25 C
Willemstad
• donderdag 30 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Verbod sms-lot wankelt, beleid nog in conceptvorm

Regering werkt aan beleid om smsloterij in toekomst toch te hanteren

Sms2WinWillemstad – Het aangekondigde verbod op sms-loterij per 1 november lijkt niet zo permanent en strikt als eerst door premier Ivar Asjes (PS) werd aangegeven.

- Advertentie -

Advertentie

Er ligt nu een conceptbeleid op tafel om deze vorm van loterij in de toekomst toch nog te kunnen hanteren.
Dat heeft Asjes gisteren bekendgemaakt.
Medio dit jaar liet de minister- president zich fel uit over de verkoop van loten via sms en kondigde zelfs een verbod aan dat per 1 november 2013 in moest gaan.
Zijn uitlatingen in juli waren gericht op de verkoop van loten via sms door loterijhouder Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery en waren het gevolg van de uitspraak van het gerecht begin dit jaar waarin de regering werd gevraagd een standpunt in te nemen inzake de sms-loterijverkoop op het eiland.

Opmerkelijk is dat Robbie’s Lottery al jaren samen met overheidstelecommunicatiebedrijf UTS het kopen van nummers via sms aanbiedt.
Nadat Lucky Seven, een ander gokbedrijf, ook om een vergunning vroeg, meldde in 2011 de toenmalige premier Gerrit Schotte (MFK) dat er nooit een vergunning was uitgegeven voor de sms-loterij omdat dit wettelijk niet was geregeld.
Lucky Seven heeft hier toen ook geen vergunning voor gekregen.
In de daarop aangevraagde rechtsgang bepaalde de rechter in maart van dit jaar dat er onduidelijkheid bestond en dat de overheid helderheid moest geven. In de week voor de huurmoord op Helmin Wiels op 5 mei, uitte de PS-partijleider nog forse kritiek op de sms-loterij.

Asjes vlak na zijn aantreden als premier:

,,Sms-loterij is illegaal op Curaçao. Het vindt plaats, maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten er een eind aan te maken.”

Het belangrijkste argument dat Asjes tegen de sms-loterij had, was dat er geen controle (mogelijk) is of minderjarigen gokken.
In de daaropvolgende weken liet het ministerie van Algemene Zaken in alle kranten, waaronder ook deze, s plaatsen met de mededeling dat Robbie dos Santos tot 1 november de tijd heeft om te stoppen met de ‘illegale verkoop van loten via sms’.
Hoewel de regeringsleider dus in eerdere uitlatingen tegen het hele concept van sms-loterijverkoop was, lijkt het voorgenomen verbod hierop met de komst van het conceptbeleid van de baan. Zoals het ernaar uitziet, zal de smsloterij slechts worden aangepast.

Beleid nog in conceptvorm

Gister gaf Asjes vaag antwoord op de vraag hoe het staat met de zaak:

“De zaak loopt. Ik heb geen enkele aanwijzing dat dit niet het geval is.”

En:

“Uiterlijk in november zal een en ander worden behandeld en tegelijkertijd zal de regering een beleid presenteren voor de toekomst.”

Dit beleid, waar Asjes verder inhoudelijk niet op ingang, verkeert nog in conceptvorm en werd in het kader van de sms-loterijenverkoop opgesteld. Als dit beleid door de Raad van Ministers wordt geaccordeerd zal dit in de toekomst worden gehanteerd.

 

Asjes ging gister niet in op de gevolgens van het zich niet houden aan de gesteld deadline van 1 november door Dos Santos. Hij zei slechts: ”

“Het enige wat hier niet geaccepteerd wordt, i dat de situatie status quo blijft.”

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...
- Advertentie -
- Advertentie -