KPC-agenten ontvangen voorstel voorlopige plaatsing

Voor nieuwe functie binnen het korps

politie-curacaoWILLEMSTAD — Alle agenten van het Korps Politie Curaçao kregen onlangs conform het inrichtingsplan, schriftelijk te horen in welke functie zij straks in het ‘nieuwe korps’ voorlopig zullen worden geplaatst. De agenten die niet eens zijn met het voorstel, kunnen later hiertegen middels een heroverwegingsformulier protesteren. Dit bevestigt de verandermanager van het korps, Alvin Daal, desgevraagd tegenover de Amigoe.

Volgens de verandermanager kregen alle agenten van het korps, dus ook de burgerambtenaren en de toekomstige agenten van de uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging, oftewel SKS, een functievoorstel.
In totaal zijn dat iets meer dan 700 agenten.
Daal benadrukt hierbij dat het voorstel een voorlopige plaatsing betreft.
De agenten die het niet helemaal eens zijn met het voorstel kunnen dit bekendmaken middels een zogenoemd heroverwegingsformulier.
Hierna volgen gesprekken over de wensen, eisen en capaciteiten met de politieleiding.
Pas nadat de regering een overeenkomst heeft getekend met de desbetreffende (politie) vakbonden, krijgen de agenten een besluit met de definitieve plaatsing binnen het nieuwe politiekorps.
Ook tegen de definitieve plaatsing kunnen de agenten straks bezwaar aantekenen.
De ondertekening van deze overeenkomst laat even op zich wachten.
De onderhandelingen zijn nog gaande.

10 procent tegen
Daal verwacht dat ongeveer 10 procent van alle agenten tegen de voorlopige plaatsing zal protesteren.
Er zijn momenteel diverse agenten die een bepaalde functie bekleden die straks niet meer zal bestaan in het nieuwe politiekorps.
Zij kregen dus een soortgelijke functie voorgesteld, legt de verandermanager uit.
Daarnaast voeren bepaalde agenten werkzaamheden uit, die niet bij hun officiële functie behoren. Regel is ook dat een agent die heel lang een functie vervult, na drie jaar benoemd zal worden in de betreffende functie.
Zij kregen dus een voorstel met de ‘nieuwe’ functie.

SKS’ers
De verandermanager legt verder uit dat ook de SKS’ers een voorstel hebben gekregen, waarop ze kunnen reageren.
Maar dit is meer een officiële handeling van de politieleiding, aangezien zij nog niet deel uitmaken van het politiekorps KPC.
De SKS’ers zullen in de nabije toekomst echter direct een definitieve plaatsing krijgen binnen het korps, waartegen zij eventueel bezwaar kunnen maken.
bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *