30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Vrachtvluchten Venezuela-Aruba

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Vrachtvluchten Venezuela-Aruba
Preparation before flight. Loading of cargo container against airplane.

Oranjestad – Vrachtvluchten tussen Aruba en Venezuela worden toegestaan als ze via Curaçao komen. Met deze indirecte vluchten past Aruba het beleid aan, nadat Curaçao de grens met Venezuela heropende.

Minister Ursell Arends (Raiz) van Transport maakt dat bekend. Het nieuwe beleid moet lokale ondernemingen helpen om via Curaçao toch vracht binnen te krijgen. Directe vluchten tussen Aruba en Venezuela zijn verboden, en dat verbod blijft gehandhaafd, zegt de minister. Dat verbod gaat zowel om directe passagiersvluchten als om vrachtvluchten.

Het nieuwe beleid is tijdelijk en wordt daarom Interim Beleid Luchtvaart genoemd. Het is het antwoord van de Arubaanse regering op recente ontwikkelingen in de luchtvaartsector. Arends doelt op het feit dat Curaçao onlangs de grens met Venezuela wel heeft geopend, terwijl Aruba de grens nog gesloten heeft.

Aan de indirecte vluchten zijn voorwaarden verbonden, waar commerciële vluchten zich aan moeten houden totdat de grens met Venezuela weer open gaat. Vluchten vanuit Venezuela naar Aruba – of andersom – zijn beperkt tot drie keer per week. De luchtvaartmaatschappijen moeten beschikken over een commerciële vergunning die door beide partijen is goedgekeurd. De Arubaanse regering staat toe dat lokale luchtvaartmaatschappijen deze vluchten uitvoeren, maar ook Venezolaanse luchtvaartmaatschappijen kunnen op deze manier naar Aruba vliegen.

De beslissing om indirecte vluchten toe te staan, is genomen door de ministerraad, laat Arends weten. Het beleid is van kracht totdat de regering besluit dat de grens tussen Venezuela en Aruba weer kan openen. De beslissing is genomen na overleg met Immigracion Aruba, Douane Aruba, Directie Scheepvaart, Directie Luchtvaart, Directie Buitenlandse Betrekkingen en het ministerie van Economische Zaken.

Minister Arends hoopt dat met dit nieuwe beleid de openbare veiligheid blijft gehandhaafd. De minister streeft naar verantwoord luchtvaartbeleid dat een bijdrage levert aan de economie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties