28 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Jaarcijfers BIA opnieuw goedgekeurd

HomeLandenBonaireAntilliaansDagblad | Jaarcijfers BIA opnieuw goedgekeurd
Bonaire airport Flamingo | Antilliaans Dagblad
Kralendijk – Bonaire International Airport nv (BIA) heeft, net als in de voorgaande jaren, opnieuw een goedgekeurde jaarrekening gepresenteerd.

Over het verslagjaar 2023 heeft BIA extra inspanningen moeten verrichten om te voldoen aan nieuwe, aangescherpte regelgeving. Dit proces heeft geleid tot een betere manier van sparen voor groot onderhoud en voor nieuwe investeringen.

BIA is de exploitant van Flamingo Airport. Hiermee heeft het een cruciale rol in de economie en infrastructuur van Bonaire en een belangrijke sociaalmaatschappelijke functie. Voor een goede, transparante en beheersbare administratie is het controleren van de financiële verantwoording essentieel. Daarom heeft BIA zijn jaarrekening laten controleren door het onafhankelijke accountantskantoor BDO Dutch Caribbean.

,,Wij hebben de jaarrekening 2023 van Bonaire International Airport nv gecontroleerd. Naar ons oordeel geeft de bijgevoegde jaarrekening een getrouw beeld van de grootte en samenstelling van het vermogen op 31 december 2023, en van het resultaat over 2023”, aldus BDO.

De financieel directeur van BIA, Reza Asgarali, noemt de goedgekeurde jaarrekening ‘een teken van financiële gezondheid en stabiliteit’. ,,Deze goedkeurende controleverklaring is een bevestiging dat de financiële verantwoording van BIA een getrouw en eerlijk beeld geeft van onze financiële positie en dat wij onze financiële zaken op een transparante en verantwoordelijke manier beheren. Dat is cruciaal voor het vertrouwen van bijvoorbeeld overheidsinstanties, financiële instellingen en het publiek”, aldus Asgarali.

De audit heeft volgens hem geholpen bij het identificeren van aandachtspunten waardoor BIA in staat is om zijn financieel beheer verder te verbeteren. ,,Het laat zien dat BIA met al zijn medewerkers op de juiste weg is, en dat het gezamenlijk harde werken zijn vruchten afwerpt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties