25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

Ingezonden | Parlementariërs compenseren korting

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jack Schellekens aan het woord.

Er is de laatste tijd veel te doen om de reislust van de parlementsleden. En terecht, de begroting van 300.000 gulden voor 2022 voor reiskosten is na een half jaar al overschreden met een ton. Zowel vanuit de Staten als ook van buiten het parlement is er veel kritiek. Niet zo vreemd natuurlijk als je de daggeldvergoedingen voor ‘dienst’-reizen van deze zakkenvullers kent.

Uit zeer betrouwbare bronnen heb ik een hoop informatie verkregen. Onlangs is de vergoeding verhoogd naar 500 dollar per dag. Dat is ruim 900 gulden per dag. Schaamteloos, als je bedenkt dat een pensioengerechtigde het moet doen met een AOV-uitkering van ongeveer 850 gulden per maand. De daggeldvergoeding is bedoeld voor hotel en eten en is gebaseerd op een vier sterrenhotel. De vergoedingen krijgen ze gestort op hun rekening. Als je vervolgens kiest voor een één ster-hotel kan je aardig wat overhouden. Lunchen bij McDonalds is ook stukken goedkoper en bonnetjes hoef je niet te overleggen.

Er zijn parlementsleden die familie in Nederland hebben en tijdens een dienstreis bij familie logeren. Ze hebben dus geen hotelkosten. Schaamteloos steken ze dat geld dus gewoon in hun zak, want je hoeft toch geen bon te overleggen.

Er zijn/waren ook Statenleden die behoorlijk weten te bezuinigen om zoveel mogelijk over te houden. Voor eigen gewin weten ze wel te bezuinigen. Eénmansfracties zijn de grootste zakkenvullers, want die doen met nagenoeg alle reizen mee. Voor 2023 staat een begroting van 560.000 gulden begroot. Een goede reden om nog meer te gaan reizen.

Wordt het niet eens tijd dat de minister van Financiën of de Statenvoorzitter ingrijpt? En dan te bedenken dat een Statenlid meer dan 10.000 gulden aan salaris ontvangt. Daarnaast ontvangen ze een onkostenvergoeding van 350 gulden per maand voor mobiel bellen met Flow internet en ze krijgen een vaste telefoonlijn thuis zonder limiet. Elke dag krijgen ze zes kranten. Om de twee jaar krijgen ze een mobiele telefoon ter waarde van 2.500 gulden en elke drie jaar een laptop ter waarde van 2.500 gulden. Als openbare vergaderingen langer duren dan het middaguur, krijgen ze een volledige maaltijd. Aan dit lijstje moet ook nog een onbekend bedrag aan representatiekosten worden toegevoegd.

Fractieleiders krijgen overigens nog een extra toeslag en de Statenvoorzitter krijgt de hoogste toeslag Parlement van Curaçao: shame on you. Laten we hopen dat staatssecretaris Alexandra van Huffelen deze brief ook leest.

Jack Schellekens,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Verpleegstertjes, Politie stumpertjes, Dj leeghoofden, Dans icoontjes, en ander dom gespuis, gewoon een apenkooi vol krijsende graaiers, die van NIETS , iets werden!!!!!

 2. We zijn de aap gelogeerd met deze lui. Weten van niets komen van nergens, maar weten zich te verrijken als geen ander. Het loopt de spuigaten uit. Toch nog iets toe te voegen, ze hebben allemaal medewerkers ,die ook zo’n 1000 naf (betrouwbare bron) op hun te hoog salaris krijgen zgn representatie kosten. Ze gooien met geld bij de
  vleet. Zie je op tv de (regering cooper) ik weet niet hoe lang ‘n hotel promoten van pindeo. Dat was kassa voor haar door deze flapdrol cooper kopen zendtijd en wel weer van gobiernu centjes, vlerk bovenste plank.

 3. We zijn de aap gelogeerd met deze lui. Weten van niets komen van nergens, maar weten zich te verrijken als geen ander. Het loopt de spuigaten uit. Toch nog iets toe te voegen, ze hebben allemaal medewerkers ,die ook zo’n 1000 naf (betrouwbare bron) op hun te hoog salaris krijgen zgn representatie kosten. Ze gooien met geld bij de
  vleet. Zie je op tv de (regering cooper) ik weet niet hoe lang ‘n hotel promoten van pindeo. Dat was kassa voor haar door deze flapdrol cooper kopen zendtijd en wel weer van gobiernu centjes, vlerk bovenste plank.

 4. Weinig toe te voegen behalve schaamteloos en schofterig.
  Zolang bejaarden in verpleeghuizen bejaardenhuizen eten moeten delen, Curaçao Anjo 2922, heb ik geen goed woord over voor deze eikels.
  Zolang kinderen in kindertehuizen ellendig leven heb ik geen goed woord voor deze eikels over.

 5. Weinig toe te voegen behalve schaamteloos en schofterig.
  Zolang bejaarden in verpleeghuizen bejaardenhuizen eten moeten delen, Curaçao Anjo 2922, heb ik geen goed woord over voor deze eikels.
  Zolang kinderen in kindertehuizen ellendig leven heb ik geen goed woord voor deze eikels over.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -