27.2 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 05:44

Laatste reacties

- Advertentie -

HLN | Kleinzoon Cousteau bouwt ‘grootste onderwaterstation ter wereld’ op zeebodem Curaçao

Fabien Cousteau in 2013. © Reuters

De Franse oceaanonderzoeker en natuurbeschermer Fabien Cousteau gaat naar eigen zeggen “het meest geavanceerde onderwateronderzoekscentrum ter wereld” op de zeebodem van het Nederlandse Caraïbische eiland Curaçao bouwen.

Cousteau maakt momenteel een verkenningstocht op het eiland om in de buurt van Santa Barbara de exacte locatie te bepalen voor het station, dat volgens planning begin 2024 af moet zijn. Curaçao is uitgekozen wegens zijn goed bereikbaar koraalrif en de bijzonder rijke biodiversiteit in de maritieme ecosystemen, zo stelde Cousteau op een persconferentie.

Het maritieme onderzoeks- en observatieplatform, met de naam Proteus, kost zo’n 135 miljoen dollar (113 miljoen euro) en zal rond de 370 vierkante meter beslaan. Het is de bedoeling dat aan land, in de buurt van het onderwatercentrum, een gebouw van 2300 vierkante meter wordt opgetrokken voor de huisvesting van de tientallen personen die nodig zijn om de operatie van het station soepel te laten verlopen, zo legde Cousteau uit. Hij is directeur van de Proteus Ocean Group, maar vooral bekend als kleinzoon van de wereldberoemde onderwateronderzoeker Jacques-Yves Cousteau.

- Advertentie -

Het ontwerp voor Fabien Cousteau’s onderwaterstation Proteus © Photo News

Vanuit de Curaçaose politiek werd vrijdag enthousiast gereageerd op die plannen. De komst van het onderzoekscentrum levert banen op en zal ook voor een toename van het aantal toeristen zorgen, stellen de Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina. Ze hebben in de afgelopen maanden meermaals overlegd met Cousteau en hebben veel vertrouwen in het project. Ook wordt nauw samengewerkt met het Curaçaose instituut voor biodiversiteit Carmabi.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. @Mossel voordat er gaat gebeuren wat jij denkt moet de raaf nog en public door het stof. Aan de eiland bewoners en speciaal de famieleden doodgereden moeder. Gemeende excuses. Voor de crime-aanhangers is dat niet nodig.

 2. Valt altijd weer op hoe Ministers warm lopen voor nieuwe en tot de verbeeldingsprekende projecten, maar aan de lopende issues niets doen en ook niet oplossen en alles wat al staat an infrastrucuur laten verpieteren.

 3. @ Drekkie, zal je effe uit je droom helpen. Gerrit de Raaf nu leerling Pastor en offer bakjes leeg haler is druk bezig met studeren voor hooft Pastor en daarna Bischop dan kan hij weer over de hele wereld met zijn prive jet rond vliegen, om overal Diezmo op te halen.

 4. Abraham Mossel ,maak je geen zorgen. Als er al geld ingaat vanaf ons eiland zal dat niet uit de staatskas komen want die is al geruime tijd leeg. Het zal geld zijn van onze financier, door jou genoemd de “tering makamba “, die ongetwijfeld een vinger aan de pols houdt dat het goed besteed wordt.
  Waarschijnlijk het eerste COHO project.

 5. Cousteau maakt momenteel een verkenningstocht op het eiland om in de buurt van Santa Barbara de exacte locatie te bepalen voor het station, dat volgens planning begin 2024 af moet zijn.

  Hoi Jacques, heeft dit te maken met 19 maart 2021?

 6. Er word natuurlijk niet bij verteld dat curacrim het project voor 75 % gaat ondersteunen van het curacrim volk dukaten , en als er al een paar miljoen vooruit betaald is dan gaat het project op zeker niet door net zoals zoveel droom zakkenvuller projecten. Steek dat maar in jullie zakken regering curacrim.

 7. Steven heeft al contact gelegd met Dräger voor ontwerp perslucht maskers, gaat om zo,n 1000 stuks. Moeten passen op koeienkoppen !!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -