26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 23:24

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsHLN | Kleinzoon Cousteau bouwt 'grootste onderwaterstation ter wereld' op zeebodem Curaçao

HLN | Kleinzoon Cousteau bouwt ‘grootste onderwaterstation ter wereld’ op zeebodem Curaçao

Fabien Cousteau in 2013. © Reuters

De Franse oceaanonderzoeker en natuurbeschermer Fabien Cousteau gaat naar eigen zeggen “het meest geavanceerde onderwateronderzoekscentrum ter wereld” op de zeebodem van het Nederlandse Caraïbische eiland Curaçao bouwen.

Cousteau maakt momenteel een verkenningstocht op het eiland om in de buurt van Santa Barbara de exacte locatie te bepalen voor het station, dat volgens planning begin 2024 af moet zijn. Curaçao is uitgekozen wegens zijn goed bereikbaar koraalrif en de bijzonder rijke biodiversiteit in de maritieme ecosystemen, zo stelde Cousteau op een persconferentie.

Het maritieme onderzoeks- en observatieplatform, met de naam Proteus, kost zo’n 135 miljoen dollar (113 miljoen euro) en zal rond de 370 vierkante meter beslaan. Het is de bedoeling dat aan land, in de buurt van het onderwatercentrum, een gebouw van 2300 vierkante meter wordt opgetrokken voor de huisvesting van de tientallen personen die nodig zijn om de operatie van het station soepel te laten verlopen, zo legde Cousteau uit. Hij is directeur van de Proteus Ocean Group, maar vooral bekend als kleinzoon van de wereldberoemde onderwateronderzoeker Jacques-Yves Cousteau.

Het ontwerp voor Fabien Cousteau’s onderwaterstation Proteus © Photo News

Vanuit de Curaçaose politiek werd vrijdag enthousiast gereageerd op die plannen. De komst van het onderzoekscentrum levert banen op en zal ook voor een toename van het aantal toeristen zorgen, stellen de Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina. Ze hebben in de afgelopen maanden meermaals overlegd met Cousteau en hebben veel vertrouwen in het project. Ook wordt nauw samengewerkt met het Curaçaose instituut voor biodiversiteit Carmabi.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

13 reacties

 1. @Mossel voordat er gaat gebeuren wat jij denkt moet de raaf nog en public door het stof. Aan de eiland bewoners en speciaal de famieleden doodgereden moeder. Gemeende excuses. Voor de crime-aanhangers is dat niet nodig.

 2. Valt altijd weer op hoe Ministers warm lopen voor nieuwe en tot de verbeeldingsprekende projecten, maar aan de lopende issues niets doen en ook niet oplossen en alles wat al staat an infrastrucuur laten verpieteren.

 3. @ Drekkie, zal je effe uit je droom helpen. Gerrit de Raaf nu leerling Pastor en offer bakjes leeg haler is druk bezig met studeren voor hooft Pastor en daarna Bischop dan kan hij weer over de hele wereld met zijn prive jet rond vliegen, om overal Diezmo op te halen.

 4. Abraham Mossel ,maak je geen zorgen. Als er al geld ingaat vanaf ons eiland zal dat niet uit de staatskas komen want die is al geruime tijd leeg. Het zal geld zijn van onze financier, door jou genoemd de “tering makamba “, die ongetwijfeld een vinger aan de pols houdt dat het goed besteed wordt.
  Waarschijnlijk het eerste COHO project.

 5. Cousteau maakt momenteel een verkenningstocht op het eiland om in de buurt van Santa Barbara de exacte locatie te bepalen voor het station, dat volgens planning begin 2024 af moet zijn.

  Hoi Jacques, heeft dit te maken met 19 maart 2021?

 6. Er word natuurlijk niet bij verteld dat curacrim het project voor 75 % gaat ondersteunen van het curacrim volk dukaten , en als er al een paar miljoen vooruit betaald is dan gaat het project op zeker niet door net zoals zoveel droom zakkenvuller projecten. Steek dat maar in jullie zakken regering curacrim.

 7. Steven heeft al contact gelegd met Dräger voor ontwerp perslucht maskers, gaat om zo,n 1000 stuks. Moeten passen op koeienkoppen !!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties