26 C
Willemstad
• zaterdag 2 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjes

Feest op Feria di Colombia

- Advertentie -

WILLEMSTAD — Jong en oud genoten afgelopen zaterdag in Hòfi Biesheuvel met de viering van de onafhankelijkheidsdag van Colombia, dit jaar 203 jaar geleden. Fundashon Meca tekende weer voor de feestorganisatie van deze tiende feria die elk jaar veel bezoekers trekt. Zij konden de hele dag door genieten van culturele optredens, vrolijke Vallenato-muziek van Jairo &su Grupo en accordeonspeler Murillo. Er waren veel kraampjes waar Colombiaanse gerechten, hapjes en drankjes genuttigd werden en natuurlijk konden er ook allerlei snuisterijen in felle kleurtjes worden aangeschaft.

 

————

Filmavonden in wijkcentra

WILLEMSTAD — Sefba, de stichting voor vorming en educatie in de wijken, organiseert samen met Federatie Antilliaanse Jeugdzorg deze week twee filmavonden in de wijkcentra van Soto en Willibrordus.

De film gaat over een jongere die een twee kans krijgt in zijn leven. De filmavonden worden georganiseerd in het kader van het project om jongeren samen leren werken met medebewoners in de wijk met als doel de leefomgeving te verbeteren. Een omvorming van zowel hun leven, de wijk als hun toekomst is het einddoel. Morgen is de filmavond in het wijkcentrum van Soto en het begint om zeven uur ‘s avonds. Vrijdag wordt de film vertoond in het wijkcentrum van Willibrordus, ook om zeven uur. De volgende filmavonden staan gepland voor de wijkcentra van Boca Sami en Westpunt, de data worden nog bekend gemaakt.

————-

Viering jubileum MGU

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — De belangenvereniging voor ouderen Movementu Grandinan Uní (MGU) viert dit jaar op 5 augustus het feit dat zij tien jaar terug werd opgericht. De organisatie zal deze dag herdenken op zondag 4 augustus met een heilig mis in de Kathedraal van Pietermaai. Tijdens deze mis zal ook worden stilgestaan bij het 24-jarige bestaan dit jaar van de Latijns-Amerikaanse ouderenorganisatie Clatjup.

De mis vangt aan om negen uur ‘s ochtends en zal worden geleid door bisschop Luis Secco.
Na de mis zal er een speciale bijeenkomst in het parochiehuis van de kerk van Pietermaai worden gehouden.
Tijdens dit gebeuren zullen organisaties die zich voor lokale ouderen hebben ingezet een speciale onderscheiding krijgen, terwijl de bekende voorvechter van de rechten van arbeiders en ouderen, Eduardo Garcia Moure, ook een lezing zal houden.
Garcia Moure is al meer dan veertig jaar een graag geziene gast op Curaçao. In verband met de viering van haar verjaardag, zal MGU dit jaar geen extra activiteit houden op donderdag 25 juli, de Dag van de Gepensioneerde.

———–

Francisca wil vacaturebank

 WILLEMSTAD — Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn (SOAW) Jeanne-Marie Francisca heeft deze week met ambtenaren van het ministerie een werkbezoek aan Aruba gebracht.

De delegatie bezocht daar een jobcenter en een vacaturebank.
Met deze instanties kan het ministerie van SOAW een betere begeleiding bieden aan mensen die werk zoeken en vraag en aanbod beter aan elkaar koppelen.
Het einddoel is tevens om meer deelname en mobilisering op het terrein van de arbeidsmarkt te bieden.
Het bezoek aan Aruba was bedoeld om te zien hoe daar het jobcenter en de vacaturebank is opgezet.
Verder is ook gesproken over de aanpassing van de arbeidswetten voor deze centra aan de lokale situatie.
Minister Francisca bracht verder een beleefdheidsbezoek aan haar Arubaanse collega-minister Otmar Oduber, die tevens toerisme in zijn pakket heeft.
Ook woonde ze een persconferentie bij.

———–

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Telefoon Aqualectra roodgloeiend

Nutsbedrijf Aqualectra kreeg gisteren ruim 720 telefoontjes binnen. Daarvan werd minder dan de helft afgehandeld door een callcentermedewerker. Slechts 317 bellers kregen een telefonist aan de lijn....

Democracy now! | Friday, July 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Zes arrestaties in verband met grote drugslijn vanuit Curaçao

De politie in heeft donderdag zes verdachten gearresteerd in verband met een grote drugslijn vanuit Curaçao naar Oost-Nederland. Op dertien locaties werden invallen gedaan. De gearresteerden worden verdacht...

Nu.cw | Ministers op de foto in traditionele Seú kleding

De regering van Curaçao hulde zich vlak voor Dia di Bandera in traditionele Seú kleding. De ministers gingen er mee op de foto. Op 2 juli wordt op...

Nu.cw | Roald Lappere nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties

Roald Lappere wordt per 1 september directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Bruins Slot. De...

PBC | Mogelijke verzekering voor studenten van de eilanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Studenten van de Caribische eilanden die in Nederland studeren krijgen vanaf vandaag mogelijk te maken met veranderingen in hun volksverzekering. De Sociale Verzekeringsbank SVB...
- Advertentie -
- Advertentie -