27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Akoestisch terrorisme

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Akoestisch terrorisme
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dominique Adriaens aan het woord.

Weer een gebroken nacht achter de rug en een verloren zondag. Wij bewoners werden vanochtend tussen 4.00 en 5.30 uur wakker gehouden door een groep latino’s met een boombox- fiesta bij mijn gepassioneerde Colombiaanse overburen op de parkeerplaats.

We zagen dat er zelfs nog eten afgehaald werd om 5.30 uur bij de BBQ-tent, die zichzelf een Sportsbar en restaurant noemt, maar volgens mij ook een trùki pan gezien de openings- en sluitingstijden. Wij hingen slapend aan het hek te bellen met 917. Ik heb zelfs een video ondersteboven opgenomen omdat mijn hersencellen aan gort waren.

Onze ramen en deuren trillen aan alle kanten los van de zware bassen op zeker 25 meter afstand van onze houten huizen. Het is oorverdovend door de harde bassen, soms wel op 10.000 watt amplifiers volgens een journalist in de VS in 2016 die dit het ‘boom car’-fenomeen noemt.

Het gaat volgens hem om jonge Zuid-Amerikaanse mannen die alleen rondrijden en rap of latino-muziek draaien. Deze testosteron gevulde cruisemachines zorgen voor rammelende ramen en deuren, suizende oren en dat je jezelf niet meer kunt horen denken, laat staan een boek lezen. Een geluidsniveau van meer dan 125 Db in je woonomgeving en dat urenlang.

Ik zou bijna denken dat die jongens betaald worden door uitbaters die geen (achter) grondmuziek mogen draaien en die deze latino subcultuur daarom inhuren. Deze jonge latino’s willen indruk maken op vrouwen en hun macho brothers. Een subcultuur die sinds enkele maanden ook Curaçao binnentrekt en met name in woonwijken, op parkeerplaatsen en andere publieke ruimtes zoals stranden. Niet alleen hier, maar ook in bijvoorbeeld Santo Domingo en Puerto Rico klagen toeristen over het lawaai daar van hetzelfde fenomeen. Sommige ‘boom cars’ worden door fabrikanten aangeprezen met 175 Db. Dat is acht keer luider dan een 747 Boeing die opstijgt. Harley’s en andere motoren kunnen tot 100-115 Db, om een voorbeeld te geven van ander geluidshinder waar wij in onze buurt mee te maken hebben. Maar die blijven niet soms 2 tot 3 uur ‘hangen’ met lawaai tussen de huizen, bij voorkeur in de vroege ochtenduren. Een gesprek en achtergrondmuziek staat op 40 Db.

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze ‘boom cars’ een gezondheidsrisico met zich meebrengen, niet alleen voor de oren van de bezitters van deze akoestische terroristen, maar ook voor de (woon)omgeving.

Een greep uit de grabbelton van 40 ongemakken (http://www.lowertheboom.org /problem.htm): veroorzaakt fysiek lichamelijke schade op celniveau, kan menselijke organen beschadigen, veroorzaakt doofheid, beïnvloedt het leren en de cognitieve ontwikkeling bij kinderen, zorgt voor hoge bloeddruk, veroorzaakt agressief gedrag, stress en slapeloosheid en kan leiden tot depressie.

De hoofdreden die genoemd wordt om dit fenomeen te stoppen is dat je rechten om geen deelnemer aan die subcultuur te willen zijn worden geschaad omdat je niet aan hun lawaai kunt ontsnappen. In veel staten in de VS kun je een boete krijgen van tussen de 500 en 615 dollar en wordt je ‘boom car’ in beslag genomen als je geluidsoverlast veroorzaakt. Misschien een leuk extraatje voor het KPC?

Het ministerie van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft een app ontwikkeld – Curacao311 – om illegale stort van vuilnis en gaten in de weg door te kunnen geven. Misschien kan het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur eenzelfde app ontwikkelen voor het melden van (extreme) geluidsoverlast. Het is nu echt tijd voor een beetje vrede en rust op Curaçao.

Dominique Adriaens,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. @Commentpolis schreef;
  “Er zijn echter 2 Commentpolis op dit forum. KKC Commentpolis en (ik) Commentpolis.
  KKC Commentpolis doet alles, maar dan ook werkelijk alles voor en op deze site.
  Ik doe niets anders dan comments polissen. Waarschijnlijk heb je voeger met KKC Commentpolis te maken gehad.
  Ik hoop dat het zo duidelijk is.”

  Beste commentpolis, het is mij volkomen duidelijk geworden. Nog bedankt voor de uitleg.

 2. @Mano: ik weet niet of ik dit werk hier nu bijna 2 of bijna 3 jaar doe. Er zijn echter 2 Commentpolis op dit forum. KKC Commentpolis en (ik) Commentpolis.
  KKC Commentpolis doet alles, maar dan ook werkelijk alles voor en op deze site.

  Ik doe niets anders dan comments polissen. Waarschijnlijk heb je voeger met KKC Commentpolis te maken gehad. Degene die hier alles op deze site kan regelen.
  KKC Commentpolis heeft mij gevraagd om het reactiegedeelte in goede banen te leiden opdat KKC CP zich met belangrijkere taken kan bezighouden.

  Zie KKC Commentpolis als de Commissaris en zie Commentpolis als het straatagentje.

  Ik hoop dat het zo duidelijk is.

 3. @Commentpolis schreef;
  “@Mano:
  – er beweert wel zeker iemand dat ik geen wetgever of IT-er ben. Dat doe ik namelijk zelf.”

  Nou prima dan. Maar wetgever is in deze wel erg vergezocht, want wat heeft een wetgever nou van doen met het reguleren van de reacties op een forum? Hoewel, een wetgever is o.m een ‘bepaler van rechtsregels’. Als ‘rechts’ van (rechts)regels wordt gescheiden heet het een ‘bepaler van regels’. Misschien ben je dan toch een soort van wetgever, want jij immers bepaalt de regels. (wink) Ik wens toch nog even te melden dat je je niet door mij aangevallen moet voelen want dat is nooit mijn bedoeling geweest.

  @Commentpolis schreef;
  “– ik heb nog nooit klachten behandeld. Ik heb “klagers” altijd gezegd om hun klachten te adresseren aan de IT-er of redactie (Nardi).
  – of ik sorry zeg (al dan niet ironisch), of minder chagrijnig moet zijn, bepaal ik nog altijd zelf.”

  Commentpolis, je moet me niet kwalijk nemen, maar het soort digitaal probleempje waar ik nu last van ondervind is nou net het soort van digi probleem waar ik en in het verleden ook anderen mee van doen kregen. Dit forum heeft n.l. een historie van kleine irritante digitale probleempjes, zo was er het probleem van de bugs in 2016, het probleem van het posten, dat is vaker voorgekomen en nog enkele kleine maar irritante digi-probleempjes. En dat soort klachten werden voor zover ik weet altijd bij de commentpolis aangemeld.

  Persoonlijk heb ik nog niet meegemaakt dat ik voor om het even wat voor klacht naar de IT-er of redactie werd verwezen. Bovendien is de IT-er voor wat mijzelf betreft volslagen nieuw. Misschien is het goed om in herinnering te brengen dat ik het forum minstens 2 en een half jaar niet heb betreden, van okt/nov 2018 tot begin april 2021 dit jaar. Ik weet dus ook niet of ik met een andere commentpolice dan voorheen te maken heb of dat er tijdens mijn afwezigheid een paar nieuwe regels zijn ingevoerd.

  Het is jammer dat ik geen artikelen met reacties opsla, anders zou ik makkelijk kunnen bewijzen dat voor dit soort mini-klachtjes normaliter de commentpolis werd aangesproken. Hij zal de klachten dan niet persoonlijk hebben behandeld, maar wel hebben doorverwezen naar redactie of de IT-er. Ik wil niet lastig overkomen, maar voor de goede orde moet ik wel mijn deel van het verhaal uitleggen. Een misschien ongewenst tegengeluid?

  @Commentpolis schreef;
  “Ik heb jouw “probleem” overigens, (puur en alleen omdat ik het wil weten), gechecked op mijn laptop, mobiel en pc, maar de problemen die jij ervaart heb ik op alledrie de apparaten niet ondervonden.”

  Toch aardig dat je ‘t gechecked hebt CP, al is het puur en alleen maar omdat jij het wou weten.(lol)
  Maar helaas zit ik er nog steeds mee, ik heb getest en onderzocht tot ik een ons woog, maar alleen met de KKC-site heb ik eerder genoemd digi-probleempje. Ik hoop dat het een voorbijgaand probleempje is. Of anders schaf ik gewoon een nieuw apparaat aan.

  @Commentpolis schreef;
  Met dank aan @jullie, want het gaat redelijk goed de laatste tijd.
  En naar mijn bescheiden mening kom dat voor een groot deel door Commentpolis (2x).”

  Ja natuurlijk, een erg bescheiden mening van de Commentpolis. Hahahaha (lol)

 4. Op zich vervelend maar mv Adriaans woont volgens bij wel aan de Cubaweg.. En dan weten we wel wie daar komen.

  Enige oplossing is inderdaad verhuizen naar westpunt

 5. @ Mano, ja man. Het irriteert mij echt dat soort figuren. Zelfde als in Nederland. Figuren die jarenlang in de stad hebben gewoond komen op het platteland wonen. Om daarna te gaan klagen over stank. Dat zelfde soort kwasten komt naar Curacao, gaat in Salinja wonen vlakbij Hanchi Makaku en gaat dan zagen en klagen over geluidsoverlast van de discotheek. Dat zijn ook nog eens dezelfde kwibussen die nu lopen te mekkeren dat ze naast een kippenfarm wonen op Curacao en dat ze last hebben van het gekakel. Terwijl die kippenfarm er eerder was.

 6. @ Joep. Als jeugdige en tiener heb ik oh zo vaak meegemaakt dat er keiharde muziek werd afgespeeld tot laat in de nacht. Celia Cruz haar wonderbaarlijke stem suste mij altijd in slaap. Dus ja Joep ik weet hoe het is en nooit als last ervaren.

  Ik woon al sinds 2006 niet meer in Nederland. Dit heb ik altijd wonderbaarlijk gevonden. Mensen denken altijd dat Curacaoenaars alleen op Curacao of in Nederland wonen. Terwijl zo ook in Spanje, Portugal, Polen, Servie, Tsjechie, Duitsland, Zwitserland en nog veel meer plaatsen in Europa huizen. Vaak juist om van dat gezever en gezannik van de Rijdende Rechter clientel af te zijn. In Nederland is er altijd wel iemand die klaagt over overlast, vaak zijn die klachten niks anders dan gezeur. Omdat de persoon die klaagt vaak de ganse dag thuis zit (man werkt, zij zit met haar vette reet de ganse dag op de bank te zwijnen en tv te kijken om daarna te klagen hoe moe ze wel niet is) en constant aan het gluren is wat er nu weer gebeurd buiten. Blij dat ik daar niet meer woon in ieder geval. En Latijns Amerika houd van AMBIENTE. Ik erger mij dood aan de figuren die naar Curacao kwamen en in Salinja etc. kwamen wonen om daarna constant te klagen over overlast. Dankzij dat soort figuren is het nu een saaie bedoening. Die klagers bellen ook rustig de politie tijdens de nieuwjaarsviering omdat er zoveel vuurwerk is en harde knallen. OPSODEMIETEREN van het eiland is mijn devies.

  En al zou ze de zus van hare majesteit zijn, laat haar verhuizen. Je gaat toch geen noodnummer bellen voor niks? En ze lijkt me zo gek als een deur dat ze ondersteboven in een hek gaat hangen om te filmen. Nogmaals bai biba Bandabou en laat de vrolijke klanken lekker klinken op het eiland.

 7. @ Commentpolis, bij deze dan bedankt voor uw onbezoldigde en onbaatzuchtige inzet voor het goede werk. Ten overvloede, ik heb een paar keer hetzelfde ervaren als Mano maar mij stoort het niet. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waar ik een probleem zou moeten melden, nu weet ik het wel. Af en toe lucht schelden wel op trouwens, maar het moet wel binnen de perken blijven natuurlijk. Behalve de commentpolis is er namelijk ook nog de Deugpolis, en we willen niet dat de site in gevaar komt. Keep up the good work.

  @ Mano, ik zie het chagerijn eerlijk gezegd niet in de reactie van Commentpolis.

 8. @Mano:
  – er beweert wel zeker iemand dat ik geen wetgever of IT-er ben. Dat doe ik namelijk zelf.
  – ik heb nog nooit klachten behandeld. Ik heb “klagers” altijd gezegd om hun klachten te adresseren aan de IT-er of redactie (Nardi).
  – of ik sorry zeg (al dan niet ironisch), of minder chagrijnig moet zijn, bepaal ik nog altijd zelf.

  Ik heb jouw “probleem” overigens, (puur en alleen omdat ik het wil weten), gechecked op mijn laptop, mobiel en pc, maar de problemen die jij ervaart heb ik op alledrie de apparaten niet ondervonden.

  Niet alleen aan @Mano maar aan @allen:
  Daarbij, niemand weet wie ik ben.
  Ik doe dit Commentpolis werk niet voor meerdere eer en glorie van mezelf. Ik krijg er niet voor betaald, ik krijg geen fles wijn of een pakje sigaretten en dat wil ik ook niet.
  Ik doe dit werk enkel om het geheel hier op dit forum, voor wat de reacties betreft, in goede banen te leiden.
  Dat is ongeveer 1 uur per dag aan werk. Geheel liefdewerk, oud papier.
  Dat werk doe ik niet om de inhoud van de posts te beoordelen, maar om alle verschillende meningen niet te laten ontsporen in oeverloos gezwets, of getroll, gespam, of gescheld te adresseren, dan wel te verwijderen. En dat alleen om een tegengeluid te laten horen.

  Met dank aan @jullie, want het gaat redelijk goed de laatste tijd.

  En naar mijn bescheiden mening kom dat voor een groot deel door Commentpolis (2x).

  Commentpolis

 9. @ Tico Martina,

  Ten eerste: Dominique Adriaens is geen man, het is een vrouw, zij de de zus van Maurice Adriaens. Ze doet veel vrijwilligers werk, zet zich in voor zeer veel minder bedeelden oftewel past niet in het plaatje dat jij probeert te schetsen.
  Ten tweede: Ze is YdK
  Ten derde: Ze is geen ‘zeurpiet’, ze heeft terecht klachten over malloten die het nodig vinden om tot diep in de nacht voor haar deur met de stereo op 10 te staan, alleen omdat ze dat macho vinden. Daar is niets leuks aan te verzinnen, ga dat op het strand doen, maar niet in een woonwijk. Of zal ik het bij jou voor jouw huis in Nederland komen doen ? De politie zal er waarschijnlijk in ong 5 min staan, zodat jij weer door kunt slapen.

  Ten vierde: Er bestaat wetgeving op dit eiland m.b.t. geluidsoverlast. Vorige week heeft de politie nog aangegeven daar harder tegen op te gaan treden, doch de realiteit is weer dat het niet gebeurt.

  Ten vijfde: Jij woont niet hier, al vele jaren niet meer, maar kennelijk vindt je het wel noodzakelijk om anderen de les te komen lezen over wat zij wel of niet moeten accepteren in het dagelijks leven. En dat is vreemd, want jij weet net zo goed als ik dat er in Nederland totaal geen geluidsoverlast wordt geduld. Is er overlast dan bel je de politie en die regelt het voor jou. Daardoor slaap jij lekker rustig, hier is dat niet het geval. Ik weet niet of jij het lang zou uithouden met die herrie voor je huis. Je beweert van wel, doch de realiteit leert ons dat dit soort claims altijd worden gemaakt door mensen bij wie het niet gebeurt. Zodra het bij hen voor de deur is wordt het ineens een heel ander verhaal en dat zal bij jou ook wel het geval zijn.
  Ik kan eerlijk zeggen dat ik ook geen zin heb in diepe bassen, immense herrie etc wanneer ik probeer te slapen omdat ik om 7 uur weer op moet om naar het werk te gaan. De veroorzakers van de herrie liggen dan op 1 oor, waarschijnlijk tot een uur of 5 in de middag om dan weer door te gaan. Vraag me af hoe zij het zelf zouden vinden wanneer er overdag bij hun voor de deur zoveel herrie zou zijn. Denk dat ik het antwoord wel weet…………..dan komen ze scheldend, vloekend en tierend naar buiten en willen met iedereen op de vuist die de herrie maakt. Dat is de realiteit TM, niets anders. Al die mooie praat van jou over ‘de charme van het eiland’ leeft alleen in jouw hoofd.

 10. @Commentpolis;
  “Meld dit s.v.p. even bij de redactie.
  Ik ben Polis. Geen wetgever en geen IT-er.

  Sorry.”

  Niemand beweerd dat je een wetgever of IT-er bent, ik i.i.g niet. Maar normaliter werd een klacht gewoon aan de commentpolis doorgegeven. Ik hoef overigens geen sorry, een iets mindere sacherijnige reactie wordt ook op prijs gesteld.

 11. @Beste commentpolis,
  ik heb een klacht. Eerst dacht ik dat het aan mijn PC zou kunnen liggen. Er is n.l. iets mis met de weergave van de lettergrootte van “enkel de reacties”, piepkleine letterweergave, niet normaal. Het artikel zelf verschijnt in normale lettergrootte. Heb verschillende andere sites gecheckt, maar geen enkel andere site vertoont genoemd digitaal manco. Het ligt niet aan mijn apparaat. Misschien kun je het ff nakijken?

 12. Tico M. schreef;
  “Kun je bij de rijdende rechter als een verzuurde bejaarde gaan klagen omdat het hekje van de buren wel 1 centimeter op jou terrein staat, of dat een takje over je schutting heen steekt.”

  Hahahahaha, en je hebt niet overdreven, dat zijn precies de zaken waarmee de rijdende rechter zich doorgaans bezighoudt. Het gaat vaak om enkele waardeloze centimeters.

 13. “Niet alleen hier, maar ook in bijvoorbeeld Santo Domingo en Puerto Rico klagen toeristen over het lawaai daar van hetzelfde fenomeen” Toeristen hebben niks te klagen. Ga in je eigen land klagen om alles. Voor degene die het niet aanstaat weg van het eiland. Ga maar naar Nederland, watertrappelland. Kun je bij de rijdende rechter als een verzuurde bejaarde gaan klagen omdat het hekje van de buren wel 1 centimeter op jou terrein staat, of dat een takje over je schutting heen steekt. Nog nooit zo een klaagvolk gezien. En dan komen ze naar Curacao toe en klagen. WEGWEZEN VAN HET EILAND NAAR DIE OPGEHOOGDE MOERAS TOE. Bai for di aki

 14. Ik heb Dominique’s jammerklacht tot 2x toe gelezen. De eerste keer in vogelvlucht, en de 2e keer met plezier. Ja, het is duidelijk dat Dominique werkelijk serieus geluidsoverlast heeft ondervonden, dat is geen grap. Kan er ook niet tegen.

  Maar het gaat mij om de manier hoe hij zijn klacht schriftelijk verwoordt. Het zou best kunnen dat ik niet weet waarover ik klets, maar ik herken sporen van informatie, overdrijving, zelfmedelijden en zelfs een vleugje absurdisme. En die mix maakt het, i.i.g. wat mij betreft, ondanks de serieusheid van de klacht een leuk ingezonden stuk.

  1.) Haast absurdistisch (aandoend) omschreven tafereel.

  Dominique A. schreef;
  “Wij hingen slapend aan het hek te bellen met 917. Ik heb zelfs een video ondersteboven opgenomen omdat mijn hersencellen aan gort waren”.

  Ik zie bovenstaand tafereeltje voor mijn neus plaatsvinden, alsof ik er live naar sta te kijken. Leuk. (lol)

  2.) zwaar Overdreven

  Dominique A. schreef;
  “Onze ramen en deuren trillen aan alle kanten los van de zware bassen op zeker 25 meter afstand van onze houten huizen. Het is oorverdovend door de harde bassen, soms wel op 10.000 watt amplifiers.”

  Ik zie ook deze scene duidelijk voor me, ik hoor de oorverdovende zware bassen, ik voel de trillingen, de ramen die aan alle kanten uit de houten muren dreigen te vliegen. Heb je slapend gecontroleerd dat het inderdaad 10.000 watt amplifiers waren? (lol)

  3.) overdreven.

  Dominique A. schreef;
  “Deze testosteron gevulde cruisemachines zorgen voor rammelende ramen en deuren, suizende oren en dat je jezelf niet meer kunt horen denken, laat staan een boek lezen.”

  Je kunt (van de testosteron misschien?) jezelf niet meer ‘horen’ denken. Hahahaha, grappig, ik heb ff getest of ik mezelf kan horen denken, maar noppes(lol)

  4.) Zelfmedelijden

  Dominique A. schreef;
  “Een greep uit de grabbelton van 40 ongemakken (http://www.lowertheboom.org /problem.htm): veroorzaakt fysiek lichamelijke schade op celniveau, kan menselijke organen beschadigen, veroorzaakt doofheid, beïnvloedt het leren en de cognitieve ontwikkeling bij kinderen, zorgt voor hoge bloeddruk, veroorzaakt agressief gedrag, stress en slapeloosheid en kan leiden tot depressie.”

  Och, wat erg toch. O zo zielig. Als je maar geen hypochonder bent want dan zou zelfs Pietje de dood deel uit kunnen maken van de 40 ongemakken in die grabbelton… (lol)

 15. Beste Dominique, dominicanisate zou ik zeggen. Bachateame zou ik zeggen.

  Alle hofjes en domingo bailable zijn vanwege jullie verdwenen.

  No a keda nada.

 16. @ Dominique Adriaens, Heeft u de rijdende rechter al gebeld? De vakantieman? Echt onbegrijpelijk. Je komt op Curacao wonen waar je weet dat men van feesten en gezelligheid houdt. Uiteraard in een gebied waar het lekker druk is en dan gaan klagen en te zagen over alles. Ga in dat verzuurde watertrappelland de sfeer bederven man. Op Curacao houdt men van muziek en sfeer. Echte muziek dus, niet die Snollebollekes troep zoals jullie gewend zijn. Staat het je niet aan ga dan op Banda Bou wonen of pak je boeltje en VERDWIJN. En ben je helemaal besodemieterd om 917 te bellen? Dat is een NOODNUMMER. U belde in Nederland zeker ook 112 als er een takje van de buren over uw heg hing? Man man man waar een mens zich druk over maakt zeg. Ik hoop dat u een fikse boete hebt gekregen wegens het verstoren van de openbare orde en misbruik maken van het noodnummer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties