26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 07:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Open brief aan de minister van Onderwijs

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Louis Hilgers aan het woord.

Geachte heer de Minister,

Moderne tijden hebben moderne wensen en eisen en dat geldt zeker ook voor het onderwijs. Gelukkig kan nu fase 1 van de Digitalisering van start. Uit deze krant vernam ik dat de ontwikkeling van een LVS daar deel van uitmaakt. In het moderne onderwijs willen wij graag onze kinderen adequaat monitoren, hun ontwikkeling volgen, meer en meer naar gepersonaliseerd en competentiegericht leren. Hoe kan dat bewakingsproces beter dan met een LVS, een zogenaamd LeerlingVolgSysteem?

- Advertentie -

Om zo’n systeem optimaal mogelijk te kunnen inzetten vereist dat een enorme (software/programmeer) inzicht/kennis. Wereldwijd wordt veel ontwikkeld op dat gebied. In Nederland blijken echter maar twee (grote) partijen in staat in de richting van een goed LVS te komen.

Dat is het bedrijf Topicus (met LVS Parnassys voor het basisonderwijs en met LVS SOMToday voor het voortgezet onderwijs) en de firma Iddink met LVS Magister voor het Voortgezet Onderwijs. Parnassys wordt op 90% van de basisscholen in Nederland gebruikt en het voortgezet onderwijs worden SOMToday én Magister gebruikt. En NEE … ik heb geen enkel belang bij welke firma dan ook. Beide bedrijven ‘bedienen’ een land met pakweg 17 miljoen inwoners.

Dan vraag ik mij in alle eerlijkheid af wie het op Curaçao in zijn hoofd haalt dat een land met pakweg 200.000 inwoners zo’n gecompliceerde applicatie zou kunnen (laten) ontwikkelen. Dat is overbodig! En verder is daarvoor heel veel geld nodig, geld dat dus onttrokken wordt aan het primaire leerproces, zeg maar de dagelijkse onderwijspraktijk. Een van de redenen zou zijn dat men de data ‘niet-in-Nederland’ op servers wil hebben.

Welnu… deze week is definitief besloten (getekend) dat heel Curaçao gebruik gaat maken van Office 365. Prima keuze, maar alle Office 365-data staat op Amerikaanse servers. Ik kan u melden dat de privacywetten in Nederland vele malen zwaarder zijn dan in de US.

- Advertisement -

Mijn advies, meneer de Minister, is dan ook, verlaat deze heilloze weg en kies voor een andere aanvliegroute. Volgens mij zijn overigens de genoemde bedrijven alleszins bereid om – als het nodig is – aanpassingen te maken zodat hun LVS prima bruikbaar is op Curaçao. Dat bespaart veel geld.

Onderwijs in de hele wereld, en dus ook op Curaçao, snakt naar vernieuwing. Verbrand dan geen geld in administratieve pakketten. En kies voor het aantrekkelijk maken van onderwijs in een wereld waarin meer dan 65% van de jongeren gamet.

Louis Hilgers,
Nederland

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Eerlijk gezegd zie ik het probleem niet, het LVS uit Nederland kan toch uitgebreid worden met een module voor zwarte kinderen, waarom het wiel opnieuw uitvinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -