32 C
Willemstad
• zaterdag 25 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Koninkrijk.nu | Nederland heeft niet ingebonden

HomeLandenArubaKoninkrijk.nu | Nederland heeft niet ingebonden

Met samenvatting voorwaarden voor coronasteun

Dat bevestigen bronnen in Den Haag tegenover Koninkrijk.Nu. Het is, zo benadrukte Knops eerder vandaag, een ‘onverplicht aanbod’.

Den Haag – Dat Curaçao, Aruba en Sint Maarten de tijd wordt gegund om een besluit te nemen over het al dan niet instemmen met de aan coronaleningen en investeringen verbonden voorwaarden betekent niet dat daar aan kan worden getornd.

Dat bevestigen bronnen in Den Haag tegenover Koninkrijk.Nu. Het is, zo benadrukte Knops eerder vandaag, een ‘onverplicht aanbod’.

In een vanavond aan de Tweede Kamer gestuurde brief schrijft hij ‘van harte te hopen dat de hand die het Nederlandse kabinet heeft uitgestoken later alsnog zal worden aangenomen’. De bewindsman verwacht komende week al met Aruba tot een akkoord te komen. Hij hoopt dat Curaçao en Sint Maarten na het zomerreces volgen.

,,De landen zeggen al jaren niet meer afhankelijk te willen zijn van Nederland. Dat is een gezond streven en daar helpen wij graag bij. Om dit te bewerkstelligen mogen we van bestuurders in de landen realiteitsbesef en daadkracht verwachten. Juist door de landen weerbaarder te maken wordt hun afhankelijkheid verkleind en de autonomie vergroot.

Extra humanitaire hulp

De Nederlandse regering heeft besloten de humanitaire hulp in elk geval tot het einde van het jaar voort te zetten. Daarvoor is 22,5 miljoen euro gereserveerd. Eerder werd al 16 miljoen geschonken waarmee bijna 2.000 gezinnen in de drie landen van voedselpakketten worden voorzien. Ook zal Nederland opnieuw bijspringen als extra medische zorg nodig is. Aan deze humanitaire hulp zijn geen voorwaarden verbonden. Juist de meest kwetsbare mensen verdienen onze onvoorwaardelijke steun”, aldus Knops.

Lees hier de gehele brief:  Brief-Knops-over-RMR Download

Bron: Koninkrijk.nu

Naschrift KKC

Samenvatting Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten + HERVORMINGEN TOEZICHT EN HANDHAVING FINANCIELE (TRUST en ONLINE GOK) SECTOR GEHIGHLIGHTED.

Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

Klik hier voor aanvullende documenten op de website van de Tweede Kamer

2020 07 xx – Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten coronaviruslening 3e tranche by Knipselkrant Curacao on Scribd

13 reacties

 1. Een lichtpunt in de duisternis: op de BES-eilanden gaat het nu weer een stuk beter en de vooruitzichten zijn gunstig qua werkgelegenheid en toerisme.
  BESCAS?

 2. @Dislect,
  Bedankt voor je wel heel duidelijke uitleg. Een beetje eenzijdig, maar ja…
  Als ik in het vervolg een Staatkundige expert, gespecialiseerd in dit soort zaken nodig heb, dan zal ik je zeker inhuren. Niet om mij te verdedigen hoor, maar ik zal je betalen om je bek te houden!!!

 3. En dan zijn er nog mensen die het niet snappen. wat zou Nederland het erg vinden als het geen miljard aan Curaçao gaat uitlenen, een miljard dat ze daarna niet meer terug zien. Heel erg dat ze nee hebben gezegd hebben en dat je je zelf niet eens meer “moreel” schuldig bent voor de gevolgen. Nos mes por, mooi ga je gang. Succes ermee. Zullen ze ook nog even de voedsel hulp stoppen? Nos mes por!
  De groep die aan belastingen meer opbrengen dan dat ze kosten verdwijnt compleet, de steeds groter wordende onderlaag verhongerd. En het inkomen van de toplaag is afhankelijk geworden van online gokken en maffia, touristen komen niet meer die hebben geen zin om om de twee meter aangeklampt te worden door bedelaars, iets later om dat het onveilig is en ze niet in een land met hongersnood op vakantie te gaan. Middenstand verdwijnt, omzet zakt naar nul. Maar Nederland ziet de bui al hangen? Wat zie jij dat ik niet zie? Nogmaals hoor je het geluid van je portemonnee nog? Nee hè is leeg, weg foetsie. Maar mischien kan je hem vullen met nos mes por, 1000 koeien in de ruimte of werkend op suziesplantage. Waar ze kan heersen als een echte Sjon in de WIC tijd.

 4. “Niet ingebonden”…. Wel extra tijd….. Is dat niet een vorm van “inbinden”??????Eerst 4 dagen, nu weet ik veel hoe lang nog…..
  Vreemd. Volgens mijn bescheiden mening een subtiele vorm van inbinden. Een vorm van “de bui zien hangen”….
  Whuahahahahauahauahahaaaaa

 5. Mensen vergeet niet dat Ruggie & Co zwaar onder controle van de maffia staat, net zoals toen der tijd Gerrit de Raaf stond, straks zijn na de verkiezingen Pik Pisas en Amparo aan de beurt om het boete kleed van de maffie aan te trekken. NL neem het eiland over en zorg dat alle corrupte regerings leiders en foute ambtenaren en lands nv dieven zonder behoud van een salaris de laan worden uit gestuurt. Bats over en uit voor dit gespuis die het eiland jaren lang hebben bestolen. Knops en Rutte jullie zijn goed bezig, ga zo door en hou jullie poot stijf. Hoor van 80 % van de bevolking dat ze een provincie willen worden van NL, en daar is geen woord van gelogen.

 6. Nederland heeft niet ingebonden, en terecht. Hier moet men inbinden, jammer dat er een dergelijke crisis voor nodig is om dat nu eens duidelijk te maken.
  Nu de uitvoering nog, we hebben meer tijd nodig, de vertragingstactieken beginnen al en na een poos vergeten we de rest, of claimen het niet begrepen te hebben.
  Vandaar dat er een controlerend en sturende entiteit bovenop moet blijven zitten, anders zijn we zoals gewoonlijk (mogen we zo langzamerhand wel zeggen), binnen de kortste keren terug bij af.

 7. Deze dame Wever Croes is voor Aruba een geluk. Zij is een persoon die is staat lijkt om in correcte bewoordingen en met inzicht het standpunt van Aruba weer te geven, terwijl die van Curacao en St.Maarten blijkbaar steeds weer de koloniale periode en scheldwoorden erbij moeten halen om weer te geven dat zij het ergens niet mee eens zijn.Als je nu de stukken leest dan blijkt het probleem helemaal niet afbraak van de status aparte te zijn maar juist een goed e bewaking van de gelden die ter beschikking worden gesteld ten behoeve van de bevolking.En duidelijk blijken de Gijsbertha,s Martina,s de Suzy,s , de Tromp,s Hasselmeyer,en Romero niets meer dan de bomba,s uit de historie die zolang mogelijk willen voorkomen dat zij hun bevoorrechte positie gaan kwijtraken

 8. Duidelijk is het te zien dat Rhugge met slinkse bedoelingen voorgeeft een vriend/regeringsgenoot van Rutte/Nederland te zijn. Rhugge verbergt wat voor persoon hij werkelijk is. Hij (Rhugge) ging met goede bedoelingen de politiek in maar raakte daarna bij slechte praktijken betrokken. Jammer is dat. Hij verloor het respect van velen toen ook hij zich begon uit te spreken over het niet goedkeuren van de eisen en de voorwaarden, terwijl het volk crepeerde van de honger. Hij dacht niet aan het volk en de vereisen aannemen, maar hij dacht alleen aan zichzelf op een egoïstische wijze. Goh. Wat zien wij dus? Aruba heeft op Rhugge gelobbyd, hem voor haar(Aruba) karretje gespannen, liet hem het woord voeren, en Aruba ging tenslotte ermee akkoord met Rutte, en bleef in Rutte’s gunst. Rhugge en Silveria hadden het voor het nakijken. Wat een domoren. Curacao was schaakmat door Aruba, en dat is niet de eerste keer. Hierdoor is Curacao in een nóg slechtere toestand gebracht, en de kans dat hij weg moet, is ook nóg groter geworden, want hij komt thuis met lege handen. Als hij Rutte kon overtuigen hem het geld te geven, had het volk hem (misschien) vergeven en kon hij aanblijven. Maar ja, nu komt papa thuis in een leeuwenkuil met lege handen, en het volk heeft honger………grrrrrrr

 9. Hij hoopt dat Curaçao en Sint Maarten na het zomerreces volgen.
  En dat betekent dus dat de steun, op medische en voedsel hulp na stil ligt, volgens mij. Zelfs de zomerreces komt de regering niet door. uiteraard zullen de toppers wel doorbetaald worden maar het klootjesvolk? Ik hoop dat Nederland wel meer voedsel hulp gaat geven. Het kan niet anders dat er meer van nodig worden. De hulp behoevende klasse groeit. Die klasse levert geen belasting op. De midden klasse, die wel een bijdrage aan belasting levert is aan het krimpen. En de top de top, inclusief de ambtenaren, op dit eiland bestaat grotendeels uit personen die direct of indirect hun geld uit belastingen betaalt krijgen. En kosten de gemeenschap dus meer als dat ze zelf aan belasting betalen.
  Dit is de situatie waarin we zitten. Nu “overleven” we door hulp vanuit Nederland maar dat is niet houdbaar. Een hervorming is noodzakelijk. De regering weet dit en doet niets, het niet accepteren van de voorwaarden betekent dat hervorming gedwongen moet. Er is geen geld meer en er geen initiatieven genomen kunnen worden voor een duurzaam herstel. En dan heb ik het niet over het volkstuin/landje pik systeem van Suzy of over de 1000 koeien in de ruimte van Martina.

 10. Nederland stelt eisen die Suzy ook WIC-riaans voogeschoteld krijgt als ze bij Bo banko mas riku geld zou lenen.

  Bij een andere staatsbank was dat wat anders gegaan trouwens.

 11. Ik wacht in spanning of er binnenkort bekendgemaakt zal worden het alternatief voor bewuste mensen die anders willen.
  Ik heb al wat namen gehoord in de wandelgangen.

 12. Heel goed dat de NL regering hun poot stijf houdt. Het graaien moet na zoveel decennia stoppen, het zootje moet zich schamen om zich decennia lang ten koste van de vele eilandbewoners te hebben verrijkt.

 13. Lees asjeblief en huiver wat Ma Nederland allemaal liefdevol voor ons doet. Maar Rhugge is “nog steeds” niet tevreden wat Ma allemaal voor het arme volk doet. Neen, Rhugge wil zélf het geld beheren en erin zwemmen zoals oom Dagobert. Rugslag, vlinderslag, vrij zwemmen etc. Donder op Rhugge, ondankbare kwezel. Daarom juist blijft alle ellende jou en jouw ondankbare partij consorten jullie op de voet volgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties