27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 18:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Open brief aan de minister van Onderwijs

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Louis Hilgers aan het woord.

Geachte heer de Minister,

- Advertentie -

Moderne tijden hebben moderne wensen en eisen en dat geldt zeker ook voor het onderwijs. Gelukkig kan nu fase 1 van de Digitalisering van start. Uit deze krant vernam ik dat de ontwikkeling van een LVS daar deel van uitmaakt. In het moderne onderwijs willen wij graag onze kinderen adequaat monitoren, hun ontwikkeling volgen, meer en meer naar gepersonaliseerd en competentiegericht leren. Hoe kan dat bewakingsproces beter dan met een LVS, een zogenaamd LeerlingVolgSysteem?

Om zo’n systeem optimaal mogelijk te kunnen inzetten vereist dat een enorme (software/programmeer) inzicht/kennis. Wereldwijd wordt veel ontwikkeld op dat gebied. In Nederland blijken echter maar twee (grote) partijen in staat in de richting van een goed LVS te komen.

Dat is het bedrijf Topicus (met LVS Parnassys voor het basisonderwijs en met LVS SOMToday voor het voortgezet onderwijs) en de firma Iddink met LVS Magister voor het Voortgezet Onderwijs. Parnassys wordt op 90% van de basisscholen in Nederland gebruikt en het voortgezet onderwijs worden SOMToday én Magister gebruikt. En NEE … ik heb geen enkel belang bij welke firma dan ook. Beide bedrijven ‘bedienen’ een land met pakweg 17 miljoen inwoners.

Dan vraag ik mij in alle eerlijkheid af wie het op Curaçao in zijn hoofd haalt dat een land met pakweg 200.000 inwoners zo’n gecompliceerde applicatie zou kunnen (laten) ontwikkelen. Dat is overbodig! En verder is daarvoor heel veel geld nodig, geld dat dus onttrokken wordt aan het primaire leerproces, zeg maar de dagelijkse onderwijspraktijk. Een van de redenen zou zijn dat men de data ‘niet-in-Nederland’ op servers wil hebben.

- Advertisement -

Welnu… deze week is definitief besloten (getekend) dat heel Curaçao gebruik gaat maken van Office 365. Prima keuze, maar alle Office 365-data staat op Amerikaanse servers. Ik kan u melden dat de privacywetten in Nederland vele malen zwaarder zijn dan in de US.

Mijn advies, meneer de Minister, is dan ook, verlaat deze heilloze weg en kies voor een andere aanvliegroute. Volgens mij zijn overigens de genoemde bedrijven alleszins bereid om – als het nodig is – aanpassingen te maken zodat hun LVS prima bruikbaar is op Curaçao. Dat bespaart veel geld.

Onderwijs in de hele wereld, en dus ook op Curaçao, snakt naar vernieuwing. Verbrand dan geen geld in administratieve pakketten. En kies voor het aantrekkelijk maken van onderwijs in een wereld waarin meer dan 65% van de jongeren gamet.

Louis Hilgers,
Nederland

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Eerlijk gezegd zie ik het probleem niet, het LVS uit Nederland kan toch uitgebreid worden met een module voor zwarte kinderen, waarom het wiel opnieuw uitvinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -