31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

KRR | Nieuwe online krant over Koninkrijksrelaties

HomeMediaKRR | Nieuwe online krant over Koninkrijksrelaties

Koninkrijksrelaties.nu

Koninkrijksrelaties.nu is een zusje van nieuwssites Bonaire.nu, CuracaoNieuws.nu en ArubaNieuws.nu

Den Haag – Vandaag is een nieuwe krant online gegaan: Koninkrijksrelaties.nu. De nieuwssite richt zich vooral op nieuws uit bestuurlijk en politiek Den Haag dat betrekking heeft op de Caribische delen van het Koninkrijk, de landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten alsmede de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De krant is een initiatief van René Zwart, voormalig parlementair correspondent van het Antilliaans Dagblad, en Sylvia de Leon, uitgever van de nieuwssites Bonaire.nu, Curacaonieuws.nu en Arubanieuws.nu.

Informatiekloof

Op Koninkrijksrelaties.nu vindt de lezer al het parlementaire nieuws op het gebied van de koninkrijksrelaties, inclusief achtergronden, interviews, analyses en columns overzichtelijk gegroepeerd. ,,Met deze nieuwe online krant wordt de informatiekloof tussen Den Haag en de Caribische delen van het Koninkrijk weer een stukje kleiner.

Politici, maar ook burgers en ondernemers op de eilanden hoeven zich niet meer te laten verrassen door besluiten die in Den Haag worden genomen. Door Koninkrijksrelaties.nu worden ze dagelijks snel en volledig geïnformeerd over wat ministers en Kamerleden zeggen en schrijven over het koninkrijksdossier en hun standpunten.

Maar ook Nederlanders die om professionele en/of persoonlijke redenen belangstelling hebben voor de verhoudingen in het Koninkrijk hoeven het internet niet meer af te speuren naar nieuws over de koninkrijksrelaties”, aldus René Zwart die de redactionele verantwoordelijkheid voor de online krant draagt.

Belangstellenden kunnen zich via de site aanmelden om dagelijks per email een overzicht te ontvangen van de laatst gepubliceerde berichten. Aan de site is tevens een facebook-pagina gekoppeld.

Archief

De site heeft ook een archieffunctie. Zwart doet sinds 2008 dagelijks verslag van wat zich in en rond de Tweede Kamer ten aanzien van de koninkrijksrelaties afspeelt. Een ruime selectie van de meeste relevante artikelen zal in de komende tijd aan het archief worden toegevoegd.

Sylvia de Leon van ABC Online Media: ,,Bezoekers van Koninkrijksrelaties.nu hebben bovendien met één klik toegang tot actueel nieuws over Curaçao, Bonaire en Aruba dat door onze eigen verslaggevers wordt geleverd en die van Caribisch Netwerk waarmee we een partnerschap hebben.”

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties