29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Snoa bij ‘Sacred Places’ Indianapolis

HomeNieuwsKunst en CultuurAntilliaansDagblad | Snoa bij ‘Sacred Places’ Indianapolis
Foto Dushi

Willemstad – De Mikvé Israel-Emanuel synagoge ‘Snoa’ van Curaçao maakt deel uit van de unieke ‘Sacred Places’-tentoonstelling van de Children’s Museum in de Amerikaanse stad Indianapolis.

De jongste nieuwsbrief van het Joods Cultureel Historisch Museum Curaçao doet er verslag van.

F06 Snoa bij Sacred Places 5De bijzondere tentoonstelling verkent zes geloofsovertuigingen uit de hele wereld; op locaties waar de meeste mensen niet direct verwachten deze religies als zodanig tegen te komen. En daar maakt Curaçao deel van uit.

Het gaat om de Islam in Mali; het Grieks-orthodox Christendom in Jordanië; Boeddhisme in Thailand; Hindoeïsme in Nepal; de spirituele energie van Rapa Nui of Pasen Eiland; en dus het Jodendom op Curaçao, in de Snoa.

Vanuit Curaçao waren daar begin september bij aanwezig Nathan Levy Maduro, Michèle Russel-Capriles, Esther en Michael de Sola alsmede Ron en Jane Gomes Casseres. Ze spreken in verband met de opening van de tentoonstelling ‘Heilige Plaatsen’ van een unieke ervaring.

In niets lijkt het Kindermuseum in Indianapolis op welk museum dan ook dat de meeste mensen kennen. Het is de grootste ter wereld, gehuisvest in een gebouw van vijf verdiepingen (de verzamelruimtes in de kelder niet meegerekend), een personeelsbestand van minstens 200 fulltime medewerkers en een enorme outdoor ‘sportlegendes’-ervaring voor gezinnen in de buurt.

Zo doet de nieuwsbrief verslag. En alsof dat nog niet genoeg is, is op de voorkant van het gebouw een gigantische dinosaurus te zien, die uit het gebouw ontsnapt, terwijl elders andere dino’s juist proberen binnen te sluipen. Een indrukwekkend gebouw dus.

De Curaçaose delegatie is naar eigen zeggen zeer erkentelijk voor de gastvrijheid en vriendelijkheid waarmee de deelnemers door de directie van het museum en het personeel welkom werden geheten en rondgeleid.

Bij elk van de ‘heilige plaatsen’ in de tentoonstelling was er een jonge gids uit het betreffende land, die uitleg gaf over wat er gebeurt op de heilige plaats. ,,De absolute ster van de Snoa-tentoonstelling was Nathan Levy Maduro, die uitstekend werk deed om uit te leggen wie wij zijn, wat onze Snoa en ons Joods-zijn betekent voor ons, en wat familie-erfgoed voor hem betekent.” Aldus de nieuwsbrief. De tentoonstelling in Indianapolis loopt nog tot 7 april 2024.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties