27.1 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 09:17

Laatste reacties

- Advertentie -

FD | Nederland narcostaat weer een stap dichterbij

Commentaar Financieel Dagblad

Nederland is de grootste producent van synthetische drugs ter wereld en Rotterdam is de belangrijkste doorvoerhaven voor cocaïne in Europa | Beeld Sp.nl

De moordaanslag op journalist en onderzoeker Peter R. de Vries roept de vraag op of we de strijd tegen drugs en drugsgerelateerde criminaliteit wel aankunnen. ‘Nederland is geen narcostaat’, zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus in 2018 nog stellig. Zijn uitspraak volgde op een verontrustend rapport van de van politiebond NPB, waarin diverse rechercheurs de noodklok luidden.

In zekere zin had Grapperhaus op dat moment gelijk. Hier vinden geen honderden liquidaties plaats door drugsbendes, kennen we geen maffiabazen à la Pablo Escobar en het niveau van bestuurlijke corruptie is bij lange na niet te vergelijken met landen als Mexico of Columbia.

Maar sinds 2018 verdient het beeld wel een flinke aanpassing. Eerst was er de moord op de broer van een kroongetuige, gevolgd door de dodelijke aanslag op advocaat Derk Wiersum in 2019. En daar zijn nu de vijf kogels bijgekomen die dinsdagavond op De Vries werden afgevuurd.

- Advertentie -

Formeel staat het niet vast, maar bijna niemand twijfelt eraan dat er een directe link is tussen deze laffe en schokkende daad en het Marengo-proces tegen leden van de ‘mocro-maffia’ met als hoofdverdachte drugscrimineel Ridouan Taghi.

De brutaliteit van de aanslag op De Vries toont aan, zo lijkt het, hoe onaantastbaar drugscriminelen zich op Nederlands grondgebied wanen. Het vergroot tegelijkertijd de zorgen over hoe diep drugs zich in de economie hebben weten in te vreten.

Dat besef is ook bij het kabinet en minister Grapperhaus ingedaald. Na een vernietigend rapport over de georganiseerde misdaad in Amsterdam in 2019 schoof hij al een paar plekken op door te zeggen dat Nederland een narcostaat dreigt te worden. Het kabinet heeft deze regeerperiode €100 mln beschikbaar gesteld voor het tegengaan van crimineel geld dat zich naar de bovenwereld beweegt. Daarnaast is gewerkt aan een betere aanpak om crimineel geld te confisqueren en is extra geïnvesteerd in de politie.

Opsporingsdiensten hebben daardoor successen geboekt. Maar iedere keer blijkt het te weinig. Na de aanslag op De Vries zal opnieuw de discussie losbarsten over harder optreden. Laten we hopen dat deze discussie verder gaat dan spierballentaal. Wat nodig is: een erkenning van het grote gevaar dat Nederland bedreigt en de bereidheid om hier de komende decennia consequent en consistent tegen op te treden. Alles om te voorkomen dat het land daadwerkelijk afglijdt naar een narcostaat.

- Advertisement -

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/economie-politiek/1390975/nederland-narcostaat-weer-een-stap-dichterbij-jhg1caPLClq9

Bron: Financieel Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. @ Abraham mossel, man man man je kunt je beter Abraham Grimm noemen, want net als de gebroeders verzin je sprookjes bij de fleet. Ja hoor als 14 jarig broekemannetje stond jij als portier te waken voor de veiligheid. Niks ontging je, een ieder die zich niet aan de regels hield kreeg met 14 jarige Abraham te maken. Tijdens de 6 daagse oorlog werd Abraham “Captain America” Grimm ingezet als geheim wapen. Sidderend gaf de vijand zich over. En nu staat hij elke dag trouw om 6 uur bij het brionplein als 70 jarige seniele Don Quichotte zijn vechtkunsten te tonen aan een ieder die dat wil. Daarna gaat hij flink aan het bier.

 2. Meliuslegere schreef;
  “@Mano:
  Ik heb me bijna verslikt in mijn koffie van het lachen. Wat heb jij dat vermakelijke schelpdier weer netjes op zijn plaats gezet!”

  Nou weet je Melius L., het gaat mij niet om Abraham M. op z’n plaats te zetten, voor zover ik weet is hij bovendien niet het type dat zich zomaar ff laat aftroeven. Dat zal jij denk ik wel hebben gemerkt. Maar zo af en toe nemen we beiden de sabels op en dan gaan we aan het sabelen. Daar hebben zowel hij als ik soms behoefte aan. En dat zeker als ik sterk sta. Het is niet voor het eerst en zal zeer waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn dat hij en ik de wapens tegen elkaar opnemen. Mossel is okay, maar soms vertelt hij van die oersterke verhalen en dan ben ik er om die verhalen iets af te zwakken. Dat is het hele ding. (lol)

 3. @Mano:
  Ik heb me bijna verslikt in mijn koffie van het lachen. Wat heb jij dat vermakelijke schelpdier weer netjes op zijn plaats gezet!
  Kleine aanvulling:
  1. Hij kreeg nooit een oproep van het Nederlandse leger. Waarom niet??
  2. Tijdens de 6 daagse oorlog hield hij zich bezig met breien (???)
  Even mijn licht opgestoken bij een Joodse kennis.
  In Israël krijgen vrouwen in 1e instantie non-combat taken toegewezen. Pas wanneer zij zelf aangeven geen bezwaar te hebben tegen gevechtstaken, worden ze daarvoor ingezet.
  Anders werken zij in ziekenhuizen, bij telefoon diensten etc.
  Mogelijk heeft mossel in een telefoon centrale zitten breien?
  En wie kregen in Nederland, ten tijde van de dienstplicht nooit een oproep???
  Denk jij in deze wat ik denk? (Lol)

 4. @A. Mossel schreef;
  “@ Mano ter afsluiting ben geboren in 1951 29-10. en niet in 1952 ga jij nu maar effe lekker rekenen en goed lezen wat ik schrijf lullo!”

  Okay Mossel, dan ga ik maar ff lekker rekenen, maar op een overzichtelijker manier zodat ook jij de som van jouw leugens kan berekenen.

  Goed, ik schreef dat je 15 was toen de zesdaagse oorlog uitbrak omdat je zelf schreef dat je 69 jaar oud bent. Weet je het nog? Jij schreef;
  “Toen ik net 14 jaar was en dat is 55 jaar geleden…”
  Aldus de allereerste zin van jouw eerste reactie Mossel..

  Dus echt onlogisch is het niet als 69 jaar = 55 jaar +14 jaar. Dus een simpele optelsom dat ieder kind van 5 had kunnen berekenen. Maar goed, je bent in 1951 29-10 geboren. Over pakweg een kleine 4 maanden wordt je dus 70. Maar nu ben je nog steeds 69 jaar(en 8 maandjes) oud. En toch blijf ik beweren dat je 15
  was toen de zesdaagse oorlog uitbrak.

  Hey Mossel toch, ben ik een lullo? waarom? Ben je boos Mossel?pluk dan maar een roos en plak het op je kale bol. (lol)

  @Mossel schreef;
  “trouwens toen werden wij al opgeroepen en gestuurd door je vader , ((heb meer mee gemaakt dan jij in je hele leven in die korte tijd )) als je 16 jaar was en niet zo als in NL als je 18 jaar was,”

  Nou, dat wist ik niet, dus moest ik ff googlen om er zeker van te zijn dat je gelijk hebt of niet. En dit heb ik gevonden;
  ‘Dienstplicht is verplicht voor alle Joodse, Samaritaanse, Druzische en Circassische mannen en Joodse vrouwen van ‘achttien jaar’ en ouder, hoewel er uitzonderingen worden gemaakt op basis van geloof of om fysieke en psychologische redenen.’

  Ik wil best geloven dat je heel veel hebt meegemaakt Mossel, zeker gezien jouw leeftijd. Maar een man met zoveel ervaring en zoveel levenswijsheid zou nooit tegen een ander braggen dat hij in korte tijd heel veel meer heeft meegemaakt dan een ander in z’n hele leven. Je zult je misschien wel herinneren dat ik niet graag het woordje dom bezig, hoewel jouw bewering een boute is, maar vooral een zeer ondoordachte bewering Mossel.

  Want hoe kun je weten wie tegenover je staat? Dat kan jij nooit weten. Dat jij op leeftijd bent wil nog niet zeggen dat je in korte tijd veel meer hebt meegemaakt dan een iets jongere ander in z’n hele leven. Sorry Mossel, maar het is geen opmerking van een ervaren levenswijze man die ow ow zoveel heeft meegemaakt. ik moet even lachen, ha ha ha ha ha

  @A.Mossel schreef;
  “trouwens ben nooit voor het Nederlandse leger op geroepen omdat ik in de 6 daagse alleen breiwerk heb moeten doen voor figuren als jou, verslik je niet in je perensap gemengd met jenever Lullo.”

  Hahahahaha, waarom reageer jij zo boos Mossel? Sorry, ik ben sinds jaar en dag geheelonthouder, jenever/alcohol is nooit mijn ding geweest en zal het ook nooit worden. De smaak is bitterzoet en vies. En dronken mensen stinken mijlenver uit hun bek, gedragen zich meestal als clowns of ze worden agressief, zoals jij dagelijks bewijst te zijn. Heb maar 1 keer gedronken op mijn 19e en was stomdronken, net een idioot vond ik zelf. Dus mijn perensap zal nooit gemengd zijn met alcohol. Bang hoef je dus niet te zijn dat ik me verslik. (lol)

  O shit, ben bijna vergeten je te vertellen waarom ik blijf beweren dat je 15 was en niet 16 toen de zesdaagse oorlog uitbrak. “De zesdaagse oorlog begon op 15 juni 1967, toen was je 15. Want pas 4 maanden ‘na’ de zesdaagse oorlog, op 29 oktober 1967, zou je 16 worden en dat ben je ook geworden”.
  Als je de som van jouw leugens nu nog niet snapt, dan ben je niets anders dan hopeloos geval beste Mossel. proost hik hik(lol)

 5. @ Mano ter afsluiting ben geboren in 1951 29-10. en niet in 1952 ga jij nu maar effe lekker rekenen en goed lezen wat ik schrijf lullo!. trouwens toen werden wij al opgeroepen en gestuurd door je vader , ((heb meer mee gemaakt dan jij in je hele leven in die korte tijd )) als je 16 jaar was en niet zo als in NL als je 18 jaar was, trouwens ben nooit voor het Nederlandse leger op geroepen omdat ik in de 6 daagse alleen breiwerk heb moeten doen voor figuren als jou, verslik je niet in je perensap gemengd met jenever Lullo.

 6. @A.Mossel schreef;
  “toen ik bijna acht tiende jaar was moest ik van mijn vader effe naar Israel de 6 daagse oorlog in !”

  Beste Mossel, je bent een onverbeterlijke leugenaar. Een ander woord voor onverbeterlijke leugenaar is pathologische leugenaar! Waarom? Omdat jij in 1952 bent geboren. De zesdaagse oorlog brak uit in 1967, toen was je ‘pas 15 jaar’. En jammer voor jou maakte en maakt het Israëlische leger nooit gebruik van kindsoldaten van 15 jaar. (lol)

  Volgende keer als je weer eens leugens verspreidt, dat doe je toch wel letterlijk iedere dag, maak dan toch een rekensommetje man. Wat ben je toch een leugenaar Mossel, ik moet er hartelijk om lachen. Mossel, misschien kun je de andere forumleden voor de gek kan houden, maar geloof me, je kunt mij echt niet voor de gek houden. Maar goed, je moet allemaal het zelf weten, je hele leven zal wel een leugen zijn. (lol lol lol)

  @A.Mossel schreef;
  “En als je wilt Mano om te zien wat ik nog kan op mijn bijna 70 jaar, kom dan zaterdag om 6 uur in de middag naar het Brion plein dan zal ik je wat les geven in vecht sport, laat het maar horen via de KKC Abraham Mossel, tot zaterdag hoop ik, na afloop gaan we een biertje drinken.”

  @Mossel, je denkt toch niet serieus dat ik in een vliegtuig naar Curaçao stap enkel om jouw vechtkwaliteiten te komen bewonderen? (lol)
  Samen een biertje drinken zou niet misstaan, hoewel jij jouw biertje en ik mijn perensap. (lol)

 7. @ Mano zal je effe uit je droom helpen, op mijn 8 jaar ging ik al op Judo les daarna Boksen, Jiujitsu, Kickboksen en Vrijvechten geleerd, toen ik bijna acht tiende jaar was moest ik van mijn vader effe naar Israel de 6 daagse oorlog in !. En ik stond op mijn 14 jaar niet aan de deur bij een kroeg/cafe, ik stond aan de deur bij een oude bioskoop om gebouwd tot jeugd honk met een bar waar geen alcohol te koop was, ook daar was wel eens ruzie en dan loste ik dan heel snel en makkelijk op, en Mano je hoeft er niet als een uit de kluiten gewassen kerel uit te zien om je tegen stander te kunnen uitschakelen, je moet je sport goed kennen daar heb je meer aan. Kijk zaterdag avond maar op ESNP2 dan zie een kleine man vergeleken bij die buffels, hij trapt en slaat ze allemaal aan gort en is al heel lang Wereld kampioen vrijvechten, alles mag tot wurgen toe behalve bijten. En als je wilt Mano om te zien wat ik nog kan op mijn bijna 70 jaar, kom dan zaterdag om 6 uur in de middag naar het Brion plein dan zal ik je wat les geven in vecht sport, laat het maar horen via de KKC Abraham Mossel, tot zaterdag hoop ik, na afloop gaan we een biertje drinken.

 8. @A. Mossel schreef;
  “Toen ik net 14 jaar was en dat is 55 jaar geleden stond ik als portier bij Sjok eens In, later Utopia in Hilversum.”

  Toen je net 14 jaar was? Dus even daarvoor was je 13. Dan zal je wel of móést je een grote stevige uit de kluiten gewassen kerel geweest zijn. Want ik kan me niet voorstellen dat een jochie van net 14 als portier bij 2 verschillende tenten/kroegen werkte.

  Maar goed beste Mossel, “je bent natuurlijk aan jouw eerste leugen niet gebarsten en voor jouw tweede leugen niet opgehangen”. Dat is een Nederlandse gezegde voor leugenaar. (lol)
  Had nou maar geschreven dat je net 18 was, dan nog zou het twijfelachtig zijn, maar niet onmogelijk.

 9. Vergeet te zeggen waarom bestond de regeer tijd van Gerrit de Raaf uit vlieg reizen naar drug getaleerde landen als MP was hij vrij van controle, al zou hij honderd kilo mee nemen na Curacrim en dan weer effe snel door vliegen naar NL of D.

 10. Toen ik net 14 jaar was en dat is 55 jaar geleden stond ik als portier bij Sjok eens In, later Utopia in Hilversum. Toen werd er al volop wiet gerookt en mocht ik van het bestuur er niets van zeggen laat staan op treden. Ook daar waren het al de rooie rakkers die in het al voor het zeggen hadden, zelfs de voorzitter was elke dag helemaal suf van het wiet roken. En dan te denken wat er nu allemaal binnen komt aan drug, is niet aan te slepen, denk maar aan de grote jongens, wijlen de Dominee, de Hakkelaar, Zwolsman, Robert Dawes en nog vele anderen die schat rijk aan deze drug handel geworden. Maar een echt fijn leven hebben ze niet ze moet ogen van voor een achter hebben, al hebben ze 10 bewakers om zich heen dan zij ze nog niet veilig. Oja en wat te denken van Gerrit de Raaf die had alleen al zoveel geld nodig om zijn geld schieters voor zijn verkiezingen stunten terug te betalen dat hij al 2 jaar in het hok heeft gezeten en er bijna vergif kan op in nemen dat hij nog 3 jaar ”plus nog 1 jaar erbij wegens niet goed gedrag omdat hij de boete niet betaald van 1.8 , moet zitten omdat hij zijn boete van 1.8 miljoen in november niet betaald heeft” of Pik Pisas moet hem uit de nood helpen met gestolen geld van de bevolking uit de regering kas, aangezien zijn vrienden Corola en weilen van der Dijs hem niet meer gaan/kunnen helpen

 11. Amsterdam is o.a. het centrum van deze drugscriminaliteit. Met dank aan het linkse stadsbestuur die geen kleur wil bekennen mbt waar de criminelen zich bevinden. Vooral geen preventieve controles..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -