35 C
Willemstad
• zaterdag 3 juni 2023

NRC | Vier kinderen dolen al weken door de jungle. Weet Colombia ze op tijd te vinden?

Merijn de Waal Zuid-Amerika Colombia zoekt diep in het oerwoud naar vier jonge kinderen die een maand geleden als enigen een vliegtuigcrash overleefden.   Het oerwoud van zuidoost-Colombia lijkt geen...

DH | Brison critical of The Hague for making ENNIA solution a condition

THE HAGUE--Member of the St. Maarten Parliament (MP) Rolando Brison of the United People’s (UP) party during the opening of the Inter-Parliamentary Consultation of the Kingdom IPKO...

DH | Irion: ENNIA situation unfortunate, ‘We have to take care of the people’

PHILIPSBURG--"Unfortunate," was the word used by Finance Minister Ardwell Irion to describe the financial crisis situation at ENNIA, stressing that government is responsible and “has to take...

DH | Private sector to be held liable for sewage pollution, Doran says

PHILIPSBURG--Government can only do so much when it comes to sewage water running onto public roads, Minister of VROMI Egbert Doran said on Wednesday during the Council...

Democracy now! | Tuesday, May 30, 2023

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Impact Schiphol onderzocht

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Impact Schiphol onderzocht

KLM blijft vliegen naar eilanden, TUI weet het volgende week


De plicht geldt ook voor de KLM en TUI-vluchten van en naar de Caribische eilanden.

Willemstad – Het annuleren van zomervluchten vanaf Schiphol heeft op dit moment ‘geen impact’ op de dienstverlening van KLM van en naar het Caribisch gebied. Luchtvaartmaatschappij TUI Fly kan hierover maandag pas meer laten weten.

Beide luchtvaartmaatschappijen reageerden op vragen van deze krant, nadat bekend werd dat Schiphol het aantal zomervluchten gaat beperken omdat er een tekort is aan beveiligingspersoneel.

Dirk Buitelaar is de KLM country manager ABC-eilanden en gestationeerd op Curaçao. Hij volgt de situatie op Schiphol. ,,We verwachten momenteel geen impact op onze operatie van en naar de Dutch Caribbean en Suriname”, zei hij gisteren.

Rick van der Pluijm is hoofd van TUI Dutch Caribbean & Suriname, ook gestationeerd op Curaçao. Hij is nog aan het onderzoeken of TUI vluchten naar de Caribische eilanden moet annuleren. ,,Dat is nog niet duidelijk, we verwachten maandag meer te weten.” Zijn reactie sluit aan op een interview dat directeur Arjan Kers aan NRC heeft gegeven. Hij vindt dat er sprake is van mismanagement bij Schiphol of van een grote inschattingsfout.

,,Het probleem ligt bij Schiphol en daar moet het worden opgelost. De luchthaven had op tijd meer mensen moeten aannemen en niet het probleem naar de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers moeten verschuiven.” Kers zegt dat er gesprekken zijn geweest met Schiphol en dat oplossingen zijn aangedragen. Alle voorstellen werden door de luchthaven afgewezen.

Luchtvaartnieuws citeert een woordvoerder van TUI, die stelt dat de maatschappij ‘enorm teleurgesteld is’. ,,Deze maatregel dupeert veel Nederlanders, die vaak al in januari hun reis boekten.” De luchtvaartmaatschappij vraagt reizigers om geduld te hebben. Het bedrijf heeft plannen klaar om passagiers toch te kunnen laten vliegen, maar moet eerst weten om hoeveel reizigers het gaat en welke vluchten worden geannuleerd.

KLM houdt Schiphol verantwoordelijk voor de financiële impact van de maatregelen. Het bedrijf begrijpt dat er maatregelen moeten worden genomen, maar benadrukt dat het gedwongen verminderen van het aantal passagiers ‘zeer ongewenst’ is en eenmalig moet zijn. ,,Gebruikers van de luchthaven horen niet structureel te moeten opdraaien voor capaciteitsproblemen van Schiphol.”

Ondanks dat KLM tegen deze maatregel is, werkt het bedrijf zo veel mogelijk mee. Zo wordt het aantal tickets dat nu nog kan worden verkocht, verminderd. Hierdoor verwacht KLM dat bestaande boekingen niet op grote schaal hoeven te worden geannuleerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties