27 C
Willemstad
• dinsdag 19 maart 2024

CC | Marnix College and Albert Schweitzerschool pioneering as the first ‘language friendly schools’ in Curaçao

WILLEMSTAD - The Marnix College and Dr. Albert Schweitzerschool have achieved a remarkable milestone by becoming the first schools in Curaçao to receive the designation of 'Language...

NU | Ajacied Martha opgenomen in eerste selectie Advocaat als bondscoach Curaçao

Ar'jany Martha is vrijdag (lokale tijd) opgenomen in de eerste selectie van Dick Advocaat als bondscoach van Curaçao. Vitesse-doelman Eloy Room keert terug in het keurkorps, nadat...

Opinie | Illusies, verknopingen, een natte droom en luchtkastelen op Curaçao

Jan Huurman WILLEMSTAD – Tijdens een recente bijeenkomst van de Antillenkring deelde Jan Huurman, voormalig Inspecteur Volksgezondheid, zijn inzichten over Curaçao na vijf jaar afwezigheid. Met een focus...

NTR | Internationale vrouwendag: ‘balans houden is niet makkelijk’

Marit Severijnse In het kader van internationale vrouwendag werd op Bonaire een conferentie gehouden met als thema een gebalanceerde levensstijl. “Ook al is Bonaire een eiland waar alles op...

CC | Ministry of Finance reaches agreement with Capriles Clinic

WILLEMSTAD - The Ministry of Finance has reached an agreement with the Capriles Clinic, as announced by the ministry. The operational costs will be covered by this...

DH | Alida Francis to become Governor of St Eustatius

ST.EUSTATIUS -- Government Commissioner Alida Francis is to become the next governor of Statia in the coming months. The state secretary of kingdom relations and digitisation Alexandra van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Open brief aan de minister van Onderwijs

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Open brief aan de minister van Onderwijs
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Louis Hilgers aan het woord.

Geachte heer de Minister,

Moderne tijden hebben moderne wensen en eisen en dat geldt zeker ook voor het onderwijs. Gelukkig kan nu fase 1 van de Digitalisering van start. Uit deze krant vernam ik dat de ontwikkeling van een LVS daar deel van uitmaakt. In het moderne onderwijs willen wij graag onze kinderen adequaat monitoren, hun ontwikkeling volgen, meer en meer naar gepersonaliseerd en competentiegericht leren. Hoe kan dat bewakingsproces beter dan met een LVS, een zogenaamd LeerlingVolgSysteem?

Om zo’n systeem optimaal mogelijk te kunnen inzetten vereist dat een enorme (software/programmeer) inzicht/kennis. Wereldwijd wordt veel ontwikkeld op dat gebied. In Nederland blijken echter maar twee (grote) partijen in staat in de richting van een goed LVS te komen.

Dat is het bedrijf Topicus (met LVS Parnassys voor het basisonderwijs en met LVS SOMToday voor het voortgezet onderwijs) en de firma Iddink met LVS Magister voor het Voortgezet Onderwijs. Parnassys wordt op 90% van de basisscholen in Nederland gebruikt en het voortgezet onderwijs worden SOMToday én Magister gebruikt. En NEE … ik heb geen enkel belang bij welke firma dan ook. Beide bedrijven ‘bedienen’ een land met pakweg 17 miljoen inwoners.

Dan vraag ik mij in alle eerlijkheid af wie het op Curaçao in zijn hoofd haalt dat een land met pakweg 200.000 inwoners zo’n gecompliceerde applicatie zou kunnen (laten) ontwikkelen. Dat is overbodig! En verder is daarvoor heel veel geld nodig, geld dat dus onttrokken wordt aan het primaire leerproces, zeg maar de dagelijkse onderwijspraktijk. Een van de redenen zou zijn dat men de data ‘niet-in-Nederland’ op servers wil hebben.

Welnu… deze week is definitief besloten (getekend) dat heel Curaçao gebruik gaat maken van Office 365. Prima keuze, maar alle Office 365-data staat op Amerikaanse servers. Ik kan u melden dat de privacywetten in Nederland vele malen zwaarder zijn dan in de US.

Mijn advies, meneer de Minister, is dan ook, verlaat deze heilloze weg en kies voor een andere aanvliegroute. Volgens mij zijn overigens de genoemde bedrijven alleszins bereid om – als het nodig is – aanpassingen te maken zodat hun LVS prima bruikbaar is op Curaçao. Dat bespaart veel geld.

Onderwijs in de hele wereld, en dus ook op Curaçao, snakt naar vernieuwing. Verbrand dan geen geld in administratieve pakketten. En kies voor het aantrekkelijk maken van onderwijs in een wereld waarin meer dan 65% van de jongeren gamet.

Louis Hilgers,
Nederland

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Eerlijk gezegd zie ik het probleem niet, het LVS uit Nederland kan toch uitgebreid worden met een module voor zwarte kinderen, waarom het wiel opnieuw uitvinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties