26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Cijntje (MEO) gepikeerd

‘Geen reden te twijfelen aan beleid brandstofprijzen’

Willemstad – Er is op dit moment geen enkele indicatie om te twijfelen aan het gevoerde beleid ten aanzien van de vaststelling van de brandstoftarieven. Zo antwoordt PNP-minister Ruisandro Cijntje van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) op de brief van MFK-Financiënminister Javier Silvania, waarin eerstgenoemde feitelijk de les wordt gelezen.
Cijntje,,Er wordt mijns inziens zeer nauwlettend op de brandstofprijzen gelet, en wel degelijk rekening houdend met alle componenten. Dat de brandstofprijzen op Curaçao lager zijn dan die van onze zustereilanden bevestigt dit oordeel”, aldus Cijntje.

Zijn collega van Financiën had de MEO-bewindsman gevraagd naar en gewezen op de mogelijkheden om voor de consument het tarief aan de pomp te verlagen. Gedurende enkele maanden was dit wel op fiscale wijze gebeurd, door verlaging van accijnzen en omzetbelasting met in totaal 24 cent per liter, maar de landsbegroting staat voortzetting hiervan niet toe. Dus moet Cijntje kijken naar de overige componenten, zoals de dealermarge en de marge die overheids-nv Curoil ontvangt.

De PNP-minister is ‘not amused’ en wijst erop dat zijn beleid ‘inhoudelijk scherp is’ en dat ten aanzien van dit belangrijke en complexe vraagstuk van de brandstoftarieven verschillende onafhankelijke onderzoeken ‘door mij zijn geïnitieerd’.

,,Het bovenstaande in ogenschouw nemende wil ik u allereerst erop wijzen dat wij samen in een coalitie zitten en dat we onder elkaar gelijk zijn. Ten tweede heeft iedere minister bij verdeling van de zetels zijn/haar eigen portefeuille en ministerie die onder hem/haar ressorteren en hij/zij degene is die de eindverantwoordelijkheid draagt.”

Cijntje verder: ,,Ten derde wil ik u erop wijzen dat uw brief qua opzet en toon niet past binnen collegiale verhoudingen.” Bij beleid gaat het er niet alleen om te kijken naar wat populair is, ‘maar naar wat echt belangrijk is voor ons land en onze burgers’.

,,Ik verzoek u ook om als er behoefte is aan informatie dit rechtstreeks aan mij te vragen, om zo onjuiste conclusies en beeldvorming te vermijden. Populistische uitspraken en handelingen spreken de bevolking sneller aan, maar ik ben ervan overtuigd dat dit op de lange termijn schadelijk zal zijn voor onze samenleving en voor de belangen van ons land als geheel.”

Hij leest, omgekeerd, Silvania ook de les: ,,Het is belangrijk dat ministers zich richten op de kernproblemen waar onze samenleving zich mee geconfronteerd ziet en dat we samen een verantwoordelijk en effectief beleid voeren om deze structureel aan te pakken.”

Ten slotte vraagt hij de MFK-minister ‘vriendelijk om in de toekomst u te houden aan zaken die onder uw portefeuille ressorteren en onderwerpen die in de portefeuille van Economische Ontwikkeling vallen aan mij over te laten’. Indien er fiscale aspecten ter sprake komen zal Cijntje de minister van Financiën ‘zeker benaderen voor advies’. ,,Andere aspecten zal ik samen met mijn ministerie zelf behandelen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. Wat een kabinet. Men vecht elkaar het kot uit! In plaats van samen goed voor de dag te komen, gaat men voor persoonlijk succes en trapt men elkaar de grond in. Ja en congres en conferentie aflopende Cijntje kan wel zeggen dat alles picco bello is, maar dat zegt de slager die zijn eigen vlees keurt ook.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -