30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Local Nieuws

kortjes

KPC zal straks uit 5 politieposten bestaan

- Advertentie -

WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) is van plan om het aantal wijkteams op het eiland te verminderen, door enkele teams bij elkaar te voegen. De bedoeling is dat het Korps Politie Curaçao (KPC) straks uit de vijf politieposten Rio Canario, Montaña, Otrobanda, Punda en Bándabou bestaat. De minister zat gisteren om de tafel met de vakbonden om ze hierover te informeren.
Aanstaande maandag zullen alle politieagenten hierover informatie krijgen van de voorzitter van het veranderteam van de politie. Opstart van dit proces begint volgende week vrijdag.

Advertentie

Mannen gewond door gevallen metalen plaat

WILLEMSTAD — De Veiligheidsinspectie doet onderzoek naar een ongeval bij een gebouw in constructie in Parera.
Twee mannen van 37 en 52 jaar oud raakten gewond bij het vervoeren van metalen platen.
De platen vielen op de twee mannen, toen zij de spullen aan het lossen waren en beiden liepen verwondingen op aan hun benen.
De 37-jarige man werd met een ziekenwagen naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling aan beide benen.
De andere man werd ter plekke door de verpleegkundigen behandeld aan zijn rechterschouder en benen.

——–
Pleidooi voor lokale planten in straatbeeld

WILLEMSTAD — Pais- Statenlid Eugène Cleopa brak vanochtend een lans voor meer lokale planten in het straatbeeld van Curaçao. Hij constateert dat opeenvolgende regeringen in de afgelopen jaren tal van exotische planten, vooral palmbomen, op verschillende plaatsten hebben gepland om het straatbeeld van het eiland op te fleuren en aantrekkelijk te maken voor met name toeristen.

Maar veel van deze planten hebben door allDode Palmenerlei omstandigheden geen lang leven gehad.
Ze hebben onvoldoende water gekregen, kregen last van ziektes of waren verkeerd gepland, verklaarde minister Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS).
Cleopa vroeg vanochtend tijdens de behandeling van de conceptbegroting van de Staten of er onderzoeken zijn uitgevoerd voordat deze planten naar Curaçao werden gehaald en hoeveel geld er hiermee in de afgelopen jaren is gemoeid.

“Wij hebben op het eiland tal van instanties die zich bezighouden met het kweken en planten van lokale planten. Wij moeten deze instanties betrekken bij het traject om zoveel mogelijk lokale planten in het straatbeeld te krijgen. Dit zal niet alleen voor meer economische bedrijvigheid zorgen, maar ook voor meer banen en ervoor zorgen dat wij planten krijgen die beter aan onze omstandigheden zijn aangepast”

, aldus het Pais-lid.

——–
Kort geding tegen ICUC in aantocht

WILLEMSTAD — Carl Camelia heeft onlangs een verzoekschrift voor een kort geding tegen de Intercontinental University of Curaçao (ICUC) ingediend. De mede- oprichter van de privé-universiteit vecht zijn ontslag aan. Hij is niet van plan het bijltje erbij neer te leggen.

Op 23 augustus won Camelia het eerdere kort geding dat hij tegen zijn werkgever aanspande. De rechter heeft toen alle besluiten die de ICUC tegen de academic director van Hospitality heeft genomen geschorst. Dat betekent dat Camelia per direct zijn werkzaamheden kon hervatten. Kort daarna bleek dat het conflict tussen hem en de rest van het bestuur niet was opgelost. Het conflict tussen Camelia en de rest van het ICUCbestuur vindt zijn oorsprong in een verschil in visie. Het voorstel van Camelia daarna om de organisatie juridisch te splitsen werd niet toegejuicht. Hij wilde doorgaan met de opleidingen die hij leidt, en de andere opleidingen zouden onder het ICUCbestuur blijven vallen. De rechter zal zich nu weer over het conflict moeten buigen.

——–
Pais: 2014 jaar van economisch herstel

WILLEMSTAD — Volgens Pais was 2013 het jaar van het op orde brengen van de openbare financiën, en moet 2014 het jaar van het economisch herstel van Curaçao worden. Daarmee reageert de regeringspartij op de positieve uitspraken van het Cft (College financieel toezicht) van gisteren, zie elders in deze krant.

“Naar het oordeel van het Cft zijn de openbare financiën op koers. Het is ook zeer waarschijnlijk dat in januari 2014 aan alle onderdelen van de opgelegde aanwijzing is voldaan. Dit bericht is gistermiddag gegeven aan de leden van de vaste commissie van Financiën in de Staten.” Volgens Pais heeft het regeringsbeleid ten aanzien van de openbare financiën binnen één jaar al zijn vruchten afgeworpen. “Pais heeft vanaf het begin ingestemd met de gekozen koers om onze financiën op orde te brengen. Dit heeft veel durf gevergd, want de maatregelen waren zeker niet zonder pijn. De maatregelen waren echter nodig om de geërfde financiële wanorde te corrigeren.” Volgens de regeringspartij moet nu met man en macht gewerkt worden aan het economische herstel van Curaçao. “Een houdbare financiële huishouding was nodig om het vertrouwen te kweken bij de private sector, om investeringen te plegen in de economie, om extra arbeidsplaatsen te creëren en de sociale achterstand te verkleinen. Wat we nu hebben vormt een goede en solide basis voor groei.”

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -