28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 03:23

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Eerste In-No-Plastic schoonmaak

Philipsburg – De natuurstichting heeft afgelopen week nauw samengewerkt met de American University of the Caribbean School of Medicine (AUC), het St. Maarten Tourism Bureau en de Real Madrid Foundation om twee strandopruimingen te realiseren.

Deze twee schoonmaakacties maken deel uit van het nieuwste project van de natuurstichting, genaamd ‘In-No-Plastic’ en vonden plaats op Mullet Bay Beach en Belair Beach. Deelnemers verzamelden in totaal 446 kilo afval van de kustlijn.

,,AUC en Real Madrid-studenten deden hun best om het afval op te ruimen. We zijn dankbaar voor hun hulp en inzet om de stranden van Sint Maarten schoon te houden. De studenten van Real Madrid waren zeer competitief, sommige groepen groeven een bootromp uit het zand, met een gewicht van 30 kilo”, aldus Alice Manley, projectcoördinator voor In-No-Plastic op Sint Maarten.

De schoonmaak met AUC op zaterdag 24 juli op Mullet Bay Beach, was een onderdeel van hun Community Action Day, georganiseerd door de Phi Chi Medical Fraternity. Community Action Day vindt elk semester plaats en de opruimacties zijn een essentiële bijdrage aan Sint Maarten.

- Advertentie -

De AUC-studenten gebruikten de herbruikbare jutezakken van de Nature Foundation om het zwerfvuil op te ruimen en raapten in totaal 223 kilo afval op langs de weg en op Mullet Bay. Het opgehaalde afval bestond uit plastic, papier, hout, aluminium en diverse andere items. De prijzen die werden uitgereikt aan de teams die het meeste afval ophaalden, waren onder meer rifvriendelijke Raw Elements Sunscreen-producten die werden geschonken door Agrinature Caribbean.

De opruimactie in samenwerking met Real Madrid op woensdag 28 juli vond plaats op Belair Beach tijdens World Nature Conservation Day. Real Madrid heeft samengewerkt met het St. Maarten Tourism Bureau, de Sports Department en Flames United Football Club SXM om iets terug te doen voor de jeugd van het eiland.

Verschillende jonge scholieren deden mee aan spelletjes en wedstrijden terwijl ze samen met de Natuurstichting het afval op en rond het strand opruimden. Gezamenlijk haalden de studenten maar liefst 223 kilo afval op. Het opgehaalde afval bestond uit auto-onderdelen, bootonderdelen, plastic, papier, hout, aluminium en diverse andere items. De teams die het meeste afval ophaalden, ontvingen prijzenpakketten van de Nature Foundation.

,,We willen AUC, Real Madrid en het Bureau voor Toerisme bedanken voor hun inzet om onze stranden schoon te houden. Het In-No-Plastic-project zal meer van dit soort evenementen op het eiland organiseren. Als je een leraar of een groepsleider bent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected] om opruimacties met je leerlingen te organiseren”, vervolgde Manley.

- Advertisement -

In-No-Plastic is een driejarig, door de EU gefinancierd project binnen het Horizon 2020-kaderprogramma, met als doel het ontwikkelen en demonstreren van nano-, micro- en macroplastic-opruimingstechnologieën in de aquatische ecosystemen. Binnen dit project zal de natuurstichting van Sint Maarten het water tweejaarlijks testen op microplastics en meer strandopruimingen rond het eiland organiseren.

The Nature Foundation gaat samenwerken met de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), een deelnemende partner van In-No-Plastic.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -