28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Opvolger CAft benoemd

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Opvolger CAft benoemd

Oranjestad – Marion Agunbero wordt het nieuwe Arubaanse lid van het College Aruba financieel toezicht (CAft). De regering heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Zijn benoeming gaat in op 1 augustus 2024. De Rijksministerraad (RMR) heeft vrijdag ingestemd met de voordracht van Aruba om Agunbero te benoemen. Hij volgt Hellen van der Wal op die na twee termijnen niet kan worden herbenoemd.
Agunbero heeft ruime ervaring in de financiële sector, waaronder overheidsfinanciën. Hij heeft diverse functies bekleed bij onder andere de Centrale Bank van Aruba, waar hij onder meer manager afdeling Toezicht was. Bij Directie Financiën van het Land Aruba was hij directeur.

Agunbero is ook uitvoerend directeur geweest van het pensioenfonds van de toeristische sector van Aruba en heeft bij de Caribbean Mercantile Bank (CMB) diverse functies bekleed, waaronder assistent managing director Retail products.

Hij is op dit moment lid van de raad van commissarissen van de CMB en lid van de Raad van Advies van Aruba. De regering laat weten dat Agunbero zal aftreden om de nieuwe functie bij het CAft te kunnen bekleden.

De regering van Aruba is Van der Wal zeer dankbaar en erkentelijk voor het werk dat zij in het CAft heeft gedaan namens Aruba en wenst Agunbero succes in zijn nieuwe functie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties