KvK hekelt schimmige website

Voorzitter Jonckheer: ‘Black Hole Zoo’ haalt Curaçao omlaag

Voorzitter Billy Jonckheer van de Kamer van Koophandel (KvK)

Voorzitter Billy Jonckheer van de Kamer van Koophandel (KvK)

Willemstad – Voorzitter Billy Jonckheer van de Kamer van Koophandel (KvK) waarschuwt tegen het verspreiden van ongefundeerde negatieve artikelen over Curaçao.

Op de website met de omineuze titel ‘Black Hole Zoo’ staan veel quasi-journalistieke artikelen over het eiland. Op het eerste gezicht lijkt het een Amerikaanse nieuwssite, maar bij nadere beschouwing blijken veel rubrieken over Curaçao te gaan. De meeste van die artikelen worden geschreven door iemand die zich ‘Baron’ noemt. Hij is ook de eigenaar van de site onder de naam Baron Truman en woont gewoon op Curaçao. Behalve negatief over Curaçao is de inhoud van de site anti-Amerikaans en antiwesters te noemen. Jonckheer maakt zich weinig zorgen over de internationale impact die de site heeft:

,,De site wordt waarschijnlijk niet veel gelezen. Maar als iedereen die artikelen gaat ‘sharen’ op Facebook dan komt het terecht bij veel meer mensen.”

Als negatieve publiciteit zich op die manier verspreidt zou het invloed kunnen hebben op investeerders en dus op de economie. Directe aanleiding voor zijn waarschuwing is een Engelstalig artikel over corruptie. Daarin worden een paar Amerikaanse voorbeelden genoemd, maar vervolgens worden Aruba, Sint Maarten en vooral Curaçao als door en door corrupte eilanden neergezet. Genoemd worden onder andere de overheid, projectontwikkelaars en ‘koloniale piraten’. Bovendien is de geestelijke armoede op Curaçao volgens de website een epidemie, staat de witwasmachine nooit stil en fungeren de casino’s als de banken van drugshandelaars. Ook Jonckheer kwam er achter dat Black Hole Zoo op Curaçao gemaakt wordt.

,,Ik heb gevraagd om het artikel te verwijderen, maar dat is niet gebeurd.”

De informatie die op de website staat moet vooral niet serieus worden genomen. Daarom herhaalt hij zijn oproep om de artikelen niet verder te verspreiden.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “KvK hekelt schimmige website

 1. Alway be positive in sales. Example: (Dutch version)

  Te koop: schitterende villa met zwembad; uniek uitzicht over zee; gebouwd op de top van een 150 meter hoge berg*, prijs in overleg** tussen koper en verkoper.

  *berg: bestaande uit solide afvalstoffen, ook genaamd vuilnisbelt.
  **overleg: kan zwart of wit geld zijn, hoge staatskorting mogelijk.

  Tekst & opmaak: KvK Curaçao.
  Ref.: Billy Jonckheer

 2. Ongeacht wie wat waar Black Hole Zoo ga gewoon door, dat heet vrijheid van meningsuiting namelijk.

 3. Opvallend dat de KvK zo de kop in het zand steekt.
  Natuurlijk schrikt Curacao investeerders af, de verbrande lijken vliegen om je oren, het moorden, overvallen, halfwasse regeringen sinds 2010 etc gaat maar door.
  Waar heeft de man het over, of eigenlijk onder welke steen is hij vandaan gekropen.
  Hoe stupide kan je zijn. Shame on you.

 4. Renee van Aller

  Mogen gefundeerde negatieve artikelen wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *