30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

HomeEconomieDetail en groothandelAntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase

Willemstad – Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK) op Statenvragen van Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR).

F01Parkeerbeheer proced 2Het is precies twee jaar later, toen in december 2021 bekend werd wie de openbare aanbesteding had gewonnen voor het parkeerbeheer in de binnenstad. Voor Downtown Management Organization (DMO) en Sociedat di Komersiantenan (SKO) die gezamenlijk als beste uit de bus kwamen, was het daarna nog lang wachten om de plannen ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.

Dat had onder andere te maken met de oprichting van een stichting door deze organisaties, die in maart 2022 in de Kamer van Koophandel (KvK) werd ingeschreven: Stichting Willemstad Parkeer Beheer. Cooper in zijn antwoord aan het parlement: ,,Na de openbare aanbesteding is het winnende bedrijf gekozen en zijn onderhandelingen begonnen om tot een contract te komen. Deze onderhandelingen lopen goed en zijn in de eindfase.”

Ook legt de bewindsman uit dat het parkeerbeleid hetzelfde blijft als voorheen, met alleen enkele aanpassingen en innovaties met betrekking tot het betalen en ook voor wat betreft het aantal parkeerplaatsen. Voorzitter van de stichting Mahesh Mukhi kon lange tijd tegenover deze krant geen uitsluitsel geven. In juni 2022 zei hij: ,,Ze werken aan de overeenkomst. We wachten nog altijd op het contract.”

DMO/SKO neemt het parkeerbeheer in de binnenstad over van Global Metals nv, opererend onder de naam Parking Authority Curaçao (PAC). Het was de bedoeling dat januari dit jaar het vijfjarig contract zou worden getekend. De stichting is voornemens de parkeerinkomsten te herinvesteren in de binnenstad, zoals in meer parkeerplekken, maar ook bijvoorbeeld verlichting, schoonmaak en beveiliging.

Bij elkaar gaat het om de exploitatie van 1.070 openbare parkeerplaatsen en vier laadpalen voor elektrisch oplaadbare voertuigen in Otrobanda en Punda. In de gewonnen aanbesteding staat dat DMO en SKO de parkeerautomaten gaan vervangen en dat er dan ook digitaal en met een speciale app op de mobiele telefoon betaald kan worden. ,,Iemand kan het bedrag en daarmee de parkeertijd vanaf welke locatie ook verlengen zonder gehaast naar de parkeerplaats terug te hoeven rennen, uit angst voor het krijgen van een wielklem”, zo is toentertijd aangegeven.

Sinds de oprichting van de stichting staat de organisatie in de startblokken. Mukhi eerder daarover: ,,We weten precies hoeveel er waar besteld moet worden aan apparatuur.” Maar zo voegde hij er aan toe, ‘de bestellingen worden pas gedaan als het contract getekend is en dan kan alles binnen drie maanden geïnstalleerd en operationeel zijn’. Ook hopen de organisatoren dat na vijf jaar het contract verlengd wordt.

Destijds is besloten een stichting op te richten om zo een transparant beleid te kunnen voeren en omdat de inkomsten voor een goed doel bestemd zijn. De omvang van de benodigde investering is volgens de winkeliers ‘een aanzienlijk bedrag’, maar, een en ander is ook afhankelijk van de mate waarin de vorige operator bereid is bepaalde van de bestaande parkeerapparaten tegen een schappelijke prijs over te dragen.

Verder is de nieuwe parkeerbeheerder voornemens om ‘maandelijks met de overheid af te rekenen’, een percentage van de gerealiseerde omzet. De rest van het geld wordt weer geïnvesteerd in Willemstad.

Uit het register van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat naast de voorzitter, ook de volgende personen in het bestuur zitten: Mark Cheis (penningmeester), Jacqueline Seibald (secretaris) en lid Kevin Jonckheer.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. Het duurt wel heel lang om een constructie te bedenken waarbij Cooper zijn aandeel in de parkeerinkomsten ontvangt zonder dat het opvalt.

 2. Waarvoor wil je nu eigenlijk parkeren in de binnen stad.
  Op loop aftandt kan je gratis parkeren.
  Seibald met haar Casino heeft een eigen parkeer plaats.
  En dan is er Neuman nog met z’n parkeergarage.
  Vanuit Riffort is ook alles lopend te bereiken.
  Het Ziekenhuis is weg
  Het Hof is weg de meeste winkels ook.
  Dus het gaat alleen om wat toeristen…. Of rijke luie vogels.
  Wederom een opportunistische overheid die alleen maar aan afromen denkt.
  En nooit constructief opbouwend is ten behoeve van de gemeenschap.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties