30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | In fintech bruisende bedrijvigheid

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | In fintech bruisende bedrijvigheid

In Curaçao 38 lokale fintech-instellingen actief


Willemstad/Philipsburg – Onderzoek door de Centrale Bank CBCS onthult een groeiend fintech-ecosysteem op Curaçao en Sint Maarten; met niet minder dan 38 lokale fintech-instellingen actief op Curaçao en vier op Sint Maarten.

,,Daarnaast zijn er 21 instellingen gevestigd in andere rechtsgebieden die grensoverschrijdende diensten in onze landen aanbieden”, aldus de Centrale Bank in verband met het marktanalyserapport ‘The Rise of Financial Technology in Curaçao and Sint Maarten’.

,,De financiële sector ondergaat een continue stroom van innovaties”, legt de CBCS uit. ,,Dit leidt tot nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen en transformeert de marktstructuur snel.” De Centrale Bank van beide landen van de monetaire unie neemt ‘een groeiend aantal activiteiten waar binnen de financiële technologie (fintech) sector op Curaçao en Sint Maarten’.

,,Om een stabiel, veilig, gezond en efficiënt financieel systeem te bevorderen en ervoor te zorgen dat de innovatieve kansen die zich in de financiële sector voordoen leiden tot duurzame en inclusieve financiële diensten”, heeft de CBCS als eerste stap een marktanalyse over financiële innovatie op Curaçao en Sint Maarten gepubliceerd.

Toezicht cruciaal
Gezien haar verantwoordelijkheid voor het toezicht op de financiële sector, beschouwt de CBCS het monitoren van de evenwichtige en gecontroleerde ontwikkeling van innovaties in financiële producten, diensten en technologie-gebaseerde bedrijfsmodellen ‘als cruciaal voor haar mandaat’.

‘The Rise of Financial Technology in Curaçao and Sint Maarten’ biedt een gedetailleerd overzicht van alle bekende fintechactiviteiten binnen de monetaire unie. Het rapport analyseert ook de toepasselijkheid van bestaande wetten en regelgeving, de potentiële risico’s voor toezichtdoelstellingen en de kansen die fintech biedt.

In de afgelopen jaren is het aantal fintechbedrijven dus aanzienlijk gegroeid. Opmerkelijk is de steilere groei in de periode rond de covidpandemie, toen verschillende nieuwe fintechbedrijven werden opgericht om te voldoen aan de toenemende behoefte aan digitale financiële diensten in de economie, in lijn met de wereldwijde trend.

‘E-money’
De meeste activiteiten van fintechbedrijven in Curaçao en Sint Maarten zijn geconcentreerd in het betalingssegment. De fintechbedrijven bieden een verscheidenheid aan digitale betaal- en elektronische gelddiensten (‘e-money’) aan.

,,Een belangrijke eigenschap van de fintechsector op Curaçao is dat verschillende van de fintechbedrijven gebruikmaken van inhouse technologie”, stelt de studie. Dit is met name prominent bij grotere, meer internationaal opererende fintechbedrijven. ,,Deze fintechbedrijven bouwen voort op hooggekwalificeerd personeel, waarvan velen lokaal zijn.

Deze eigenschap is met name aanwezig in de betaal- en crypto-activa-sectoren.” Andere fintechbedrijven maken voornamelijk gebruik van technologie onder licentie van buitenlandse partners.
Voor meer informatie en het volledige rapport zie ook onderstaande website.

https://www.centralbank.cw/functions/research

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

  • De illegale sublicentie arresten van de Hoge Raad vindt u hier en hier
  • De illegale sublicentie adviezen van de Hoge Raad vindt u hier en hier
  • De illegale sublicentie vonnissen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie vindt u hier en hier
  • Illegale sublicentie vonnissen van het Gerecht in Eerste Aanleg vindt u hier, hier, hier en hier.

Lees ook: Curacao.nu | Curaçao verlengt onrechtmatig gokvergunningen

Lees ook: Dossier Koninkrijksrelaties | Hoge Raad: Illegale Curacaose goklicenties mogen illegaal worden genoemd

Lees ook: Curacao.nu | Geen van de ‘masterlicentiehouders’ op Curaçao heeft een geldige vergunning

Lees ook: Follow The Money: Cryptomiljarden en illegale goksites: ‘Russisch’ 1xBet verovert vanuit Curaçao de wereld

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Malafide trustbazen over misbruik van trustvergunningen voor illegale online goksites.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | First Lady over innige banden tussen politici en de georganiseerde misdaad.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de illegaliteit van Curacaose online gok masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de illegaliteit van Curacaose online gok sublicenties.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebaseerde en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Waar zijn de miljarden van Curacao? over belastingontduiking met behulp van een illegale en ongereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Overzicht: het Curacao Goksector dossier

Verdieping: De Koninkrijksbelangen blogserie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties