26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verwijt ‘onemanshow’

‘Minister doet Curaçaose onlinegamingsector de das om’


Willemstad – ,,Door de ‘onemanshow’ van de minister, gebrek aan professionalisme en transparantie, een sterke perceptie van belangenverstrengeling, onduidelijkheid en rechtsonzekerheid en een nieuwe conceptwet die onrealistische eisen stelt aan de vergunninghouders, is het aannemelijk dat de online gaming-sector op Curaçao het zo niet zal redden.”

ICELondonZo begint een ‘pers-statement stakeholders online gaming-sector’, dat in het weekend via WhatsApp rondging. Wie de exacte afzenders zijn is niet duidelijk. Maar het lijkt te gaan om lokale ondernemingen actief in de online gaming-sector, waaronder masterlicentiehouders en trustkantoren.

Al ten tijde van ICE London van 7 tot 9 februari, de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van online gaming, kondigde deze krant aan dat de sector voornemens was met een ‘verklaring’ te komen.

In het statement wordt ingegaan op het optreden van minister Javier Silvania (MFK) tijdens ICE London, waar het ministerie van Financiën voor het eerst een eigen stand had. ,,Naar eigen zeggen heeft de minister dit platform gekozen om voor het eerst openbaar de details van de voorgenomen wetswijzigingen (terzake online gaming) van Curaçao kenbaar te maken”, aldus de verklaring die nu rondgaat.

,,Het gebrek aan transparantie in de aanloop naar de ‘roadshow’ van de minister bij ICE is kenmerkend voor zijn aanpak van de hervormingen in de Curaçaose online gaming-industrie. De voorbereidingen werden strikt geheimgehouden. Geen enkele lokale stakeholder was voorafgaand hierover geïnformeerd, hetgeen als uitermate opvallend kan worden opgevat.”

Immers, zo vervolgt het statement. ,,De minister gaat prat op zijn zogenaamde overleg met de stakeholders in de online gaming-sector over de hervorming van deze sector, waarover hij regelmatig breed uitmeet in de (sociale) media. De bij ICE London aanwezige (sub-)licentiehouders, trustbedrijven en andere stakeholders waren echter geen van allen voorafgaand op de hoogte gebracht van de ‘keynote’ van de minister noch van de geplande stand van Curaçao bij ICE. Zelfs niet informeel via zijn sociale media. Zij werden door zakelijke relaties op ICE totaal verrast met de mededeling dat Curaçao met een heel mooie stand was vertegenwoordigd.”

Er kan volgens de opstellers van de verklaring ‘niet anders geconcludeerd worden dan dat ICE London 2023 voor minister Silvania een ‘onemanshow’ betrof, waarbij hij, om wat voor reden dan ook, geen heil zag in het delen met anderen van het, naar eigen zeggen, historische moment en het podium’.

,,Hij zag ook geen heil in een representatieve vertegenwoordiging van de Curaçaose online gaming-sector bij de stand van Curaçao, althans de stand van zijn ministerie, dat dan zou bestaan uit de op dat gebied actieve trustkantoren en huidige masterlicentiehouders.”

Het feit dat de grote stand van Curaçao op naam stond van het ministerie van Financiën en niet op naam van het Land Curaçao, roept volgens de stakeholders ‘ook vraagtekens op’. ,,De minister van Financiën kan een voorbeeld nemen aan de toerismesector, waarin een public-private partnership is aangegaan om zo de positie van Curaçao te versterken en de kans op slagen te vergroten. De resultaten van de Curaçaose toerismesector spreken voor zich.”

De geheimzinnigheid rond de voorbereidingen van de minister op ICE London 2023 en het karakter van zijn onemanshow aldaar krijgen volgens (een deel van) de sector ‘een andere dimensie’ door het feit dat de minister het nodig achtte om op de folder, die bij de stand van zijn ministerie werd uitgedeeld, zijn persoonlijk gmail-account als contactpunt op te nemen, [email protected]
,,Alle circa 500 bezoekers kunnen hem aldus via het voornoemd persoonlijke e-mailadres benaderen. Wat gebeurt er met de vergaarde contacten en informatie als de heer Silvania minister af is? Waarom is niet een officieel e-mailadres van de overheid (bijvoorbeeld [email protected]) of de GCB (bijvoorbeeld [email protected]) hiervoor gebruikt?”

Het roept vragen op over de werkelijke bedoelingen van de minister in het hervormingstraject van de online gaming-sector, aldus de verklaring. ,,Het versterkt de indruk dat er sprake is van een zekere marktpositionering, belangenverstrengeling en beoogde concurrentievervalsing.”

‘Minister met LOK voorbarig’…

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Zie ook Opinie | Curaçaose bevolking zou ten volle moeten profiteren van de meest lucratieve industrie van het land

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok vergunningen.

Overzicht: het Curacao Goksector dossier

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -