30 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AntilliaansDagblad | ‘Geef ons nieuwe wegen, geen lapwerk’

Bonaire wegdek gaten | Marit Severijnse
Kralendijk – Bonaire is eindelijk begonnen met de aanpak van de vele slechte wegen. Maar veel inwoners zijn hier niet over te spreken, omdat het vooral om noodreparaties blijkt te gaan in plaats van gloednieuwe wegen.

Wegen,,We hebben een te klein eiland, om zulke rotte straten te hebben”, is volgens Caribisch Netwerk een van de vele boze reacties.

De wegen zijn volgens inwoners van het eiland ‘ver ondermaats’, in vergelijking met de andere gemeenten in Europees Nederland. ,,Er gebeurt een klein beetje hier, een klein beetje daar. Dat vind ik eigenlijk onzin”, vindt Grace Winklaar. ,,Het moet goed gepland en gedaan worden, zo simpel als dat.”

Volgens de laatste cijfers van de afdeling Ruimte en Ontwikkeling is 70 procent van de geplande werkzaamheden nu afgerond en is 80 procent van de bijgekomen projecten van start gegaan. Daarmee lijkt de lokale overheid dus een behoorlijke inhaalslag te hebben gemaakt in de laatste maanden, schrijft verslaggever Marit Severijnse.

,,Het is fijn dat ze iets doen, want het heeft veel te lang geduurd”, reageert Ruud van der Veen. ,,Er waren ludieke protestacties waarbij mensen bloemetjes in die gaten staken. Schandalig dat het zover moest komen. Als je hoort dat er vanuit Nederland geld genoeg is, dan moet je dat geld daarvoor besteden en de bevolking geen gekke dingen voorhouden. Eerlijk zijn, daar ontbreekt het wel eens aan.”

Velen op Bonaire herinneren nog deze ludieke actie: een groep inwoners ging vier jaar geleden, uit frustratie richting de politiek, bloemen plaatsen in alle gaten op Kaya Grandi, de hoofdstraat van Kralendijk.

Het openbaar lichaam beloofde vorig jaar in een persconferentie dat er maandelijks een statusupdate gegeven zou worden, maar dit werd vervolgens maar drie keer gepubliceerd. De veelgehoorde kritiek vanuit inwoners is dan ook dat het bestuurscollege (door Caribisch Netwerk ‘Gemeentebestuur’ genoemd, red.) te weinig communiceert. Op de vraag waarom die renovaties nu wel ineens kunnen, antwoordt de afdeling Ruimte en Ontwikkeling dat er nu simpelweg meer geld bij is gekomen.

,,Een blunder met de bouw van een rotonde enkele maanden geleden is nog steeds bron van irritatie”, vervolgt het verslag. De nieuwe rotonde op Kaya Amsterdam moet vanwege fouten in het ontwerp volledig opnieuw worden gebouwd. Het is te klein en ook voor vrachtwagens is het onveilig om bochten te nemen.
Momenteel is op de plek van de mislukte rotonde een gewoon kruispunt gebouwd, dat daar de komende drie tot vijf jaar nog zal blijven. De nieuwe rotonde zal tussen de 600.000 en 800.000 dollar gaan kosten.

,,Een beetje onlogisch, ongeorganiseerd en onverantwoordelijk”, vindt Winklaar. ,,Ik kan best begrijpen dat projecten niet in één keer gebeuren. Maar het is niet te begrijpen dat dingen zó verwarrend gaan.”
Volgens Winklaar zijn er nog een heleboel wegen onveilig, maar de weg naar het dorp Rincon zou volgens haar als eerste moeten worden aangepakt. ,,Het is daar te donker en er zijn te veel gaten. Het is ons erfgoed, dus het moet wel goed gedaan worden.”

Als het om veiligheid gaat, wijst Van der Veen erop dat veel wegen nog te smal zijn. ,,Dan rijden er zware vrachtwagens met ijzer of hout en wringt zich daar een ander autootje tussen. Ik zie gevaarlijke situaties.”
Op Bonaire wordt verder ook nog steeds weinig rekening gehouden met het toenemend aantal fietsers. Op de weinige wegen waar er fietspaden zijn, staan regelmatig auto’s geparkeerd. ,,Om te kletsen, of voor boodschappen. Maar dat is een gewenningsproces.”
Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -