29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

HomeNieuwsGezondheidPBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao

Foto Dushi

WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een groot aantal patiënten die langer dan zes weken op de wachtlijst voor een operatie staan door het Curaçao Medical Center naar het Advent Ziekenhuis doorverwezen.

Er bestaat al langere tijd een wachtlijst voor operaties, poliklinische bezoeken en radiologische onderzoeken in het Curaçao Medical Center. Ondanks schommelingen blijft de wachtlijst lang en onacceptabel, schrijft de Inspectie, en lijkt de trend weer opwaarts te zijn.

Er is een groot tekort aan ondersteunend personeel voor de operatiekamer (operatieassistenten en anesthesieassistenten). Ondanks verschillende recente acties door het management van het CMC, is het tekort niet verminderd en is er geen directe oplossing op korte termijn voor de groeiende wachtlijst.

Maar er is voldoende ruimte in het Advent Ziekenhuis om zowel extra operatiepatiënten als radiologische patiënten te behandelen. Omdat het CMC en het Advent Ziekenhuis al lang digitaal verbonden zijn op het gebied van radiologie, zijn de resultaten onmiddellijk beschikbaar in het CMC.

Bovendien kunnen patiënten die langer dan zes weken op de wachtlijst staan voor een operatie of radiologisch onderzoek contact opnemen met het Advent Ziekenhuis. Daar zal worden beoordeeld of de patiënt in aanmerking komt voor een operatie of radiologisch onderzoek aldaar.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Ja we hebben een ziekenhuis van een miljard, maar precies dezelfde chaos als in t oude Shehos.
  En bij advent opereren dezelfde chirurgen als bij het CMC.
  En de radiologie departement CMC is super modern ……. Die wordt gerund door Venezolanen.
  De bottel Neck is niet dat.
  De bottleneck is dat er maar een beperkt aantal radiologen zijn.
  Net als snijdende artsen en die klussen overal.
  De rest van de CMC afdelings artsen zijn veel al volslagen idioten.
  En Dr. Ayubi heeft boter op z.n hoofd als internist.
  Ze lieten alleen vrienden toe in de “Club”
  Tot en met die handtastelijke egyptenaar toe.
  Het is gewoon een punt dat de politiek er helemaal niks van snapt.
  En zich weg laat zetten als kleine kinderen. Door een stelletje rovers.
  En Keli die moeten ze een speen geven 1 in z.n mond en 1 in z.n ….
  Klein sukkel kind.
  t stelt helemaal niks voor.
  en in een maan kan je alles reorganiseren als je weet waar je over praat. En je niet in de luren laat leggen door opportunistische babbelaars.
  Sukkels.
  En oplichters.

 2. Ayubi is zelfstandig gevestigd en niet in dienst van het CMC.
  Idd een uitstekende arts. Er zijn weinig zo niet erg weinig nefrologen hier. Voor de o zo slimme reaguurders onder ons deze specialisten zijn gespecialiseerd in nier schade.

  Just saying.

 3. Uitstekend? Volgens welke maatlat? , elke dokter vindt zichzelf natuurlijk uitstekend, maar zijn ze ook UITSTEKEND voor het algemeen welzijn van het volk en de gezondheid, of vooral voor hun eigen doeleinden? Grote graaiers zitten er tussen. En ze jagen jong talent weg door ze tot op het bot te frusteren. Ze hebben liever volle urendurende wachtzalen voor zichzelf.

 4. Tja de doktoren van Curaçao gaan eindelijk proeven wat concurrentie is, jaren lang hebben ze patienten als vee behandeld, laten wachten tot sint juttemus… De grootste vijanden van Curaçao, onze eigen academici…Wat een schoften zeg….

 5. Gelezen het opinie stuk van dr. Ayubi in Antilliaans Dagblad. Hij beweert bekwaam te zijn omdat hij jarenlang in de zorg heeft gewerkt. Hij geeft af op artsen uit Venezuela en Cuba, maar zegt niets over artsen uit Colombia. Curacao stuurt geen patienten uit naar Venezuela of Cuba. Er gaan wel vliegtuigen vol naar Colombia omdat de lokale artsen ofwel geen diagnose kunnen stellen of niet weten hoe een ziekte te behandelen of niet over het apparatuur beschikken om dat te doen. Hoe bekwaam zijn de lokale artsen, vraag ik mij af. Waarom gaan er zovelen naar Colombia ?
  Ayubi pleit voor 3 x een Raad voor Gezondheid. Dat is typisch Curacaose oplossing. Nog meer commissies en consultants die veel kosten en niets presteren.
  In plaats van patienten naar Colombia te sturen zou het beter zijn om de lokale artsen te vervangen met Colombiaanse artsen en specialisten. Dat zal beter en goedkoper zijn voor patienten en ziekenhuis.
  De lokale artsen kunnen gezamenlijk een bootje kopen en gaan vissen.

 6. Een beetje vreemde gang van zaken, Huurman had behoorlijk veel kritiek op het Advent ziekenhuis. Het zal niemand verbazen als straks alleen de Obrero’s en de onderstaandtrekkers naar het Advent ziekenhuis worden doorverwezen.

 7. Het CMC is af te Römert bij de bouw daarna werdt er een beheers construct bedacht waarbij, hou me tegoeden; verschillende directies samen de leiding gekregen hebben die directies doen niet veel anders als elkaar rekeningen sturen en zo de uiteindelijke prijs opdrijven.
  Die directies bestaan uit, Jawel daar zijn ze weer de vrienden en familie.
  Er is geen commercieel bedrijf dat het CMC nu over zou nemen voor 1 gulden.
  Met die gulden komt de schuld.
  Wat wel zou kunnen is dat de regering de touwtjes weer in handen zou nemen en zou gaan herstructureren.
  3. Problemen;
  1 de vrienden en familie ontslaan?
  2 wie gaan ze plaatsen nieuwe vrienden en familie?
  3 daarmee is de schuld nog steeds niet weg.

 8. In her verleden heb ik een persoon kennen die adventist was en te werk gestelt werd in het Adventziekenhuis.

  Laag geschoolt, beheersde de talen niet. Tot mijn verbazing zag ik haar in het advent hospitaal terug bij apparatuur die zij niet beheersde. Alvorens deze beslissing te nemen heeft de inspecteur een quality check laten verrichten?

 9. CMC voor f. 1,— verkopen aan Advent. In particuliere handen wordt ziekenhuis efficient bestuurd, en schoppen de parasieten eruit. Overheid hoeft dan niet steeds geld bij te passen. Probleem opgelost, gezondheidszorg gered en vooral geen ergenis meer.

 10. Met ongeloof heb ik dit gelezen. Waar was de inspectie voor de volksgezondheid al die tijd met een “simpele ” oplossing voor de hand. Of speelde andere belangen een rol? Same on you

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties