28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Arbeidsinspectie 800+ bezoeken

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Arbeidsinspectie 800+ bezoeken

SOAW: Verschillende waarschuwingen afgegeven

Willemstad – Afdeling Inspectie Arbeidsvoorwaarden heeft in 2023, 377 bezoeken op werkplekken afgelegd en de afdeling Inspectie Arbeidsveiligheid heeft 444 bedrijven bezocht.

Dat blijkt uit antwoord van de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Ruthmilda ‘Mimi’ Larmonie-Cecilia (PNP) op vragen gesteld door Statenlid Maria Nita (MFK).

Waar het gaat om arbeidsvoorwaarden zijn 15 waarschuwingsbrieven geschreven en vier inspectierapporten opgesteld. De geconstateerde onregelmatigheden (39 in totaal) hadden te maken met de ‘landsverordening Vreemdelingen’ (23), de ‘Arbeidsregeling 2000’(7), het minimumloon (4) en de vakantieregeling (5).

De arbeidsveiligheid is zeven keer geschonden bij werkzaamheden op het gebied van gas, waarbij de ‘Vergunning, Ontheffing en Erkenning’ is overtreden. Er zijn elf bedrijven onderzocht op bedrijfsongevallen. Hierbij is sprake geweest van meerdere ongelukken te weten van een hoogte gevallen (9 keer), getroffen door een voorwerp (4), overmatige geur (2), gevallen of gestruikeld (1), brand of explosie (1) en klemgeraakt en gekneusd (1). Er zijn 18 bezoeken afgelegd op grond van de hinderverordening en 43 door het multidisciplinair team in verband met evenementen. In 84 gevallen is advies gegeven om zaken aan te passen en er is één waarschuwingsbrief geschreven.

De minister legt nog uit dat het departement van Arbeidsinspectie dagelijks controles uitvoert. ,,Dit gebeurt op basis van een planning of op verzoek van een derde partij. Over het algemeen worden alle werkzaamheden op locatie, zoals vastgelegd in de arbeidswet, tijdens een controle geïnspecteerd”, aldus Larmonie-Cecilia.

,,Als er tijdens een controle een onregelmatigheid wordt geconstateerd, ontvangt de overtreder ofwel een schriftelijke waarschuwing ofwel er wordt de tijd en ruimte geboden om de onregelmatigheid te corrigeren.” Op locatie worden ook folders uitgedeeld met informatie over de wetgeving.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties