29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Winair wil meer vluchten naar Curaçao

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Winair wil meer vluchten naar Curaçao

Willemstad – Winair wil per 1 juli vier extra vluchten van Sint Maarten naar Curaçao organiseren.

Dit naar aanleiding van het recente faillissement van JetAir. De nationale vliegmaatschappij van Sint Maarten hoopt op deze manier een uitweg te bieden aan de honderden gestrande JetAir passagiers.

De Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit CCAA heeft echter aangegeven dat het minstens een week nodig heeft om een beslissing te kunnen nemen over een aanvraag voor extra vluchten. Dit zou betekenen dat Winair op zijn vroegst pas per 8 juli de extra vluchten kan inzetten.

Daarom heeft de Sint Maartense minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT), Grisha Heyliger-Marten, contact opgenomen met de regering in Curaçao.

,,Veel passagiers die een ticket van JetAir hadden gekocht, in de hoop conferenties en andere evenementen in Sint Maarten bij te kunnen wonen, hebben nu de grootste moeite om te kunnen reizen door gebrek aan vliegcapaciteit. Deze ontregeling heeft zelfs gevolgen voor de lokale economie, waar een prominent hotel in de komende week een verlies van 20.000 dollar aan inkomen boekt als gevolg van de onderbroken reisplannen”, meldt Heyliger-Marten in een persbericht.
Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper zou volgens Heyliger-Marten inmiddels hebben ingestemd met een tijdelijke verhoging van het aantal Winair-vluchten naar Curaçao voor een periode van twee tot drie weken.

,,Deze beslissing geeft Winair voorlopig de ruimte om extra vluchten te organiseren tot er een permanente oplossing is”, zegt de minister.

Volgens het persbericht hoopt Winair-ceo, Hans van der Velde, de officiële beslissing op korte termijn te ontvangen. ,,Wij zijn in staat ons schema aan te passen om vier extra vluchten aan te bieden per 1 juli, en misschien zelfs al een paar dagen eerder, als wij vandaag of morgen antwoord krijgen”, aldus Van der Velde.

Overigens gaat het momenteel goed met Winair. De vliegmaatschappij, die voor 92 procent eigendom is van Sint Maarten en 8 procent van Nederland, heeft zich zeer snel hersteld na de covidpandemie, toen vliegverkeer onmogelijk was door de wereldwijd gesloten grenzen. De afgelopen paar jaar heeft Winair meer dan een miljoen dollar aan winst geboekt en kan het bogen op een gezond eigen vermogen.
Deze week maakte Winair bekend dat het een nieuwe Twin Otter DHC 6 gekocht heeft. Waar voorheen gewerkt werd met gehuurde vliegtuigen, wordt nu de eerste stap gezet naar een volledig eigen luchtvloot.
Dit zou de financiële stabiliteit voor de lange termijn moeten waarborgen, stelt de vliegmaatschappij. De verwachting is dat het in de komende jaren meer Twin Otters zal aanschaffen.
,,Eigendom van vliegtuigen geeft grotere controle over onderhoudsschema’s en operationele kosten”, onderstreept Winair het belang van de nieuwe strategie.
De nieuwe Twin Otter zou volgens Winair ook het vliegen een stuk aangenamer maken voor zowel bemanning als passagier.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties