26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Curaçao om 16.00 uur dicht

Scholen vandaag en morgen gesloten

Waarschijnlijk gaat de storm dit pad afleggen. Waarschijnlijk gaat de storm dit pad afleggen.

Willemstad – Vandaag geldt vanaf 16.00 uur in de middag ‘tot nader order’ een ‘avondklok’, toke de keda. Wie geen vitale functie heeft, mag niet op straat zijn. Winkels en bedrijven moeten de deuren een uur eerder, om 15.00 uur, sluiten.

Alle scholen zijn in ieder geval vandaag en morgen gesloten, met uitzondering van een specifieke groep leerlingen van Skaih, en alle activiteiten en evenementen worden gecanceld. Ook alle overheidsinstanties en publieke organisaties zijn vandaag en morgen gesloten. Morgen zal, afhankelijk van hoe de weersomstandigheden zich ontwikkelen, bekend worden gemaakt welke maatregelen vanaf vrijdag gelden. Mensen en organisaties met vitale functies zijn uitgezonderd van de toke de keda.

Dan gaat het bijvoorbeeld om technici van Aqualectra, UTS/Flow en Digicel, beveiligingspersoneel van de haven, luchthaven en raffinaderij, medewerkers van de douane, immigratie en benzinestations en ministers en Statenleden. Dat heeft premier Gilmar Pisas (MFK) gisteravond bekendgemaakt tijdens een buitengewone Relato di Dia.

Bewoners van kwetsbare gebieden wordt aangeraden vanaf vandaag tijdelijk elders onderkomen te zoeken, bijvoorbeeld bij familie of kennissen. Dan gaat het om bewoners van de kustgebieden en wijken en buurten die normaal gesproken wateroverlast hebben bij veel regen.

Premier Pisas benadrukt dat de shelters zijn bedoeld als laatste toevluchtsoord voor wie geen andere optie heeft. Die zijn ingericht in het Maris Stella SBO aan de Grebbelinieweg, het Eligia Martier SBO aan de Oosterbeekstraat, het Rode Kruis in Barber en Kolegio Annie Koenraad in Tera Kòrá. Vandaag zullen meer toevluchtsoorden bekend worden gemaakt.

Vanaf 10.00 uur vanochtend zal de Emmabrug tijdelijk worden verwijderd uit de Annabaai. Tot 16.00 uur varen de veerboten tussen Punda en Otrobanda. Sinds gisteren is Radio Easy 97.9 in werking als noodstation. Inwoners wordt geadviseerd ervoor te zorgen een radio met batterijen in huis te hebben om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

De toke de keda wordt van kracht, omdat vanaf vanavond mogelijk een tropische storm zuidelijk van het eiland voorbij zal trekken. Marshandy Luciano, chef van de weerkamer van de Meteorologische Dienst van Curaçao, zei gisteravond rond 19.30 uur dat ‘het systeem de komende 24 uur’ de Caribische Zee binnenkomt en zich dan kan ontwikkelen tot een tropische storm met de naam Bonnie.

Vanwege de omvang van de storing die een uitgestrekt gebied bestrijkt, zullen Bonaire, Curaçao en Aruba vrijwel zeker overlast krijgen van veel wind en zware regen- en onweersbuien. Gisteravond bevond het systeem zich op 420 kilometer ten oosten van Trinidad en trok met 30 kilometer per uur in westelijke richting. De verwachting is dat die snelheid wat vermindert als de koers naar het zuiden afbuigt en wordt vervolgd richting de ABC-eilanden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. weerman ! meneer Luciano heeft weer naast de trommel geslagen zoals altijd met zijn weervoorspelling, lijkt helemaal nergens op, je kan bijna zeggen Luciano heeft de watersnood klok horen luiden maar weet niet waar die beroemde klepel met het touwtje hangt, en zo gaan je wij gewoon door met deze duur betaalde niets nutten, vind men het gek dat er geen gulden in de staats kas zit?.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -