28 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Landjepik Jan Sofat

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorAntilliaansDagblad | Landjepik Jan Sofat

Willemstad – Buurtbewoners, maar ook anderen waaronder natuurliefhebbers, maken zich boos over de jongste ‘landjepik’-actie in de dure wijk Jan Sofat, gelegen midden in het Spaanse Water.

Mensen willen graag aan het water wonen, maar hebben er met grote regelmaat weinig moeite mee om een stuk langs de waterlijn te dempen en daarmee ‘hun’ terrein met peperdure vierkante meters uit te breiden.
Nu gaat het over kavel Jan Sofat 181A. Zelf zegt de eigenaar tegenover een andere krant te beschikken over de nodige papieren om de werkzaamheden uit te mogen voeren. De buurt vraagt zich dat hardop af.

,,Deze meneer heeft een jaar of twee geleden een bouwstop gekregen en hij moest de werkzaamheden staken. Hij was toen al begonnen met zand in het binnenwater te dumpen”, zegt iemand die er dichtbij woont en de ontwikkelingen ter plaatse nauwgezet gadeslaat.

Onlangs werden er zandhopen diabaasgrond op de kavel gestort. ,,Iedereen dacht dat hij met de bouw zou gaan aanvangen. Wat schetst onze verbazing? Ineens ging een bulldozer aan de slag om al die hopen in zee te storten.” Het staat op beveiligingscamera’s en er zijn allerlei foto’s gemaakt.

Het geval van 181A staat niet op zichzelf. Aan de overkant ligt 206. ,,Dat is de man die mangroven heeft gekapt en toen ook aan landjepik heeft gedaan”, zegt iemand uit Jan Sofat. ,,Voor zover wij weten is hij gesommeerd om het weer uit te baggeren en mangroven te planten. Nu staat er een palapa – op gestolen land – en gaat hij rustig verder.”

Er zijn al meer en al veel langer klachten over ongeoorloofde landaanwinning en (steeds grotere) steigers op het wateroppervlak langs de kavels, waarmee eigenaren in dit gewilde luxe woongebied zichzelf meer ruimte aanmeten en vooral ook meer ‘waarde creëren’. Het is voor buurt- en andere eilandbewoners lang niet altijd duidelijk of dit illegaal of met de vereiste vergunningen gebeurt.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Eens met @Vluggertje
  Mijn ouders dateren van 1977 op Jan Sofat, nog zo’n beetje de last of the Mohicans.
  Heel jammer het huidige plebs.

 2. Wie wil er nu nog op Jan Sofat wonen?
  Het is alleen nog maar een naam.
  De oud geld elite met enige dieptegang, ontwikkeling, intellectuele en culturele eruditie heeft zich verschanst teruggetrokken.
  Tegen de rabouw nieuwkomers, nouveau riche is er geen kruid gewassen, die zich als ongelikte beren kroonjuweel jagers ontpoppen.
  Haat, nijd, eenzaamheid en leegte is troef in de vlucht naar voren naar het “hoogst” haalbare.
  Ik zou mijn kroost met blote handen wurgen als zij mij trots zouden komen vertellen dat they finally got a piece of the pie en mijn lot in het cachot accepteren dat ik gefaald heb als opvoeder.
  Het schijnt dat er perceelbezitters zijn die private detectives inhuren, verkleed als tuin en klusjesman, om de buren in de gaten te houden en hun verrichtingen vast te leggen.
  Verknipte en gestoorde gasten die daar zijn binnengetrokken met nog nagierende adrenaline van het bestormen van de apenrots.

 3. Maar de zeespiegel die stijgt , en wat nu .
  Toch even Cooper bellen .
  Ja maar deze meneer heeft ook een engelbewaarder en een hele goeie ook .
  Je blijft lachen op deze klip .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties