27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kranshi naar St. Thomas College

 

WILLEMSTAD — Kranshi, de overheidsdienst Publieke Werken, verhuist naar het gebouw van het voormalige St. Thomas College aan het L.B.H. Smithplein. Dat is vorige week door de Raad van Ministers besloten. Dit bevestigt minister Carlos Monk van Bestuur Planning en Dienstverlening (PS).

- Advertentie -

Hierdoor blijft de overheidsdienst in Otrobanda. Dat was ook de wens van Federashon Otrobanda, het overkoepelend orgaan van belangenverenigingen. De federatie streeft naar een Otrobanda dat lééft en aantrekkelijk is voor haar bewoners, bezoekers en ondernemers.

Volgens Monk zal de verhuizing zo snel mogelijk plaatsvinden. De minister is nog in afwachting van het advies van Juridische Zaken. Deze afdeling moet zich buigen over het huurcontract. Het historische pand zal in eerste instantie niet door de overheid gekocht worden, maar gehuurd, aldus Monk. Over de hoogte van het huurbedrag kan de minister zich nog niet uitlaten.

Stichting St. Thomas is eigenaar van het pand. Op lange termijn wil de overheid met een eigen gebouw komen, waar alle overheidsdiensten in kunnen worden gevestigd.

Casa Blanca

De huur van het Kranshi-gebouw aan de Roodeweg (Casa Blanca) is eind vorig jaar opgezegd. De huurperiode loopt af in juli. De minister besloot vanwege de hoge kosten de huur op te zeggen. De kosten komen neer op 56.000 gulden per maand. De minister rekende uit dat er gedurende de huurperiode van tien jaar een bedrag van bijna 7 miljoen gulden betaald is aan de eigenaar van het gebouw, de Stichting Monumentenzorg Curaçao.

Echter aan het eind van deze periode wordt het gebouw geen eigendom van het land Curaçao. Het voormalige St. Thomas College staat ook wel bekend als het St. Martinus College. Momenteel maakt de theater-circusschool Danzarte gebruik van het pand. In de gymzaal vinden dagelijks de trainingen plaats.

Bron: Amigoe

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -