28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Kennisuitwisseling sociaal beleid

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Kennisuitwisseling sociaal beleid

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes en minister van Justitie en Sociale Zaken Rocco Tjon hebben een eendaags bezoek gekregen van Ruthmilda Larmonie-Cecilia, de Curaçaose minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

Doel van het bezoek was om kennis uit te wisselen, elkaars sociaal beleid te verkennen en gezamenlijk te kijken naar de ontwikkelingen op dit gebied.

Het volle dagprogramma begon met een productieve bijeenkomst waarin gesproken en gediscussieerd werd over de wederzijdse uitdagingen op het gebied van het sociaal stelsel, welzijn en werkgelegenheid. Er werden inzichten en best practises gedeeld en er werd samen gekeken naar oplossingen.

Vervolgens ging de Curaçaose delegatie op bezoek bij Fundashon Pa Nos Comunidad, de officiële voedselbank van Aruba die maandelijks 150 tot 200 gezinnen ondersteunt. Dit leverde waardevolle inzichten op over manieren waarop een voedselbank ondersteuning kan bieden aan de gemeenschap en hoe de stichting een sterk draagvlak vanuit het bedrijfsleven heeft verkregen.

Het volgende bezoek was aan Cede Aruba, het nationale centrum voor sociale ontwikkeling. Cede verstrekt financiering voor gemeenschapsprojecten op sociaal gebied met de nadruk op projecten vanuit buurt en gemeenschap. De organisatie fungeert als uitvoerende partij en werkt samen met de Arubaanse overheid en Samenwerkende Fondsen Cariben (SFC).
Een cruciaal onderdeel van het bezoek was een bezoek aan Sociale Verzekeringsbank (SVb) Aruba. Met de lopende vraagstukken op Curaçao over de AOV-problematiek en het herzien van het sociaal stelsel, waren de hier verkregen inzichten van grote waarde.

De laatste organisatie die bezocht werd, was Famia Planea, een organisatie die ondersteuning en voorlichting biedt op het gebied van seksuele gezondheid en gezinsplanning. Famia Planea maakt efficiënt gebruik van digitalisering, wat helpt bij het bereiken van hun doelgroepen. Deze innovatieve werkwijze heeft indruk gemaakt op de delegatie van Curaçao.

Larmonie-Cecilia benadrukte het belang van deze reis en zei: ,,Dit informatieve bezoek is ongelooflijk nuttig geweest. De kennis en best practices die we hebben verzameld, zullen ongetwijfeld onze inspanningen ondersteunen om het sociale welzijn in Curaçao te verbeteren. We kijken ernaar uit om onze inzichten binnen het sociale beleid op Curaçao te stimuleren en het sociaal welzijn op Curaçao te verbeteren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties