26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 08:11

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenBonaireAntilliaansDagblad | ‘Andere aanpak wegen op Bonaire noodzakelijk’

AntilliaansDagblad | ‘Andere aanpak wegen op Bonaire noodzakelijk’

Inmiddels heeft Nederland een programmamanager Wegen aangesteld voor Bonaire

Kralendijk – Union di Konsumidó Boneiru (Unkobon) vraagt de Nederlandse overheid om garant te staan voor een bedrag van 250 miljoen dollar.

Hiermee kan, volgens de consumentenorganisatie, het volledige wegdek op Bonaire gerenoveerd worden. Het megaproject zou vervolgens onder regie van de Nederlandse overheid moeten worden uitgevoerd.

,,De verkeersveiligheid is door de steeds slechter wordende wegen op Bonaire onaanvaardbaar gedaald en het is overduidelijk dat het Bonaire niet lukt om op afzienbare termijn voldoende wegen te vernieuwen”, zo laat Unkobon in een persbericht weten. De organisatie pleit daarom voor een structurele koerswijziging waarin de hoofdrol bij de uitvoering van de renovatie van wegen op korte termijn door Nederland wordt overgenomen.

Volgens Unkobon weten de Bonairianen dat er de laatste jaren geen vooruitgang is geweest. ,,De wegen zijn juist slechter dan ooit. De bevolking en de toeristen lopen onaanvaardbaar grote risico’s bij verkeersdeelname”, aldus Unkobon. De consumentenbond vergelijkt de toestand van de wegen op Bonaire met die van een derdewereldland.

,,Maar Bonaire is geen derdewereldland. Het is een gemeente van Nederland, een van de meest welvarende landen ter wereld. In Europees Nederland zijn zelfs bospaden of polderweggetjes stukken beter én veiliger dan de hoofdwegen in Caribisch Nederland. Verantwoordelijke gedeputeerde voor de wegen op Bonaire, James Kroon, zegt ook ontevreden te zijn over hoe het gaat. Maar er is volgens hem te weinig geld, expertise en uitvoeringskracht op het eiland om de wegverbetering zelf tot een goed einde te brengen.

Onderzoek wijst uit dat een gedegen renovatie van het totale wegdek op Bonaire ongeveer 250 miljoen dollar kost. ,,Dit lijkt een groot bedrag, maar uitgespreid over 10 jaar is het per jaar slechts 1 procent van wat er in Nederland jaarlijks aan de wegen wordt uitgegeven. Het gaat om een megaproject dat technisch en logistiek veel uitdagingen kent en we denken dat het alleen goed kan komen als de Nederlandse overheid meer en anders hulp gaat bieden”, aldus de consumentenbond.

Wanneer Nederland garant zou gaan staan voor het totale benodigde bedrag van 250 miljoen dollar, zouden volgens Unkobon deskundige en wereldwijd opererende spelers geïnteresseerd kunnen worden voor de uitvoering van het megaproject.

,,Dit zijn grote partijen die veel expertise en ervaring hebben met zulke complexe civiele werken. Zij kunnen dan langdurig gecontracteerd worden en tussentijds afgerekend worden op resultaat. Je kunt ze verplichten tot samenwerking met lokale uitvoerders, zodat er voldoende werk komt voor lokale arbeidskrachten.”

De selectieprocedure en directievoering zou de Nederlandse overheid zelf moeten uitvoeren of neerleggen bij Rijkswaterstaat, waar de expertise aanwezig is. ,,Dan hoeft Nederland niet bang te zijn dat het geld voor de wegen niet goed wordt besteed en kan Bonaire zich focussen op goed onderhoud”, aldus Unkobon.

Inmiddels heeft Nederland een programmamanager Wegen aangesteld voor Bonaire. Die moet opnieuw plannen gaan maken voor de aanpak van de Bonairiaanse wegen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties