar naar tv Direct, wij zien alleen maar luxe en rijkdom, armoede verkoopt éénmaal geen tv reclames.

 3. Spijker op de kop!
  Niveau van de staten is bedroevend laag!

  Staten willen niet wachten?
  Haha, ha, ha, ha, ha ha!

  Staten laten dit eiland al sinds mensenheugenis wachten op deugdelijke controle regering, en het smeden van goede wetgeving die op allerlei terrein nodig is!

  Staten bestaat over het algemeen uit rondvliegend congressofielen en ruziemakers.

  Niveau van de ministerraad is overigens ook zeer bedroevend.

  De nodige rumans en primus zijn al aangesteld.

  Minister Van onderwijs die perse mee moet naar nederland met studentjes.

  Eennander die strooit met wat asfaltkorreltjes.

  Een premier die elke gelegenheid afloopt zoals bv drugsvangst om pontificaal gefotografeerd te worden!

  …Kijk: mij ook werkt en doet beelaangrijke deengun!! Eek belaanrijk is!! Toch wel!

 4. Goed zo, Josef Martina. It is exactly as is. De vinger op de zwerende open wond.
  Blijf ons verrassen met uw ingezonden artikelen, mij in ieder geval wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -