27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 23:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Volk gestraft of onwil?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Glenn Sewrajsing aan het woord.

Vol verwachting klopte ons hart op vrijdagmiddag… De regering had besloten niet tot 10 mei te wachten, maar leek gezien de extreem belabberde economische situatie die ook de VBC en de Chata de voorgaande dagen hadden geuit hun andere, na de uitbraak gesloten oog, nu ook te openen en direct meer versoepelingen aan te kondigen…

Wat een teleurstelling!! Wilden ze nu laten zien dat ze wel moed hebben om ook eerder een persconferentie te geven dan alleen uit te stellen? Natuurlijk had iedereen verwacht dat die dictatoriale plachi di dia per direct zou worden ingetrokken en dat het volk ten minste de moeders kon bezoeken op zondag Moederdag. Natuurlijk met in acht nemen van de basisvoorschriften.

- Advertentie -

Nee dus, dat wordt pas dinsdag en de verdere versoepelingen stellen haast niets voor. Ze hadden het net zo goed op maandag kunnen aankondigen. En dan wordt er ook nog gediscrimineerd op geloof. Op zondag mochten kerkgangers echter wel de weg op en bij elkaar samenkomen in een binnenruimte. Intussen zie je dat degenen die aan het roer staan nu geen verantwoordelijkheid durven te nemen om de hoognodige besluiten te nemen.

Het grote verschil tussen nu en de periode voor de laatste uitbraak is dat door de grootschalige vaccinatie, waarbij eenieder sinds 5 weken geleden de kans heeft gekregen, er 90.000 personen antistoffen hebben en een nieuwe grote uitbraak met weer een groot aantal doden zo goed als uitgesloten is. Wat echter wel heel zeker is dat de economische, psychische en andere gezondheidsschade elke dag alleen maar groter wordt!

Op Aruba was er vorig jaar een eerste uitbraak in augustus die begin oktober weer onder controle was waarbij het dagelijks gemiddelde van nieuwe besmettingen 11 bleef en nooit nul werd. In januari en in maart waren er weer 2 uitbraken met het verschil dat die nu gepaard gingen met veel minder besmettingen. Op Aruba zijn na de eerste lockdown, overigens nooit een plachi di dia, naast de voorwaarden van handen ontsmetten, mondkapje, afstand houden en avondklok geen andere beperkingen ingevoerd. Het enige dat tijdens de 2 nieuwe uitbraken werd veranderd was de avondklok tijdelijk naar 21.00 uur terugzetten, zo snel mogelijk weer naar 22.00 en nu alweer 23.00 u.

Aruba en Curaçao zijn nu zeer vergelijkbaar wat betreft de vaccinatiegraad van de bevolking en zoals ik eerder schreef zijn we binnen een periode van 2 maanden gestegen tot de topgroep wereldwijd. Zie ook de grafiek. In februari was er op Curaçao nog redelijk wat mogelijk, zeg maar direct vergelijkbaar met Aruba!

- Advertisement -

Intussen is de besmettingscurve hier gecrushed. De laatste week nog gemiddeld 4 per dag. Dat betekent dat de epidemioloog vrijdag ons niet heeft uitgelegd dat dit betekent dat er 2 weken geleden nog maar dagelijks 4 nieuwe besmettingen ontstonden! Immers vanaf het moment dat je besmet raakt duurt het ongeveer 7-10 dagen dat de test positief wordt. Hij rekt tijd en probeert het volk dat zijn getallen niet begrijpt wat wijs te maken en dus nog tijd nodig heeft om te zien hoe de nieuwe besmettingen de komende week zijn?

In feite kunnen we per direct terug naar ten minste de situatie in februari! We moeten ons niets laten wijsmaken. De overheid probeert dat wel. Vrijdag in de krant wordt extra gewezen op de aanwezige ongedocumenteerden die nog niet zover zijn met vaccineren. Op Aruba zijn die ook aanwezig en deze groep kon hier de afgelopen periode, en natuurlijk nog steeds, vaccineren.

Maar dat is geen reden voor uitstel van versoepelingen. En dan wordt in de Amigoe van vrijdag ook op de Arubapagina een kolom van het RIVM geplaatst met de bang makende kop dat in de week 27 april-3 mei Aruba het hoogste aantal nieuwe besmettingen (124) had van de CAS- en BES-eilanden. Dat is 17 per dag.

Ze vermelden echter niet dat dit een nog steeds dalende aantal is van de kleine uitbraak van maart op Aruba. Ons volk wordt nu bewust misleid. Wat is de werkelijke reden hierachter? Ik heb een duidelijk vermoeden. Trekt u zelf uw conclusie!

Glenn Sewrajsing,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Precies Sr. William perfect voorbeeld.
  Nederland, Italie, Argentinie, Slovenie, Bolivia.
  Drukte …. aan de hand van google telefoon lacatie gegevens ?
  Volslagen niks zeggende niet te vergelijken cijfers.

  Alles afsluiten en zeker op een eilandje lijkt effectief in het begin. Maar is een stuk minder effectief op het moment dat je het weer opheft. hxxps://www.pnas.org/content/118/12/e2021359118
  Impacts of introducing and lifting nonpharmaceutical interventions on COVID-19 daily growth rate and compliance in the United States | PNAS

  Er zijn ook stevige indicaties dat je sub versies alleen maar in de hand werkt zo.
  Dus het middel wordt uiteindelijk erger dan de kwaal. Precies zoals op Curacao.
  Waarbij iedereen ook voor het gemak even vergeet dat we inmiddels in seizoen 2 zitten.

  Dat in Nepal het bezoek aan zowel de supermarkt, parken en stranden als horeca en recreatie harder terug liep dan in dan in Nederland ja dat geloof ik wel.

 2. Niet 3mu maskertjes helpen niks. Was al vanaf het begin bevestigd.
  Lockdowns helpen niet is in Nederland recent aangetoond en bevestigd.
  In de buiten lucht besmet raken is pandemisch verwaarloosbaar.
  Bijna alle besmettingen vinden thuis plaats.
  Avondklokken??? De regeringen maakten met elke maatregel dingen alleen maar erger.

  Een griepachtig virus uitroeien… Dat er al jaren en jaren is.
  Zelfs met Polio het eerste “echte” vaccin. is dat niet 100% gelukt er zijn nog steeds gevallen en variaties. Tbc komt op Curacao nog voor en ook de mazelen komt grof weg elke 12 jaar weer terug.

  Wat er mede door de media is gebeurd. Het opblazen en creëren van een pande paniek, daar zal de geschiedenis nog boeken vol over gaan schrijven.
  Of vaccinaties ook andere dingen hebben gebracht Ja er zijn vaccinaties die een aantoonbaar ander risico kunnen geven. ja.. Daar moet je dus ook goed en open naar kijken en een balans in zoeken.

  Maar ja er zijn nu vaccins en ja er is vrij duidelijk aangetoond dat met een vaccinatie je weliswaar besmet kan raken maar dat de gevolgen velen malen lager zijn. Dus. Net als alcohol drinken roken verkeerd te veel en te vet eten, anti-lope etc. etc.. Niet meer panieken of zeuren het ligt nu bij je zelf.

  Het stomme niks zeggende optellen van irrelevante cijfers zijn advertentie verkoop krantenverhalen.

  Dus ja volledig mee eens, precies wat is nu “Hun” / “Het” plan.
  Politie staat? of zorgen dat we weer zo snel mogelijk inkomsten genereren.
  Of kiezen we voor opsluiten zonder proces op basis van verhaaltjes.
  De politiek en ambtenaren krijgen hun in naam van het volk geleende salaris wel maar de rest kan stikken zeker.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -