31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

NOS | Uitleveringsproces Joran van der Sloot aan VS begonnen

HomeLandenArubaNOS | Uitleveringsproces Joran van der Sloot aan VS begonnen
Joran van der Sloot | Foto: Andina

In Peru is het proces van de uitlevering van Joran van der Sloot aan de Verenigde Staten gestart, meldt CNN. De 35-jarige Van der Sloot is vanochtend verplaatst vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in het zuiden van het land naar een gevangenis in de hoofdstad Lima.

Een bron van CNN meldt dat Van der Sloot waarschijnlijk vrijdag naar de VS wordt gevlogen. Hij is daar aangeklaagd voor afpersing van de familie van Natalee Holloway.

De Telegraaf meldt dat Van der Sloot het traject tussen Tacna en Lima in Peru in een zwaarbeveiligd konvooi moet afleggen. Dat zou volgens de krant moeten omdat de vliegmaatschappij die hem moest vervoeren, heeft geweigerd hem aan boord te nemen.

Die afstand afleggen per politieauto duurt meer dan tien uur. Verwacht wordt dat Van der Sloot in de loop van zaterdagmiddag Peruaanse tijd in de Piedras Gordas-gevangenis in Lima aankomt.

De 18-jarige Amerikaanse student Holloway raakte in 2005 vermist op Aruba. Ze werd voor het laatst samen met Van der Sloot gezien bij het verlaten van een bar. Haar lichaam werd nooit gevonden en de Nederlander werd niet vervolgd.

Na rechtszaak terug naar Peru

Aanklagers in de VS willen Van der Sloot vervolgen omdat hij de nabestaanden 250.000 dollar had gevraagd in ruil voor informatie over de locatie van het lichaam van Holloway. Hij gaf later toe dat dat valse beloftes waren. Hij kan voor afpersing in de Verenigde Staten 25 jaar cel krijgen.

Vorige maand werd bekend dat Peru van plan was om hem tijdelijk naar de VS te sturen voor de rechtszaak. Afgelopen week zei de advocaat van Van der Sloot dat zijn cliënt de uitlevering niet aanvecht.

Het is de bedoeling dat hij na de zaak terug naar Peru komt om de rest van zijn straf uit te zitten. Momenteel zit Van der Sloot in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor een andere zaak: de moord op de 21-jarige Peruaanse student Stephany Flores. Die moord gebeurde vijf jaar na de verdwijning van Holloway.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties