30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘La Puerta’ doet boekje open

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | ‘La Puerta’ doet boekje open

Auteur Alcalá-Wallé: Toeval bestaat niet, zo zal lezer zelf concluderen

Willemstad – ‘La Puerta. Gekadreerd door een ministerie … dat met twee maten meet?’ Zo heet het boek dat oud-politicus en voormalig bewindsvrouw Marilyn Alcalá-Wallé gisteren heeft uitgebracht.

Bewust op tweede paasdag: ,,Een extra dag om nieuw leven te vieren”. In 140 pagina’s wordt gedetailleerd uit de doeken gedaan wat Alcalá-Wallé is overkomen nadat begin 2020 aangifte was gedaan door politieke tegenstanders.

,,Het boek is een moment van bezinning in haar leven, waarbij zij heeft stilgestaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, zowel tijdens als na haar ministerschap en waarbij zij deze bizarre momenten uit haar odyssee heeft vastgelegd”, aldus een persverklaring over de presentatie van het boek.
Veel mensen die met Alcalá-Wallé in contact komen, willen steeds hetzelfde weten over haar periode als Curaçaose minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) in het kabinet-Rhuggenaath (PAR/MAN/PIN).

De grote vraag blijft telkens ‘wat Alcalá-Wallé zo fout heeft gedaan’ tijdens het uitoefenen van het ministersambt en waarom zij op 27 januari 2020 zo abrupt was afgetreden.

,,Publiekelijk is er veel geïnsinueerd, veel verhalen hebben de ronde gedaan en ook de justitiële keten heeft er een gigantische schep bovenop gedaan. Dit boek is bedoeld voor al degenen die oprecht geïnteresseerd zijn in haar verhaal en in haar ervaringen met de justitiële keten tijdens haar ministerschap en de periode daarna.”

In het boek blikt zij terug op hoe het rechtssysteem voor haar heeft gewerkt tijdens en na haar periode als bewindsvrouw. ‘La Puerta’, ofwel de justitiële deur, bleek voor de voormalig PAR-minister steeds dicht te zijn bij de vele door haar gedane aangiftes en ging wagenwijd open bij de eerste aangifte tegen haar door de politieke oppositie.

‘OM als politiek wapen ingezet’
,,Het kabinet-Rhuggenaath heeft als de uitvoerende macht na de succesvolle inzet van de rechterlijke macht c.q. het Openbaar Ministerie als politiek wapen, na de terugtrekking van Alcalá-Wallé, behoorlijk te lijden gehad. Dit tot grote vreugde van de oppositie op dat moment.”

De regering van toenmalig premier Eugene Rhuggenaath (PAR) is de eerste ooit in de geschiedenis van het autonome Land Curaçao, waarvan ‘een minister in functie is afgetreden in verband met een strafrechtelijk onderzoek, dat zelfs uitliep op vervolging van een minister die in haar functie niets heeft misdaan’.
Alcalá-Wallé hierover: ,,En toeval? Toeval bestaat niet. De lezer van het boek kan zijn of haar eigen conclusies trekken. En zal binnenkort ook ervaren dat toeval echt niet bestaat!” De presentatie van de opvallende publicatie was gisteren aan het eind van de middag tijdens een inloop bij de auteur thuis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties