26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

AntilliaansDagblad | Eerste In-No-Plastic schoonmaak

Philipsburg – De natuurstichting heeft afgelopen week nauw samengewerkt met de American University of the Caribbean School of Medicine (AUC), het St. Maarten Tourism Bureau en de Real Madrid Foundation om twee strandopruimingen te realiseren.

Deze twee schoonmaakacties maken deel uit van het nieuwste project van de natuurstichting, genaamd ‘In-No-Plastic’ en vonden plaats op Mullet Bay Beach en Belair Beach. Deelnemers verzamelden in totaal 446 kilo afval van de kustlijn.

,,AUC en Real Madrid-studenten deden hun best om het afval op te ruimen. We zijn dankbaar voor hun hulp en inzet om de stranden van Sint Maarten schoon te houden. De studenten van Real Madrid waren zeer competitief, sommige groepen groeven een bootromp uit het zand, met een gewicht van 30 kilo”, aldus Alice Manley, projectcoördinator voor In-No-Plastic op Sint Maarten.

De schoonmaak met AUC op zaterdag 24 juli op Mullet Bay Beach, was een onderdeel van hun Community Action Day, georganiseerd door de Phi Chi Medical Fraternity. Community Action Day vindt elk semester plaats en de opruimacties zijn een essentiële bijdrage aan Sint Maarten.

De AUC-studenten gebruikten de herbruikbare jutezakken van de Nature Foundation om het zwerfvuil op te ruimen en raapten in totaal 223 kilo afval op langs de weg en op Mullet Bay. Het opgehaalde afval bestond uit plastic, papier, hout, aluminium en diverse andere items. De prijzen die werden uitgereikt aan de teams die het meeste afval ophaalden, waren onder meer rifvriendelijke Raw Elements Sunscreen-producten die werden geschonken door Agrinature Caribbean.

De opruimactie in samenwerking met Real Madrid op woensdag 28 juli vond plaats op Belair Beach tijdens World Nature Conservation Day. Real Madrid heeft samengewerkt met het St. Maarten Tourism Bureau, de Sports Department en Flames United Football Club SXM om iets terug te doen voor de jeugd van het eiland.

Verschillende jonge scholieren deden mee aan spelletjes en wedstrijden terwijl ze samen met de Natuurstichting het afval op en rond het strand opruimden. Gezamenlijk haalden de studenten maar liefst 223 kilo afval op. Het opgehaalde afval bestond uit auto-onderdelen, bootonderdelen, plastic, papier, hout, aluminium en diverse andere items. De teams die het meeste afval ophaalden, ontvingen prijzenpakketten van de Nature Foundation.

,,We willen AUC, Real Madrid en het Bureau voor Toerisme bedanken voor hun inzet om onze stranden schoon te houden. Het In-No-Plastic-project zal meer van dit soort evenementen op het eiland organiseren. Als je een leraar of een groepsleider bent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected] om opruimacties met je leerlingen te organiseren”, vervolgde Manley.

In-No-Plastic is een driejarig, door de EU gefinancierd project binnen het Horizon 2020-kaderprogramma, met als doel het ontwikkelen en demonstreren van nano-, micro- en macroplastic-opruimingstechnologieën in de aquatische ecosystemen. Binnen dit project zal de natuurstichting van Sint Maarten het water tweejaarlijks testen op microplastics en meer strandopruimingen rond het eiland organiseren.

The Nature Foundation gaat samenwerken met de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), een deelnemende partner van In-No-Plastic.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -