27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 02:05

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Brief Schotte onbeantwoord

Oud premier Gerrit Schotte | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De brief die de advocaat van Gerrit Schotte, Paula Janssen, heeft gestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM) waarin zij een verzoek doet om te komen tot een betalingsregeling, is nog niet beantwoord. Schotte had tot vandaag de tijd om te voldoen aan de betaling van 1,8 miljoen gulden in verband met de ontnemingszaak Babel.

Dat er nog geen reactie is op de brief van Schotte, blijkt uit uitlatingen van Officier van Justitie (OvJ) Guillano Schoop. Hij legt uit: ,,We zouden formeel kunnen overgaan tot gevangenneming van Schotte omdat hij niet voldoet aan de betaling. Maar het is ook niet netjes als wij gaan executeren (dat wil zeggen hem naar de gevangenis brengen, red.), en dan pas actie ondernemen op zijn verzoek.”

- Advertentie -

De OvJ legt verder uit dat bij opgelegde boetes een betalingsregeling getroffen kan worden en dat een regeling zelfs in vonnissen door de rechter opgelegd kan worden. Maar bij ontnemingszaken wordt die mogelijkheid niet expliciet genoemd, maar ook niet verboden.

,,Dat houdt in dat er dus tot een betalingsregeling gekomen kan worden”, aldus Schoop. Maar, zo zegt hij er direct bij: ,,Een betalingsregeling moet wel realistisch zijn. Het kan niet gaan om een dermate klein bedrag dat de veroordeelde in kwestie nog honderd jaar aan het aflossen is.” Verder geeft hij aan dat het voor Schotte geen verassing is dat dit bedrag betaald moet worden. Hij heeft inmiddels na het onherroepelijk geworden vonnis een eerste aanmaning gekregen en daarna een tweede.

,,De derde en laatste brief die naar hem verstuurd is, was een waarschuwingsbrief”, aldus Schoop. Maar zoals gesteld vooralsnog is er geen vervolg gekomen op de brief van Schotte en daarom kan er nog weinig gezegd worden over hoe het traject verder gaat verlopen. Advocaat Janssen stelt op navraag van deze krant dat zij ‘geen verdere mededelingen doet over deze zaak aan de pers’.

Na de oproep, vandaag precies tien dagen geleden, van Schotte om hem financieel te steunen, heeft hij naar eigen zeggen 31.000 gulden aan donaties ontvangen. ,,Het geld gaat allemaal naar het criminaliteitsfonds en komt u uiteindelijk dus ten goede”, zo stelt hij in een van zijn videoboodschappen. Maar ondertussen is ook zijn bankrekening geblokkeerd, zo heeft hij zelf aangegeven.

Schotte was van 2010 tot 2012 premier en werd veroordeeld voor ‘ambtelijke omkoping’, het ‘medeplegen van valsheid in geschrifte’ en het ‘medeplegen van witwassen’. Als hij het ontnemingsgeld niet voldoet, moet hij in principe weer voor drie jaar in de gevangenis.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

  1. Heer Scoop zou zeker niet netjes zijn om hem vast te zetten voor die onbeantwoorde brief.
    Wat wel netjes is , het eiland naar z’n mallemoer brengen. Door zijn idioot rijgedrag ‘n moeder , oma doodrijden. 5 commissariaten aan de vdDijsen geven. Onterecht mensen ontslaan, wat heel veel geld kostte. Ereburger of zoiets maken bij het UC. En ‘n capsones dat ie heeft, rondrijden in z’n Porsche SUV. Opsluiten die lefgooser voor jaaaaren.

  2. Het schijnt dat leerling pastoor Gerrit de Raafde het OjV en het OM in zijn zak heeft aangezien er geen beslissing word genomen wat betreft deze ontnemingszaak HAAAAAA HooooooooooooeeeeeeeeeeeeeRaaaaaaaaaaaa.

  3. Volgens mij is het doel van ontnemen om het onterecht verkregen geld terug te krijgen. Niet door donaties dat men het kan betalen.

    Niet betalen is cel. Zo simpel is het.

    Net zo simpel dat Cicely zelfs bij de cassatie zaak schuldig is bevonden en dus haar straf moet uitzitten!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -