26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 22:13

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidDolfijnFM | ‘Restaurants weer zwaar getroffen’

DolfijnFM | ‘Restaurants weer zwaar getroffen’

De rekening komt zo weer bij de horeca, zonder daarvoor te worden gecompenseerd. ,,Daar moet verandering in komen”, aldus de CRA.

De rekening komt zo weer bij de horeca, zonder daarvoor te worden gecompenseerd. ,,Daar moet verandering in komen”, aldus de CRA © Chantal Arnts

De restaurants worden weer hard getroffen door de nieuwe maatregelen van de regering, dat stelt de Curacao Restaurant Association.

Alhoewel de organisatie blij is dat er geen drooglegging is ingesteld vinden ze de huidige maatregelen nog steeds ‘erg zwaar’. De maatregel dat er maximaal 25 personen in een restaurant mogen plaatsnemen zullen tot enorme omzetverliezen leiden, voorspellen ze.

De rekening komt zo weer bij de horeca, zonder daarvoor te worden gecompenseerd. ,,Daar moet verandering in komen”, aldus de CRA.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @William
  Zijn er nu weer geen boetes uitgedeeld bij Mambo??
  Was Jacinta Constancia daar weer aan het feest vieren? Waarschijnlijk was Gorregiry daar ‘toevallig’ als eerste met een patrouille aanwezig. Maar jé, er waren weer te weinig politiemensen om iedereen te bekeuren. Die waren namelijk net met zijn allen aan een achtervolging bezig vanwege een auto die aan het ‘feveren’ was. Goh, wat een samenloop van omstandigheden nu weer.

 2. Niet om het 1 of ander maar ik weet niet waar Eclapas het nu weer over heeft.
  Nota bene, Nettobar, Maira’s kitchen en Bario zat tjokvol NLs, stagiaires en misschien denk het niet eens voor een kwart Antillianen.
  Dus ik heb het over zaterdag. Geen enkele mondkapje dus.
  Verder moet je even langslopen, althans de moeite nemen naar Mambo te gaan (zondag nog even gedaan). Ook hier geen mondkapje te bespeuren.
  Dan weet je waar ik het over heb.
  Dus geen onzin uitkramen man.

 3. Ik weet het we kunnen niet van institutionele racisme spreken want het gaat hier allemaal om zwarten. Feit is wel dat de overheid behoorlijk discrimineert, een groot deel (2/3 deel) van de hulp uit Nederland is naar de publieke sector incl. salaris van ministers en parlementariërs gegaan.

  Blijkbaar is voor de overheid, medewerkers uit de horeca een soort tweede rang burgers, sommigen leven nu van de “karchi social” terwijl ambtenaren die niets presteren elke maand de volle pond wat hun salaris betreft krijgen.

 4. @…en Nettobar..die tjokvol zaten.
  Inderdaad tjokvol die Nettobar toen ik langsreed.
  Een niet getinte jongedame, buitenlands zo te zien aan haar semi sexy, wel provocerende korte broek tuinpak kwam aangeslenterd. De hele rug, ja de hele rug, schouders en armen volledig vol getatoeëerd. Het zag er zowat buitenaards uit. Dat is normaal dus elders. De schrik sloeg mij om het hart. Ik kan dit zien, tout le monde kan dit zien.
  Één foto, zelfs vanuit een rijdende auto gepost op social media zou effectiever zijn dan oeverloos overleggen of vergaderen.
  Zal ik doorrijden, vroeg mijn chauffeur? Ja graag, en snel zei ik. Dit is niet meer mijn Curacao besefte ik
  Een samenleving en haar straatbeeld veranderd drastisch en onherkenbaar om de vijftien jaren. Zeg maar twintig jaren hier. De volgende 20 jaren zijn inmiddels aangebroken..

 5. @William & @CRA
  Het zou de CRA sieren als ze ook eens in de spiegel naar zichzelf zoude kijken. Zoals William als constateerde geen woord over de ‘tenten’ die alleen aan zichzelf dachten en het nu weer voor anderen verpesten.

  Gewoon doen wat het beste is ter voorkoming van meer besmettingen, des te sneller kunnen we verlost zijn van code oranje en het opschuiven van de avondklok naar 11:00-11:30 uur.

  In een eerder bericht liet CRA – haast smekend – weten om ‘als je blieft’ geen alcohol verbod in te stellen. Als of uit eten gaan bepaald wordt door het drinken van alcohol. Wat een achterhaald standpunt anno 2021! Er zijn genoeg alternatieven. Toen de avondklok werd vervroegd in combinatie met het alcohol verbod liep het aantal besmettingen drastisch terug.

  @Regering en Izzy. Gewoon doen als het nodig is. Uiteraard dient de horeca financieel meer te worden ondersteund en gecompenseerd door de overheid die tevens aan Nederland een groter aandeel moet vragen in de vele miljarden die heeft men overzees heeft uitgetrokken voor steun aan het bedrijfsleven. Supermarkten hoeven niets te krijgen. Die beleefden [en beleven nog steeds] ‘gouden’ tijden als gevolg van deze pandemie.

  Opmerking:
  Alcohol staat op de ranglijst van drugs hoger dan marihuana en XTC.

 6. Heb de CRA niet gehoord over de hoeveelheden alcohol die zaterdag werd geschonken in Maira’s kitchen, Bariohotel en Netto bar die tjokvol zaten.
  Misschien moet Sybrandy z’n leden oproepen beter op te letten!
  Just mentioning.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties