25.1 C
Willemstad
• woensdag 22 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Ingezonden | Aruba stigmatiseert moslims

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Nouaf Ajubi aan het woord.

Anno 2023 is het eindelijk raak: het niveau van stigmatisering van moslims is bereikt op Aruba. Op 23 januari 2023 konden wij onder andere bij noticia 24ora.com van Aruba lezen dat twee studenten Koninkrijkzaken van de Haagse Hogeschool de toegang werd geweigerd tot het regeringsgebouw van Aruba, waar de groep van dertig Haagse studenten een afspraak had met de premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes (MEP).

De reden dat slechts deze twee studenten van de groep van dertig de toegang werd geweigerd was omdat ze moslima’s waren die een hoofddoek droegen. De medestudenten, inclusief een Arubaanse student, reageerden adequaat op dit discriminatoir optreden van de beveiligingsbeambte, waarop deze beambte als antwoord gaf dat het niet zijn beslissing was, maar dat deze opdracht ‘van boven’ kwam om ‘die mensen’ hierbinnen niet toe te laten. De groep studenten heeft toen als protest besloten om niet meer mee te doen met de vergadering met de premier en andere gezagdrager (chapeau!).

Op de andere evenementen op de Universiteit van Aruba en gesprekken met andere politici, zoals met parlementariër Marisol Lopez-Tromp, was er niks aan de hand met deze groep en was de aanwezigheid van moslima’s de normaalste zaak van de wereld. Het staat buiten kijf dat dit een schande is, dat het weer de regering van Aruba met MEPsignatuur is die zo discriminatoir optreedt tegen moslims. In geen enkel land binnen het Koninkrijk is zoiets voorgekomen.

Uiteraard heb je enkele gefrustreerde figuren binnen en buiten de politiek die een fundamentalistische haat hebben tegen deze bevolkingsgroep, maar dit heeft zich nooit gemanifesteerd in een onverbloemde discriminatie tegen moslims door regeringen binnen het Koninkrijk. We zien de laatste jaren meer en meer uitingen van haat, agressie, moord, civiele ongehoorzaamheid reikend zelfs tot opstand tegen regeringen (het Capitool in de VS op 6 januari 2020; in Brasilia op 8 januari 2023), verkiezingsbedrog en complotdenken veroorzaakt door ultranationalisten, rechts-extremisten, veelal fundamentalistische christelijke groeperingen. Het probleem van ‘homegrown’ terrorisme (bijna allemaal witte, ultranationalisten, christelijke fundamentalisten) is de laatste jaren veel groter dan welk ander soort terrorisme dan ook. Ze zijn de veroorzakers van bijna alle slachtoffers van terrorisme in de VS van de laatste twintig jaar.

Is er ooit een gelovige Christen de toegang tot een overheidsgebouw geweigerd omdat deze een kruis draagt? Natuurlijk niet. Niet iedere Christen is een fundamentalist die van plan is om chaos te creëren. Hetzelfde geldt ook voor moslims. Regeringsleiders van de MEP denken hier kennelijk anders over. Ze zouden zich diep en diep moeten schamen.

In 2008 schreef ik hier ook al een ingezonden brief over, reagerend op een bericht dat Aruba in februari van dat jaar in staat van paraatheid was gebracht in verband met het islamitisch Offerfeest en mogelijke daaraan verwante terroristische acties op het eiland. Ik schreef toen: ,,Enerzijds suggereert minister-president Nel Oduber (MEP) dat Aruba een doelwit kan zijn vanwege haar positie in de internationale gemeenschap en anderzijds dat de islamitische gemeenschap in de regio (waarschijnlijk op Curaçao, vanwege haar relatief omvangrijke gemeenschap) gewelddadige acties zou kunnen beramen en uitvoeren. Dat eerste is uitermate pretentieus en doet mij denken aan een soort grootheidswaanzin van de premier en het tweede is een uitermate grove belediging voor de islamitische gemeenschap in de regio.

Ik wil gaarne premier Oduber adviseren om zich maar te bekommeren om de eigen interne problemen op Aruba, want die zijn er veel en geen additionele problemen te creëren met die belachelijke ‘me too’-retoriek. In de wetenschap van de sociologie kent men de termen ‘etikettering’ en ‘stigmatisering’. Aruba is dus al bezig met het eerste en is één stap verwijderd van het tweede. Maar als men denkt dat door het brandmerken van moslims en diens heilige dagen als potentiële terroristische krachten men op dat eiland internationale erkenning zal verdienen, zeg ik: blijf maar lekker in je waan.”

Nouaf Ajubi,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

25 reacties

 1. “Tuurlijk ach, wat kan ze anders. Zit John weer met de mond vol tanden.
  Ze zal binnenkort wel weer, voor de tigste keer, van alias veranderen.
  ahh.. entiendo.”
  Stazi = Comment pols.

 2. @Beste John, klopt! Je hebt helemaal gelijk! Ik reageer niet onder het juiste artikel. Mea culpa. Maar dat hoeft niets af te doen aan de strekking van het onderhavige betoog . En wat je verklaring betreft, die intelligentie %, tja…dat heeft hij gesteld. En wat ik daarover kan zeggen is het volgende: feiten zijn racistisch! Daar ben ik het mee eens. ALs iemand zegt dat mensen van afroïde komaf veel soepelere heupen hebben, veel beter kunnen dansen, veel harder en explosiever kunnen rennen, beter in bepaalde sporten zijn (Baseball, Sprinten, volleyball, voetbal, zang, entertainment etc) makkelijker spiermassa opbouwen, niet gauw verrimpelen, zeer behendig in bed zijn, is dat ook racistisch. Misschien benevolent en aangenaam racistisch, en zelfs flatterend! Maar het heeft nog steeds te maken mat raciale eigenschappen! Maar dan kraait niemand daar over. Andere rassen mogen hun “uitblinkende”genetische eigenschappen blijkbaar niet noemen, want dat is zo racistisch…Er wordt dus met twee maten gemeten,,,,,

 3. Palestina Palestijnse Staat en Israël dat is een beetje door elkaar en ingewikkeld.

  Een staat is een land met een eigen onafhankelijk bestuur, en met een hiërarchische, politieke organisatie die gezag uitoefent over de plaatselijke bevolking.

  Ik heb het meer als regio Palestina genoemd dan als staat , naar mijn mening is er geen eenduidige algemeen erkende Palestijnse staat of land. Er is wel een staat en land Israël.

  Palestina is de regio. De “Palestijnse staat” is er min of meer officieel pas sinds 2021 (UN) en begon vorm te krijgen met Arafat en de PLO in 1988 en dan is er nog het verhaal over de “bezette” gebieden.

  Verder had Engeland er niet zo veel mee te maken die probeerde in 1947 het gebied te verdelen onder druk van de USA, maar daar ontstond meteen herrie, lees werd niet dor de moslims geaccepteerd en wat direct uitmondde in een oorlog waarbij Israel, in 1948 als eerste door de USA erkend werd , won en zijn gebied uitbreidde.

  En nog steeds is er herrie tussen de partijen over wat nu de “Palestijnse staat is. Dat is ook een groot onderdeel van het “probleem”. Die “palestijnse” staat is meer een samenraapseltje van gewapende milities dan een echte staat.

  Ook lijkt t er op dat de regio eerder stabieler blijft met Israël als gemeenschappelijke vijand dan zonder.
  Naar mijn mening zou het anders 1 grote moslim groepen oorlog worden in de regio, als dat het niet eigenlijk altijd al zo was ook.
  Libanon, Iran, Irak het wegvallen van Arrafat en de opkomst van Isis. Etc. etc.

  Al die landen tegen israel hebben meer ruimte zat om zelf land te offeren voor de “palestijnse staat”. Maar zover gaat de broeder liefde niet want die zijn wel gebaat bij het houden van oorlogjes en de funding daarom heen.

  https:// en.wikipedia.org/wiki/State_of_Palestine
  De bijbel zie ik niet echt als een betrouwbare bron.
  Of je moet Ancient aliens aanhangen en de verhalen over de Anunaki en Gilgamesh.

 4. Tuurlijk ach, wat kan ze anders. Zit John weer met de mond vol tanden.

  Ze zal binnenkort wel weer, voor de tigste keer, van alias veranderen.

 5. Vreemd dat Knoek koe op de ‘Arubaanse post’ reageert ipv op de FvD.
  In twee zinnen. Mogen het er 8 zijn.

  Omdat voor Democratie-leden blijkt dat Thierry Baudet de intelligentie van witte mensen superieur vindt aan die van latino’s en afro-Amerikanen. Over het IQ schrijft Baudet: “Blank 110, Hispanic 90, Afro 75. Of iets dergelijks”.

  En wat ‘LaStiwz betreft?
  Ach..

 6. “Slechts vir Blanken” , en het hele eiland staat op zijn kop!

  Dat bedoel ik dus , dankje @ Lastiws!
  Iemand de toegang weigeren om Politieke orientatie, nationalistische gedachtes of simpelweg uiterlijk, wat is het verschil? In welk deel van de grondwet staat dat dat geoorloofd is?
  Overigens heb ik extreem racistische uitlatingen @la Cooper (Mi no ke makamba) en Wijlen Wiels (stuur ze in lijkzakken naar Nederland) en andere openlijke curaçaose politieke racisten, nooit uit de mond van nederlandse politici, laat staan ministers of premiers, gehoord.

  Als het aan figuren als Pik , Wiels Don Godett etc lag, is Curaçao een eiland bestemd voor mensen die op hen lijken, en zo zijn er meerder politici geweest die soortgelijke uitlatingen hebben gdaan. Wilders wilde minder marokkanen, tja niet echt een handige uitspraak als politicus, maar hier wordt dit met regelmaat van de klok geroepen door burgers. Lees maar eens onder het artikel waarin staat dat de Venezolanen de SVB 19 miljoen aan zorgkosten kosten. Hitler zou trots zijn op zulke “nationalistische” burgers.

  En tot slot @John: Misschien kan je dan ook in 2 regels uitleggen wat die pipo van dat democratisch Forum nou zou racistisch maakt, want het luid roepen dat het zo is, dat kan iedereen, maar het onderbouwen met steekhoudende argumenten, dat heb ik je nog zien doen. En volgens mij moet dat heel makkelijk zijn voor je, als je het zo overtuigend roept.

 7. @John zegt: “…Als eigenaar/uitbater heb je het recht iemand te weigeren gelukkig maar want het is jouw tent.
  En idd in dit geval een racistische ultrarechtse partij…”

  Als Slier had gezegd: “SLEGS VIR BLANKES” was de wereld te klein geweest.

 8. @Loes, Het land Palestina is gecreeerd door de moslims en de Britten. Er heeft voorheen nooit een land of regio palestina bestaan. Palestijnen zijn ook gewoon Jordanezen. Syriers, Libanezen die in dat gebied woonden. Kijk maar na in oude documenten of de bijbel.

  Daarnaast is er wel altijd joden geweest in het gebied van Israel.

 9. Israël en de Palestijnen en ook de Christenen.

  De eerste joodse familie stammen hadden het als bezit. En daarna werd het gekocht. De rest van het duizend jaar verhaal is tot de profeet wel bekend. Constantijn en jeus is ook wel bekend nu.

  Na 1850 toen het zionisme z’n opgang maakte werd het “eigendom” in plaestina steeds meer, rond 1900 hadden ze er al 1000km2 in bezit. De immigratie die de britten als illegaal zagen groeide ook sterk. In 1940 was 30% joods in Palestina.

  De 2e wereldoorlog maakte er een puinhoop van.
  Met geallieerden die tijdens de oorlog het wel ok vonden dat de treinen de andere kan t op reden de VS die Hitler eerst financierden en het later ook niet zo’n issue vonden om aandacht te geven en zo verbaasd waren toen ze het ontdekten.

  De Palestijnen en de rest eromheen. Ook dat i sweer zon hoofdstuk.
  Die vonden Mussolini en Hitler wel goede bondgenoten Tja de Arabieren wilden van de Engelsen af. Hitler zou Palestina bevrijden van de joden een SS divisie stond al klaar om de Endlösung in gang te zetten en alles daaruit te moorden.

  Hitlers grote vriend en anti semit de Grand Mufti of Jeruzalem “Mohammed Haj Amin Al-Husseini, zag dat helemaal zitten. Die was jaren gast bij Hitler en recuteerde 25.000 bosnische moslims voor de Waffen SS in 1943
  Hij speechte “Kill the Jews wherever you find them. This pleases God, history and religion”. Wat mij betreft had hij er ook tussen kunen zitten in Neurenberg maar ja hij werd gered door de engelsen.

  Dat de Zionisten daarna niet zo veel gaven om Palestijns sentiment… en er in Joegoslavië ook nog wat haat achter bleef. Ach ja daar hebben we allemaal nichts van gewust niet waar.

  Na de oorlog zaten de geallieerden met grote groepen onder andere holocaust overlevenden in hun maag en die probeerde ze eerst in Oeganda kwijt.
  Vluchtelingen schepen richting Palestina werden aangevallen en teruggehaald. Zelfs werden holocaust overlevenden teruggestuurd naar Duitse kampen.

  Nou dat ging voor de VS toch een beetje te ver allemaal. Die financierden Engeland de oorlog door. Dus hebben de Engelsen hun kolonie grond in Palestina maar gesplitst. Was toch niks waard. “Verdeeld” is het woord”
  En werden die groepen daar gedumpt. “Toegelaten” Tja.

  Geef die groep dan eens ongelijk dat als je een gruwelijke vervolging hebt overleefd je dan je poot stijf houdt en vecht voor je plek. Ja de Palestijnen maken tuurlijk “terecht” herrie over, dat de grond waar ze vrijwel niks mee deden, eigenlijk van hun is en dat een aardig deel gestolen is. Tuurlijk. Maar ja als de party die je wilde uitmoorden wint. Pindakaas pech.

  De rest van het relaas is: Wij laten ons door niemand meer onderdrukken. We hebben geld. Wij maken van woestijn oases. En we houden verkiezingen. Je mag mee doen maar we dulden geen aanvallen meer.
  Ik kan ze geen ongelijk geven.
  Die historie is niks nieuws. Elk land is zo ontstaan.

  Religie en een “gemeenschappelijke vijand” is een kapstok voor sturing en onderdrukking van dommen.

 10. Jahoor. Een topic over moslims en commentpolis zit er boven op. Want stel dat de waarheid over hun geschreven wordt. Maar goed, we leven in een wereld waar men horende blind en ziende doof is

 11. Leesbaar heid ok ik zal het in kortere stukjes knippen.
  Wat “amerikanen” met kruistochten te maken hebben ontgaat me volledig. Leg eens uit.

  Even op Volgorde.
  “Kruistochten” had oorspronkelijk niks met geloof te maken dat was de kapstok.
  Het draaide om Constantinopel.
  Constantijn verzon de Jezus figuur en dwong het op als verplichte godsdienst. Ergens rond 335
  Mohammed werd naar zeggen ergens rond 570 geboren en de koran kreeg vorm ergens rond 620

  Dus die christenen waren er al. De bijbel/ het verhaal is tja afhankelijk van welke versie alles bij elkaar een paar duizend jaar oud.

  Hoofdoekjes / versluierings wetten, die zijn ook pas veel later gekomen. Eerste hoofddoek wet / vermelding was in Assyrische teksten ui t de 13e eeuw.

  Alles draaide in beginsel om de behersing van Constantinopel en de lucratieve handelsroutes. De Venetianen zaten daar achter.

  Het bevrijden van Palestina is later verzonnen en ook dat was om de Venetiaanse handel te beschermen.
  Het draaide om geld.

 12. We zien de laatste jaren meer en meer uitingen van haat, agressie, moord, civiele ongehoorzaamheid door moslims.

  Loop met een keppel of 2 mannen hand in hand rond in Amsterdam West of Kanaleneiland Utrecht en je zal zien hoe vriendelijk de vrienden van Ajubi zijn.

 13. LOL @ Loes: De vulkaan die poef doet!
  En wat moet de heer Ajubi roepen in Antwerpen met een gouden kruis om?
  ALLAHna de hOEr., pAK ‘r op de BAR?
  Nou dan denk eerder dat er een heleboel “Kopvod afdwingende”mannen naar hem toe rennen, ipv wegrennen? Mooi stuk!

 14. Dat is omdat er destijds geen video was. Lees maar eens iets over de kruistochten. Die christenen waren (zijn) ook geen lieverdjes.

  Heb je wellicht voorbeeld die niet 800 jaar geleden plaatsvonden?

  Niemand was een lieverdje in die tijd. Voor de kruistochten waren het de Moren (islamieten) die thuis hielde in Europa. Christen slaven werden afgevoerd naar afrika voor slavernij. Ook werden christen met duizenden vermoord door de romeinen. Las laatst dat als christenen wonend in een moslim land dat je vaak of underground moet leven of de kans hebt op vermoord te worden of je bent verplicht moslim te worden. Volgens mij is dit niet van toepassing met moslims in de westerse wereld.

 15. Ben helemaal mee eens met Brian S,want het is gewoon een
  keiharde feit dat het echt zo is,en ook zo zou blijven want
  in sommige delen van Europa worden de aanslagen geregeld
  aangemerkt als “ach! de ‘Allahu akbar’ dader was psychisch gestoord”.

 16. @Loes zegt: “…Ik heb geen enkele Amerikaanse video gezien met uit naam van Jezus schiet ik Arabieren of Afghanen neer…”

  Dat is omdat er destijds geen video was. Lees maar eens iets over de kruistochten. Die christenen waren (zijn) ook geen lieverdjes.

 17. Ja Fred,,, Maar het is wel zo.

  Niveau.
  Het heeft helemaal niks met godsdienst te maken. Dat is al 10 tallen eeuwen een drog reden.

  dr. Ajubi zou slim genoeg moeten zijn om dat te erkennen.
  Dr. Ajubi heeft t er maar weer lastig mee, haalt de klepel en klok door elkaar en komt met drog redenen. Loopt mevrouw Ajubi in boerka 5 stappen achter haar man aan ? Weigert dr. Ajubi de infideel te behandelen ? Ik dacht t niet.

  “Is er ooit een gelovige christen”… kiko.. zijn er ook ongelovige christenen dan. Nee dr. Ajubi er zijn gelovigen en ongelovigen. Toch…

  Kruis tuurlijk laat dr. Ajubi in Zaventem België gaan rondlopen met een knal groot gouden kruis om en schreeuw 1 keer AllaHu Akbar. De reactie ligt het aan het kruis of niet.

  Of met een knal groot gouden kruis hoofddoek om en met een kapmes in je hand loop rond in Londen of Parijs. Dan ligt t aan de hoofddoek toch,

  Of als dr. Ajubi z.n thesis wil onderbouwen loop met een knal groot gouden kruis en een i love Jezus t-Shirt een Iraanse Moskee binnen. Op je sokken. En roep tegelijkertijd Allahu Akbar
  Kijk hoeveel “moslim” humor ze daar mee hebben.

  Ik zie niet zoveel YouTube video’s met Jezus is groot en iemands hoofd wordt er af gesneden, Of Jezus is groot en boem. Of Jezus is groot en Kalasjnikov geluiden,
  Of we rijden met een Mercedes truck een boulevard leeg.
  Wha de TGV wat proberen we nog meer. Artistiek doe een theater in Parijs.
  Jezus is groot en we vliegen een Boeing een moskee in.
  Boem we blazen een terroristen object op en de hele groep gaat lopen springen en brullen Jezus is groot.
  Ik heb geen enkele Amerikaanse video gezien met uit naam van Jezus schiet ik Arabieren of Afghanen neer.
  Of christelijke priesters die de strijders zegenen.

  Maar nee het is niet goed wat ze deden totaal fout en het westen heeft er een puinhoop van gemaakt door lokale dictators te schuiven. Ja we brengen democratie. Terwijl die groepen dictators met wapens nodig hebben om structuur te houden het zijn voornamelijk boeren en groepjes “strijders” . Ongeletterden. Ze kunnen de koran niet eens lezen dat moet ze voor gezegd worden van torens, dat is het gros van het volk daar. De koran is een handleiding voor de man niet waar. Hoe onderdruk ik m.n omgeving en speciaal m.n 4 vrouwen in verzen.

  Het ligt aan niveau. Ze zijn gewoon van een ander niveau. En willen dat wel koppelen aan overtuiging maar pfff, die overtuiging vervliegt als de controle en angst en onderdrukking weg valt.
  Godsdienst is altijd een mechanisme van onderdrukking en sturing geweest. Niet echt een voorbeeld van vrije gedachten en het vergaren van kennis.

  Dat hele oosten gedoe
  Het had en heeft niks met godsdienst te maken maar meer met opioïden teelt en grondstoffen. Weten al die leidertjes best maar ja het gaat om domme mensen en ze moeten blijven werken voor je.
  De russen interesseert godsdienst niks maar ze vochten er ook.

  Sjiieten en Soennieten vechten onderling ook… Allah is groot. Maar wij hebben meer gelijk dan jij. Is dat godsdienst of ik ben meer baas dan jij.

  Het is inderdaad niet Moslim vrouwen met hoofddoek worden geweigerd
  Het is vrouwen met hoofddoek werden geweigerd.

  Scholing. De hele bende moet naar school. En vooral de vrouwen.
  Die moeten het hun kinderen uitleggen dat pappa idioot doet omdat hij het niet zo goed begrijpt en gedwongen wordt door de mannen uit de omgeving.

  Net zoals het westen ideologieën gebruikt om belasting te betalen. Klimaat change Global warming, Milieu. Dat dat te maken heeft met bevolking groei en het kappen van regenwouden het killen van grote grazers en de normale gang van orbit van de aarde en z.n Milankovitch cycles, Shua. Boeit niet. We gloven in simpele doen dingen. Dat zo.n vulkaan doe peof doet meer c02 rommelt dan een paar jaar aarde bij elkaar shhhtt,,, nik szeggen het gaat om funding.
  Je moet ze ergens mee bezig houden.

  God is groot. De Universe ook.
  Maar de leugens zijn nog groter.

 18. @Fred, Want? Omdat ik niet meega in de Moslims zijn altijd goed en zijn slachtoffer show van de heer Ajubi die nooit enige vorm van zelfkritiek kent.
  En leugens aan het verspreiden is.

  Ik denk dat jij beter kan schamen.

 19. Ik ben zelf Arubaan.

  Laat het duidelijk zijn, heel veel Arubanen vertonen te vaak racistische trekjes. Daar kan ik boekdelen over schrijven omdat ik het zelf aan den lijve heb ondervonden. Velen denken dat ze ‘blank’ zijn en beter zijn dan alle anderen. Ze zouden het nooit toegeven, maar zo is het.

  There, said it!

 20. Sommige dames op Curaçao dragen, niet ongewoon, een of andere vorm van “hoofddeksel”in de vorm van een hoofddoek of showl gewikkeld om de haren. Die mogen overal binnen , ook bij de MCB of andere bank! draag je een hoed of een pet, mag je niet binnen, eea heeft te maken met veiligheid i.c. gezichtsherkenning. Wel een mondkapje op, maar geen hoed! Het is idd een beetje overtrokken om twee dames met een hoofddoek om, niet ongewoon, althans op Curacao, de toegang te weigeren,. Maar goed. De security guards zijn blijkbaar niet “begiftigd” met dit onderscheidend vermogen. Even om wat te balanseren. Als ik een dame een moskee of een heer een synagoge binnentreedt, dan moeten die ook aan bepaalde kleerdrachtregels voldoen. Laten we dit voorval niet gelijk onder de noemer islamofobie trekken. Maar eerder onder de noemer “niet tactische”e zeker niet professionele poortwachters, die zich security neambte noemen omdat ze een pakkie aan hebben.

 21. Wat overdone allemaal. Beveiligers dienen onderscheidt te maken, hoort er bij; daarzonder gaat dat niet. Niet zonder reden (!). Vervelend en helaas kan dat snel worden vertaald /verward met discriminatie. Graag wat begrip voor ook deze mensen en beroepen. Beschuldigen en vingerwijzen met cretologie is o zo eenvoudig.

 22. Reden was dat ze een hoofddoek draagden en niet omdat ze moslima waren. Een groot verschil.

  Daarnaast zijn er in Europa bijna dagelijks/wekelijks aanvallen van moslims op mensen in Europa. Gisteren nog in Duitsland.
  Hoeveel Westers christen gaan naar moslim landen om daar met een mes moslims neer te steken?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -