26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Topkader Soaw wil afsluiting van moeilijke episode

HomeMediaTopkader Soaw wil afsluiting van moeilijke episode

Jeanne-Marie-Francisca-225x300WILLEMSTAD — Ambtenarenvakbond Abvo hoopt voor het einde van het jaar duidelijkheid te krijgen over de positie van het topmanagement van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw). Volgende week dienen er twee rechtszaken tegen de overheid (minister van Soaw) die door leden van het topkader zijn aangespannen.

De vakbond heeft onlangs een brief naar huidig minister van Soaw, Jeanne-Marie Francisca (PS), verstuurd met het verzoek om het managementteam dat thuis zit op de werkvloer toe te laten.
Als de minister niet reageert dan ziet de vakbond zich genoodzaakt om een rechtszaak aan te spannen.
Het managementteam van Soaw is in mei jl. de toegang tot de lokaliteiten van het ministerie ontzegd.
Toenmalig minister van Soaw, Sherwin Josepha (PS), sprak toentertijd van een politieke boycot en kondigde een diepgaand onderzoek aan naar de mogelijke beweegredenen van het topmanagement om zijn instructies te negeren.
Dit onderzoek is er nooit gekomen, wel een doorlichting van overheidsaccountantskantoor Soab naar de naleving van de wet- en regelgeving door de ondersteunende afdelingen en sectoren binnen het ministerie van Soaw.
Dit rapport is onlangs aan minister Francisca gepresenteerd.
Het rapport rept niet over de beschuldigingen van ernstig plichtsverzuim en het zich schuldig maken aan integriteitkwesties en gevoelige zaken.
Uit het rapport blijkt dat het ontbreken van beleid het grootste knelpunt binnen het ministerie is geweest.
Ook worden er enkele aanbevelingen gedaan aan de minister waaronder het goedkeuren van de jaarverslagen van 2013 die al door de sectordirecteuren zijn ingediend.
Volgens Abvo-bestuurslid Kenneth Bremer heeft het managementteam te lang moeten wachten voordat er enige duidelijkheid in de zaak is gekomen.
Voor het einde van het jaar moet er volgens hem een oplossing komen.

We zien geen andere manier. Door met elkaar in gesprek te treden is het niet gelukt, dan moet het maar zo”, zegt Bremer.

De zaak van Artoir Herrera, voormalig interim- secretaris generaal van Soaw, dient volgende week dinsdag.
In zijn zaak draait het om zijn benoeming die nooit is geformaliseerd.
Woensdag 11 december verschijnt sector directeur Arbeid Donna Philbert voor de LAR-rechter om haar zaak te verdedigen.
Zij heeft zich sinds haar ter beschikkingstelling op 7 mei door Josepha verweerd.
Haar zaak is al twee keer uitgesteld door de advocaat van de minister.
Het conflict tussen oud-minister Josepha en het topmanagement kwam tot een uitbarsting nadat het managementteam achter de rug van de minister om een brief naar de premier verstuurde. Daarin stelden de topambtenaren dat het verstrekken van werkvergunningen is komen stil te liggen doordat de minister de benoemingen van vier werknemers dwarszat.
Het feit dat ze zonder zijn medeweten naar de ministerpresident zijn gestapt nam hij hen kwalijk.
bron: Amigoe

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties